14 Ağustos 2015 Cuma

PİRİ REİS ÜNİVERSİTE GEMİSİ ZONGULDAK LİMANINA DEMİR ATTI

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi dün akşam saatlerinde Zonguldak’a geldi., 2 gün Zonguldak’ta kalacak olan gemi Ereğli ve Ardından da İstanbul’a hareket edecek


Tuzla sahilindeki modern yerleşkesine taşınarak öğrencilerine deniz kenarında eğitim imkânı sunan Piri Reis Üniversitesi,  denizlere açılma içgüdüsü ile Piri Reis Üniversitesi Gemisini bundan bir süre önce bünyesine.” Piri Reis Üniversitesi Gemisi Denizlere Açılıyor Projesi”  kapsamında, Rektör Prof. Dr. Oral  Erdoğan eşliğinde 195 öğrencisi ( 149’u Piri Reis, 44 tanesi diğer üniversiteler ve 2 tanesi yabancı ) ile ilk eğitim seferine 21 Temmuz 2015 tarihinde Tuzla’dan başlamış olup, 23 Temmuz 2015 sabahı itibari ile Zeyport Limanından gümrük işlemlerini tamamlayarak İstanbul Boğazına doğru sefere çıkmıştı.
Sefer planına göre ilk seferini İnebolu Limanına yapan Piri Reis Üniversitesi Gemisi, Batu’mdan hareketle 30.07.2015 tarihinde Rize Limanına ve sırası ile Trabzon, Giresun, Samsun, Sinop,a  ve oradan da Bartın kuruca şileye  ardından da  Zonguldak limanına geldi.
Dün akşam saat 21.oo sularında TTK kargo rıhtımına demir atan Piri Reis Üniversite Gemisi daha sonra Ereğli Limanlarını da ziyaret edecek. Ereğli Limanında 1 gün kalacak olan Üniversite gemisi rotasını Ege ve Akdeniz’e çevirecek.
“Piri Reis Üniversitesi” gemisi çeşitli ülke limanlarını da ziyaret ederek Ülkemizin ve Türk Denizciliğinin tanıtımını yapacak ve aynı zamanda Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve diğer Üniversitelerin Denizcilik “deniz stajı” taleplerini ve eğitimini de sağlamış olacak..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz