26 Ağustos 2015 Çarşamba

ÇAKAN GMİS’İ ZİYARET ETTİ


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanlarından Zeki Çakan Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret etti.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi makamında ziyaret eden Çakan şunları söyledi;
“ 7 Haziran seçimleri öncesinde ne dediysem, genel seçim sonrasında mazbatayı alır almaz Zonguldakîn sorunlarını, TTK^nın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (tbmm) araştırma önergesi verdim. Yine ayrıca defalarca meclise soru önergeleri sundum. Fakat ne yazık ki genel seçim sonrası bir yeni hükümet kurulamadı. MHP, bu süreçte ülkenin bağımsızlığı, bayrağımızın özgürce dalgalanması yolunda dik duruşunu sergilemiştir. Önümüzde 1 Kasımda erken genel seçim var ve inanıyorum, halk bu kez gereğini yapacaktır”

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve il yöneticilerinin,  GMİS Genel Merkez Yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Sayın bakanımız ile 7 Haziran seçimleri öncesinde de Zonguldak’ın sorunlarının çözümü konusunda fikir alışverişlerinde bulunmuştuk. Meclise seçilir seçilmez yapmış olduğu gayretli çalışmaları da yakından takip ediyoruz. Ama ne yazıkki, genel seçim sonrasında bir hükümet kurulması mümkün olmadı. Zonguldak’ımızın, ülkemizin büyük sorunları var. Terör belası yeniden ortaya çıktı. Zonguldak’ın sorunları yıllardır üst üste birikti. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) nın işçi açıkları giderek büyüyor. Şuan işçi sayısı 9 binin altına düşmüş durumda. Önümüzde 1 Kasım da tekrar erken bir genel seçim var. Dilerim bukez ülkemiz için daha hayırlı bir tablo ortaya çıkar”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz