15 Ağustos 2015 Cumartesi

MÜSİAD i Başkanı Salih Yılmaz:"Muhtemel Seçim hayırlı olsun"

 MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Ak Parti ve CHP’nin yaptığı koalisyon görüşmelerinden olumlu bir netice çıkmaması üzerine yaptığı açıklamada "Muhtemel Seçim hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz, koalisyon görüşmelerinde gelinen son durumu değerlendirdi. Başkan Yılmaz, CHP görüşmesinden koalisyon için olumlu sonuç çıkmaması üzerine muhtemelen erken seçimin olacağını ifade ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Yılmaz, terör olaylarına da dikkat çekerek, birliktelik mesajı verdi.
Gittikçe tırmanan terör olaylarının kendilerini üzdüğünü belirten MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, “Bu saldırılarda yaralananlara acil şifalar, şehit olanlara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Temennimiz, terör eylemlerinin en kısa zamanda sona ermesi ve suçluların yakalanmasıdır. Ülkemize yöneltilen saldırılara karşı birlikteliğimizin bozulmaması, şer güçlere karşı verilebilecek en güzel mesaj olacaktır” dedi.

MÜSİAD Zonguldak Başkanı Salih Yılmaz,  Ak Parti ve CHP’nin yaptığı koalisyon görüşmelerinden olumlu bir netice çıkmaması üzerine yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
“7 Haziran seçimlerinin ardından yaptığımız açıklamalarda, Millet İradesi doğrultusunda oluşan Meclis aritmetiğinden bir hükümet çıkarmak için samimi ve iyi niyetle gayret edilmesi gerektiğini ifade ederek, istikrar adına tüm siyasi partilerimize çağrıda bulunmuş, bütün iyi niyet ve gayrete rağmen bir koalisyon kurulamaması durumunda, elbette yeni bir seçim yapılmasının doğal sonuç olacağını ifade etmiştik.Siyasi partilerin, yetkili kurullarında ve karşılıklı görüşmeleri neticesinde, şu ana kadar bir koalisyon hükümeti kurulamaması kararları kendi takdirleridir. Bu durumda, teorik olarak başka bir koalisyon alternatifi hala ortada olsa da, muhtemel gidiş yeni bir seçime doğrudur.Tekrar milletimizin hakemliğine başvurularak yeni bir seçime gidilmesine saygılı olduğumuzu belirtiriz. Beklentimiz, hızla yeni bir seçim için karar sürecinin, öncelikle Meclis'in kendi dinamikleri içerisinde gerçekleşmesidir.Muhtemel Yeni Seçim sürecinde de istikrarımızın bozulmaması için, her türlü tedbirin alınmasının gereğini tüm siyasilerimize hatırlatır, sonucun hayırlı olmasını dileriz.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz