10 Nisan 2015 Cuma

TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU BİLDİRİSİ



9 Nisan 2005 günü Türk-İş Genel Merkezinde yapılan TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulusonuç bildirgesi açıklandı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün Zonguldak’ta kutlanacağı açıklamasının da yer aldığı bildirgede şu görüşlere yer verildi
“TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu 09 Nisan 2015 Perşembe günü Ankara’da, Konfederasyon genel merkezinde olağan toplantısını yapmış, gündemindeki konuları görüşerek aşağıdaki hususların duyurulmasına karar vermiştir:
Geçmişte acısını ve bedelini toplum olarak ağır biçimde ödediğimiz terör ve şiddet hareketlerini kınıyoruz. Demokrasi ve hukuk devletini ortadan kaldırmaya, korku ve endişeyi egemen kılarak toplumsal dayanışmayı bozmaya yönelik bu eylemlere karşı gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. 
1 Mayıs Emeğin Başkenti Zonguldak’ta Kutlanacak
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nün, yaşanan tecrübeler ışığında ve Konfederasyonumuz öncülüğünde, toplumun emek ve demokrasiden yana tüm kesimlerinin katkı ve katılımıyla 81 ilde kutlanması kararını almıştır. Geçmiş yıllarda 1 Mayıs İstanbul Taksim’de emek örgütleri tarafından barış içinde birlikte kutlanmıştır. Taksim’in emek örgütlerine kapatılmış olması doğru ve demokratik bir yaklaşım değildir. Emek kesiminin sorunlarının, talep ve beklentilerinin kitlesel coşkuyla dile getirileceği “1 Mayıs” bu yıl merkezi düzeyde Konfederasyonumuzca, maden işçilerinin art arda yaşadığı iş cinayetleri de göz önünde bulundurularak, madencilerin şehri “emeğin başkenti” Zonguldak’da kutlanacaktır.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz