13 Ağustos 2015 Perşembe

ŞEHİT MADENCİ TOPRAĞA VERİLDİ

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Gelik İşletmesi’nde 11 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden maden şehidi Sezai Arslanbaş, 12 Ağustos 2015 tarihinde Bartın Kozcağız’a bağlı Özbaşı Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Arslanbaş’ın cenazesi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nden ailesi, yakınları, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve GMİS Genel Merkez  ve Şubeler Yöneticileri tarafından alınarak Bartın’ın Özbaşı köyüne gönderildi.
Özbaşı Köyü’nde düzenlenen cenaze törenine AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, TTK Genel Müdürlüğü ile TTK Karadon Müessesesi yöneticileri, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan,  GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ve Şube Yöneticileri, GMİS’e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, GMİS’in eski Genel Merkez ve Şubeler yöneticileri, madenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
30 yaşındaki madenci Sezai Arslanbaş’ın cenazesi evininin önünde Kur’an okunup helalleştirildikten sonra, omuzlarda köy okulunun avlusuna taşındı. Cenazenin çok kalabalık olması nedeniyle cenaze töreni köy okulu bahçesinde İkindi namazını müteakiben kılındı.
Şehidin eşi Eşi Zeynep Arslanbaş ve annesi Şahizer Arslanbaş tabuta sarılarak gözyaşı döktüler ve yakınlarının desteğiyle ayakta durabildiler.

İki çocuk babası şehit madenci Sezai Aslanbaş’ın cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz