5 Kasım 2015 Perşembe

GMİS, İŞ-KUR’UN KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİNE KATILDI









Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından 5 Kasım 2015 tarihinde "İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'ndaki etkinliğin açılışında konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, özellikle üniversite ve meslek lisesi öğrencilerini, iş piyasasıyla buluşturmak, tanıtmak, kaynaştırmak ve gençleri iş gücü piyasası hakkında bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyledi. İŞKUR olarak üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmeyi amaçladıklarını belirten Demirsu, "Yeniliklere uyum sağlayan bireylerin iş hayatında bir adım daha öne geçeceği gerçeğiyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Değerli işverenlerimiz ülke ekonomisine pozitif yönde katkılarınızı yapmaya devam ederken, bizler İŞKUR olarak teşvik politikalarımızla sizlerin daha fazla istihdam sağlamanız ve ülke ekonomisine daha fazla destekte bulunmanıza yardımcı oluyoruz" dedi.
Etkinliği Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) da katıldı.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan ile Sendikaya bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri de etkinlikteydi.
Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Ülkemizin, milletimizin ve tüm insanlığın geleceği olan gençlerimizi en iyi şekilde donatmak, yetiştirmek ve onların ufkunu açmak, bugün belirli noktalarda olan ve sorumluluk taşıyan bizlerin en öncelikli görevidir” dedi.
Demirci şunları söyledi;
“Ülkemizin, milletimizin ve tüm insanlığın geleceği olan gençlerimizien iyi şekilde donatmak, yetiştirmek ve onların ufkunu açmak, bugün belirli noktalarda olan ve sorumluluk taşıyan bizlerin en öncelikli görevidir.Ülkenin en değerli varlıkları donanımlı gençlerdir,gençlerini harcayan bir ülkenin geleceği yoktur.
Evrende herşey değişir, hayat sürekli akar. Sadece bugünü anlamak yetmez,mutlaka geleceğe hazırlanmak ve geleceği öngörme arayışı içinde olmak gerekir.
Bugün için çok önemli ve sizce değerli gördüğünüz bir meslek,kısacık insan ömründe bile önemini kaybedebilir.
Kariyer soyut bir kavramdır. Her zaman hedefimizdir. Hedefiniz olmalıdır.
Her dönemin kendine özgü meslekleri ve sosyal ilişkileri vardır.
Onun için değişime ve geleceği okumaya dikkatinizi çektim.
Kariyer sahibi olmak, yerinde kalabilmek ve yükselebilmek için eğitim, araştırma, samimiyet, işini sevmek, disiplinli ve planlı çalışmak şarttır.
Rekabetçi bir ortam, hem kişinin hem toplumun gelişmesini sağlarkentorpille ulaşılan kariyer tam tersi sonuçlar doğurur.
Sendikalar açısından baktığımızda bize özel şartlar elbette var,ama ben ortak ve genel konulara dikkatinizi çektim.
Sendikalar, sanayi devrimi ile birlikte değişen üretim ilişkilerinin bir sonucu olarak ortaya çıktılar.
1800’lu yılların sonlarında verilen aktif mücadele ile kurumsal kimlik kazandılar ve 1900’lü yıllarda demokrasinin en temel kurumları arasında yer aldılar.
Son yıllarda üretim ilişkilerinin değişmesiyle sendikalar da kendileriniyeniden yapılandırmaya başladılar.
Biz de sadece kendi bölgemizdeki ve ülkemizdeki gelişmeleri izlemekle yetinmiyoruz. Tüm dünyada örgütlü uluslararası federasyonlarımız aracılığıyla değişimi vegelişmeyi yakalamaya çalışıyoruz.
Bu düşüncelerle tekrar sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.Bu etkinliğin hepimize katkı vereceğine yürekten inanıyorum”.
Konuşmaların ardından İş-Kur tarafından İş-Kur ile işbirliği yaparak katkı sağlayan kurumlar ile şirketlere teşekkür belgeleri verildi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’ye de İş-Kur’un teşekkür belgesi SGK Zonguldak İl Müdürü Çiğdem Acar tarafından sunuldu.

GMİS, Kariyer Günleri Etkinliği çerçevesinde stand kurarak öğrencileri bilgilendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz