6 Kasım 2015 Cuma

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), 12. YAŞINDA

7 Kasım 2003 tarihinde mesleği fiilen yürüten gazeteciler tarafından kurulan Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 12. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

KGD Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada “KGD’nin hedefi; sorumlu ve saygın bir gazetecilik anlayışı yerleştirmeye katkı vermek ve buna zemin hazırlamaktır”  denildi.

Açıklama şöyle;
 "Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin 12. kuruluş yıldönümünü gurur, mutluluk ve yeni umutlarla kutluyoruz.
Karaelmas Gazeteciler Derneği, 7 Kasım 2003 tarihinde “mesleği gazetecilik olan ve geçimini gazetecilikten sağlayanların” oluşturduğu üyelerle kuruldu ve halen tüzüğümüz bu özelliklere sahip gazetecilerin derneğimize üye olabilmesini sağlıyor.
Tam 12 yıl önce Zonguldak’ta mesleki örgütlenmede doğan derin boşluklar nedeniyle kurulan derneğimiz, geçen zaman zarfında kamuoyu nezdinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çaba göstermiştir.
Geçen süre içinde gazetecilerin hak ve menfaatlerinin korunması, gazetecilik mesleğinin etik kurallarına uyulması gibi konulara derneğimiz büyük hassasiyet gösterdi.
Gazetecilere özel günlerde, bazı kurum ve kuruluşların düzenlediği etkinliklerde sağladığımız destek ve katkılarla etkinliklerimizin alanını sürekli genişlettik.
Sayısız meslek içi eğitim çalışması gerçekleştirdik.
Derneğimiz, kurulduğu ilk günden itibaren üyelerinin, gazeteciliğe gönül vermiş, emek vermiş insanların bir araya geldikleri, sevinçlerin, başarıların ardından gururun ve mutluluğun paylaşıldığı, kimi zaman gazeteciliğin doğası gereği yine en ateşli tartışmaların yaşandığı ama en sonunda uzlaşmanın getirdiği keyfin yaşandığı bir gazetecilik yuvası oldu
Bakanlarımızdan Milletvekillerimize, sivil toplum örgütlerinin başkanlarına, önde gelen gazetecilerimize kadar sayısız değerli ismi konuk ettiğimiz derneğimiz, kapılarını her kesime sürekli açık tutuyor.
Gazetecilik mesleğini faal olarak yapanların bir araya gelerek oluşturduğu bu çatıyla geçen zaman içinde asli görev olarak gördüğü girişimleriyle meslek içi eğitim toplantıları, birlik ve dayanışmanın arttırılmasına yönelik etkinlikler, Türkiye'nin sayılı gazetecilerinin katıldığı panel ve seminerler, Karaelmas Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması gibi sayısız etkinlikle mesleğe gereken saygınlığın kazandırılması yönünde çaba harcadık.
Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, Kent Konseyi, İl Tütün Kontrol Kurulu, Demokrasi Platformu, Zonguldak Platformu gibi çok sayıda oluşumun içinde yer aldı ve aktif olarak görev yaptı.
Derneğimiz, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere mesleki kuruluşların düzenlediği meslek içi eğitim-sempozyum ve toplantılara aktif olarak katılmaktadır.
KGD Yönetim Kurulu Üyelerimiz birçok toplantıya konuşmacı olarak katılmış, üyelerimizden ise çok sayıda temsilcinin bu toplantılarda bulunması sağlanmıştır.
KGD yönetimi, ülkemizin en fazla sarı basın kartı sahibinin üye olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile işbirliği içindedir. TGC Temsilciliği görevini ise KGD yönetiminden bir kişi sürdürmektedir. Basında yaşanan yozlaşmanın hızının yine gazetecilerin samimi çabasıyla kesilebileceğini her platformda ifade eden Karaelmas Gazeteciler Derneği basında yaşanan emek sömürüsüne sık sık dikkat çekmeye çalıştı.
Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin hassasiyetle üzerinde durduğu başka bir konuda basının kamuoyunda bıraktığı olumsuz izlerin silinmesi ve güven kaybının azaltılması, kişi hak ve özgürlüklerine daha saygın bir yerel medya ve okur hedefi oldu.
Bugüne kadar tüm imkansızlıklara karşın etkin, çok yönlü, şeffaf ve mesleki sorumlulukla çalışmaya özen gösteren, çoğulcu katılımı benimseyen, mesleki ve kentsel hassasiyetlere katkı vermek dışında başka bir amacı olmayan hassasiyetini sürdürmeye devam edecektir.
Karaelmas Gazeteciler Derneği, farklı görüş ve düşüncedeki basın emekçilerinin mesleki sorumluluk duygusu çerçevesinde ortak sorunlar ve çözümleri için bir araya gelmesi gerektiğini savunmuştur.
Bu amaçla yerel basının daha etkili, daha güçlü ve saygın olabilmesi için sağlıklı ve sorumlu bir örgütlenme kaçınılmazdır.
Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin hedefi; sorumlu ve saygın bir gazetecilik anlayışı yerleştirmeye katkı vermek ve buna zemin hazırlamaktır.
Bunun için de üyelerinin gazetecilerden olması şartı koyarak net bir tavır koymuştur. Özverili çalışmanın yanında özeleştiri yapmanın mesleki sorumluluğun geliştirilmesinde ve haber kaynaklarıyla daha düzeyli ilişkiler kurulmasında önemli bir etken olduğunu düşünüyor ve bu anlayışın daha da yaygınlaşmasını amaçlıyoruz.
Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu olarak başta üyelerimiz olmak üzere mesleki sorumluluk anlayışla hareket etme çabası içinde olan her meslektaşımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
Derneğimizin kurulmasında, yaşatılmasında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz