1 Nisan 2015 Çarşamba

OTİZM DERNEKLERİ İ FEDERASYONU OTİZM HAFTASI NEDENİYLE AÇIKLAMA YAPTI



OtizmliyiEngelleme

Otizmliyi Soyutlama, Yaşam Haklarını Engelleme!
Farkımız Var, Hakkımız Yok!

Otizim Dernekleri Federasyonu ‘Odfed ) 2-7 Nisan tarihleri arası Dünya Otizim Günü nedeniyle ortak basın açıklaması yaptı. Yapılan Açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın  sözü hatırlatılarak Nisan ayı boyunca bu işin takipçisi olacaklarını kaydettiler Yapılan Açıklamada şu görüşlere yer verildi  “Odfed olarak, bu yılki Nisan otizm kampanyamızı, otizmli bireylerin yaşamsal haklarını vurgulamak ve talep etmek içeriğiyle hazırladık. Toplumsal otizm farkındalığının hala istenilen düzeye erişmemesi nedeniyle, farkındalıktan öte “anlayış ve kabullenme” gerektiğini vurgulayıp eğer otizmin farkındaysanız, toplumsal yaşamda varlık, eğitim, sağlık, meslek ve barınma başta olmak üzere otizmli bireylerin gerek devlet gerekse toplum tarafından “engellenen” haklarına dikkat edilmesi üzerine kampanyamızı ve söylemlerimizi şekillendireceğiz.
Artık doğan her 68 bebekten birinin otizm riski taşıdığını vurgularken, toplumun otizmli bireylerin anayasal vatandaşlık haklarını anlaması gerekliliği ve farklı biçimlerde ayrımcılık yapılmasının önüne geçilmesi için “hep birlikte” çalışmanın önemine değineceğiz.
Kampanya süresince gerçekleştireceğimiz medya çalışmaları ve devlet birimleri ile olan iletişimde ağırlıklı vurgulayacağımız önceliğimiz, “otizmin anayasası” olarak nitelendirdiğimiz ”Otizm Eylem Planı”nın devlet politikası haline gelebilmesi olacak. 2 Nisan 2013’de Otizm Platformu ve 4 Bakanlık işbirliğinde hazırlanarak açıklanan “Otizm Eylem Planı” bir otizmlinin doğumundan ölümüne kadar devam eden bütün süreçlerde, bireyi ve ailesini ilgilendiren bütün ihtiyaçları kapsayan bir eylem planı olarak hazırlandı. Otizmli çocukların sosyal yaşam içinde hayatlarını gerektiğini gibi yaşayabilmeleri için gerekli idealleri içeren planın, geçen iki yıllık süreçte bir türlü uygulamaaya geçirilmemiş olması, otizmli bireylerin yaşam kalitesini düşürürken, sorunlarımızı artırıyor.
ODFED, Otizm Eylem Planı’nda yer alan çalışmaların bir an önce başlatılması için ilgili Bakanlıklara ve Plan’ın uygulanması için Başbakanlığı döneminde kişisel söz veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunmaya Nisan ayı boyunca da devam edecek.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz