3 Nisan 2015 Cuma

ZTSO BAŞKANI DEMİR ”TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU” ARAŞTIRMASINA KATILMAYA DAVET ETTİ.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir üretimden satışları 65 milyon TL’yi aşan kuruluşları İstanbul Sanayi Odası tarafından 47 yıldır yapılan “  Türkiye’nin en büyük 500 Büyük Sanayi Kuruluşu “ araştırmasına katılmaya davet etti.
 İSO tarafından kamuoyuna her yıl sunulan “ Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasının sanayi ve ekonomi için referans niteliğinde olduğunu kaydederek sektörlerin yurt içi ve yurtdışı tanıtımları içinde eşsiz bir referans olduğunu vurgulayan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir açıklamasında düşüncelerini şöyle ifade etti.  “ 2014 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasına katılabilme alt sınır üretimden satışlarda 65 milyon TL olarak tespit edilmiştir. Büyüklük sıralamasında   temel kriter olarak alınan  net üretimden satış verilerinin Kurumlar Vergisi Beyannamesi  ( E- Beyanname ) ile tutarlı olması gerekmektedir.”
  ZTSO Başkanı  Demir ayrıca araştırmaya katılmak isteyen bölgedeki sanayi kuruluşların www.iso.org.tr/iso500 anket adresinde yer alan  “ anket kullanıcı girişi” uygulamasının kullanarak anket bilgilerini doldurmalarını ve mali mühür uygulaması ile Kurumlar Vergisi Beyannamesini              ( E-beyanname ) 4 Mayıs 2015 tarihine kadar sisteme yüklemelerini istedi.
 İl genelinde bulunan pek çok sanayi kuruluşunun yurt içi ve yurt dışında çok önemli  pazarlara sahip olduğuna değinen  ZTSO Başkanı Demir “ Çanakçılar ,YURTBAY ve EMKO gib  markalara yeni markaların ,yeni kuruluşların eklenmesini arzuluyoruz.  Bu markaların Zonguldak merkezli olması, Zonguldak’ın sadece kömür ve demir çelikten ibaret olmadığının kanıksanması açısından çok anlamlı. Marka değeri yüksek sanayi şirketlerimizin bilinmesi ve tanıtımı için  bu araştırma çok önemli bir araç. Zonguldak’ın tanıtımla ilgili her türlü aracı kullanmaya ihtiyacı olduğu kanısındayım. Marka değerine önem veren sanayi kuruluşlarımızın bu araştırmaya katılmaya davet ediyorum. ” şeklinde konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz