24 Kasım 2015 Salı

112 EKİPLERİNE ADLİ VAKALARA YAKLAŞIM EĞİTİMİ VERİLİYOR

 
         Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının imzalamış olduğu protokol kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa  “ Adli vakalarda maddi delillere yaklaşım “ eğitimi veriliyor.
    İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan il genelindeki tüm 112 acil sağlık hizmetlerinde görevli toplam 230 personel katılacak. Emniyet Müdürlüğünde görevli olay yeri inceleme uzman ekipleri tarafından verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır.
     Uygulamalı eğitimlerde senaryo gereği gerçeği aratmayacak şekilde oluşturulmuş çeşitli adli vakalar üzerinden uzman ekipler tarafından 112 personellerine olay yerinde nelerin delil olabileceği, tıbbi müdahalelerde bulunurken hangi delillere zarar gelebileceği gibi konular büyük bir titizlikle uygulanılıyor ve anlatılıyor, karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunuluyor.
       Öte yandan eğitime katılan 112 acil sağlık hizmetleri personelleri ise, düzenlenen bu eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek şöyle dediler. “ Bizler adli bir vakaya gittiğimizde bir taraftan tıbbi müdahalemizi yaparken, diğer taraftan ise emniyet mensubu arkadaşlarımızın daha rahat bir ortamda görev yapabilmesi için nelere dikkat etmemiz gerektiği açısından oldukça faydalı bir eğitim olmuştur diye “ konuştular.

  
    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz