3 Nisan 2015 Cuma

ZEKİ ÇAKAN “İCRAATLARIM, YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR.”


MHP Zonguldak milletvekili adayı Zeki Çakan Basın açıklaması yaparak geçmişteki icraatlarını göstererek “ icraatlarım, yapacaklarımın teminatıdır” dedi
Çakan’ın açıklaması şu şekilde “Zonguldak ilimizde bugüne kadar maalesef karayolu ulaşım imkânları arzu edilen seviyeye ulaştırılamamıştır.
Bartın’lıhemşehrilerim beni 1995 yılında milletvekili olarak görevlendirdiklerinde önem verdiğim konu, Bartın’ın ulaşım imkânlarını arttırmak ve Bartın’ı İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan penceresi olmasını sağlamak olmuştur. Dolayısıyla bölgemizde yani Zonguldak’ta aynı çalışmalardan yararlanacaktır.
Tabi ki bu konuda Bartın milletvekili, Grup Başkan vekili, Komisyon Başkanı ve Bakan olarak çok gayret sarf ettim ve çok önemli adımlar atılmasını sağladık.
En önemli adım, Bartın-Amasra-Kurucaşile-Çakraz-Cide-Abana-Sinop devlet yolu projesiydi. Bu proje, 1997-1998 çalışma döneminde ihale edildi ve başlatıldı. Batı Karadeniz sahil yolu olarak geçen bu yol çalışmaları halen devam etmektedir.
Saygıdeğer hemşehrilerim, Zonguldak karayolları yönünden mutlaka rahatlamalıdır. Bazı yol çalışmaları devam etmektedir. Emeği geçenleri kutluyorum. Ancak, çalışmalar gerçekten yetersizdir. Bu hızla devam edildiği takdirde kısa sürede çözüm bulanamayacağı aşikârdır.
·         Yıllardan beri devam eden Ereğli yolu hala bitirilememiştir. Bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalıdır.
·         Keza Dorukhan tüneli Zonguldak arası yapılan yol çalışmaları iyi takip edilmeli ve süratle bitirilmelidir.
·         Saltıkova çevre yolu yapılmalıdır.
·         Mithat Paşa 1, Mithat Paşa 2 tünellerinin yapımı hızlandırılmalı, bu yol programına derhal Kilimli sahil yolu birleştirme ve Filyos’a ulaştırma programı eklenmelidir.BöyleceSaltıkova (Kokaksu) havaalanı ile Zonguldak yolu da kısalmış olacaktır.

·         Bahsettiğim bu yol Batı Karadeniz sahil yolu ile Bartın üzerinden Sinop’a ulaştırılmalıdır. Böylece aynı zamanda Doğu Karadeniz yoluna da bağlanmış olacaktır.
Değerli hemşehrilerim, işte tüm bu konulara çözüm getirebilmek için göreve talip oldum.Bilgi birikimim, tecrübem, bu güne kadar yürüttüğüm görevlerdeki icraatlarım, yapacaklarımın teminatıdır. Zonguldak’ımızın problemlerine, 7 haziran seçimlerine kadar tek tek değinerek bu konuda yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaşacağımı belirtir,bu düşüncelerle tüm hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunarım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz