12 Eylül 2015 Cumartesi

ZONİAD OPERASYONUNA TEPKİ Demir: Algı operasyonlarıyla memleketin gündemini değiştirmek istiyorlar


Zonguldak’ta bir işadamları derneğinde 7 saat süren operasyon tamamlandı. Operasyon sonrası bazı mali evraklar ve harddisk örneklerini alan polis ekipleri, dernek binasından ayrıldı. Dernek başkanı Halit Demir, yapılanın sindirme ve derneğin üyelerini azaltabilir miyiz operasyonu olduğunu kaydetti.

Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği’nce sözde paralel yapıya mali kaynak sağladığı iddiaları üzerine çıkarılan arama kararı üzerine, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, KOM, Mali Polis ve 2 Vergi denetçisinden oluşan 15 kişilik ekip, kent merkezindeki Zonguldak İşadamları Derneği(ZONİAD) ile derneğe üye 3 işadamına ait işyerlerine sabah saat 09.00’da eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sırasında mahalle muhtarına dernekler masasından bir görevli ve mahalle muhtarının da hazır bulunduğu öğrenildi.

Dernek binasında bilgisayar ve mali evrakları inceleyen ekipler, yaklaşık 7 saat süren incelemenin ardından harddisk yedekleri, mali evraklar ile derneğe ait ekonomi dergisinden oluşan bazı evraklara el koyarak ayrıldı.

‘BU BİR SİNDİRME OPERASYONUDUR’

Operasyonla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit Demir, “Emniyet ve Maliye’den görevli arkadaşlar gelerek, bir şikayet üzerine derneğimizde arama yapmaları gerektiğini söylemişler. Biz de kendilerine her tarafı gösterdik, yardımcı olduk. Güzel bir şekilde aradılar, almaları gereken bütün evrakları aldılar. Bize göre bir şey yok; ama tabi bu bir sindirme, bir korkutma operasyonudur. Derneğin üyelerini azaltabilir miyiz operasyonudur. Zaten yeterince azaldı. Şimdi hakikaten bu işin faydasına inanan insanlar burada. Bir şikayet varmış. Geldikleri nokta o. Bizim eski bir üyemiz bir şikâyette bulunmuş. Acaba orada yazan gibi mi bulunmuş ona bakacağız ve kendisi hakkında biz de şikâyette bulunacağız. Çünkü derneğimizi ve ismimizi lekeler vaziyette yapmış bunu. Eğer öyle bir şikayette bulunmuşsa biz onun hakkında şikayette bulunacağız. Bunun haricinde söyleyeceğimiz fazla bir şey yok.” dedi.

-TÜRKİYE’DEN ŞEHİT HABERLERİ GELİRKEN ALGI OPERASYONLARI YAPIYORLAR
-TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİKLERİ YERİN SİLAHI NERDE?

Türkiye’nin çok sıkıntılı gündemleri olmasına ve dört bir taraftan şehit haberleri gelirken böyle algı operasyonlarıyla memleketin gündemini değiştirip insanları korkutup kaçırma gibi şeylere girişildiğini savunan Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Paralel yapı lafı çok çirkin. Bir ülkede paralel yapı varsa bunu temizlemek devletin görevidir. Paralel yapı diye bir şey olmaz. Eğer varsa şimdiye kadar nerdeydiler? Terör örgütü dedikleri yerin silahı nerde? Bugüne kadar hiç silah gördünüz mü siz? Bu camiadan tanıdığınız insanlardan hiç silah gördünüz mü, cinayet duydunuz mu? Bu kadar basit şeylerle bu insanları suçlamak vatana memlekete yazık oluyor. Bu insanları bir birine düşürmeyle ilgili bir çaba harcıyorlar; ama biz Allah’ın izniyle bu tuzağa düşmeyeceğiz. Dernek üyelerimizden üçünün iş yerine de gitmişler. Daha önce de gitmişler ve evrakları incelenmişti. Yine gitmişler.”


Öte yandan 3 işadamına ait iş yerlerinden de benzeri mali evraklara el konulduğu öğrenildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz