18 Kasım 2015 Çarşamba

Şerafettin Turpcu;“KONGRELERİMİZ GELECEĞE IŞIK TUTACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 26. Dönem Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, TBMM’de gerçekleştirilen yemin töreninin ardından CHP’nin kurultay sürecini değerlendirdi.
            Olağan Kurultay sürecinin tamamlanmasından yana olduğunu belirten Turpcu, kongrelerde herşeyin enine boyuna tartışılması ve tek başına iktidar olmanın yol haritasının çizilmesi gerektiğini söyledi.
            Turpcu; “Zonguldak mahalle delegelerimiz, ilçe delegelerimiz, il delegelerimiz ve kurultay delegelerimiz, seçim sonuçlarından çıkarılan dersleri en üst organlarımıza kadar taşıyacaktır.
            CHP’nin tek bir hedefi vardır, o da tek başına iktidar olmaktır” dedi.
            Zonguldak ilçe kongreleri ve il kongresinin, CHP’nin tek başına iktidar olma sürecine ışık tutacağını vurgulayan Turpcu’nun değerlendirmesi şöyle;          
“7 Haziran seçimleri sonrasında gerçekleştirilen 1 Kasım seçimlerinde devletin her türlü imkanını kullanan AKP, tek başına Hükümet kurma çalışmalarına başladı.
            Kurulacak olan 64’üncü Hükümet, aslında bir mecburiyet hükümetidir.
            Çünkü, iç ve dış politikadaki başarısızlıkları yanında yolsuzluk iddiaları nedeniyle 7 Haziran’da halkın devirdiği AKP Hükümeti’nden muhalefet hesap soramamıştır.
            Halk, 7 Haziran seçimi sonrasındaki tutumuyla yeni bir seçimin fitilini ateşleyen MHP ve farklı siyasi tutumunu sürdüren HDP’yi 1 Kasım’da cezalandırarak AKP Mecburiyet Hükümeti’ne bir şans daha vermiştir.
            7 Haziran’da MHP ve HDP, CHP’nin; işçiler, emekçiler, öğrenciler, çiftçiler, işsizler ve yoksul halkımıza yönelik söylemlerine yakın söylemlerde bulundular.
            1 Kasım seçimlerinde ise bu kez AKP aynı söylemlerde bulundu.
            Şimdi AKP’nin kuracağı 64. Hükümet, asgari ücretin yükseltilmesi, emeklilere zam verilmesi, taşeron işçilere kadro verilmesi gibi vaatlerini gerçekleştirmek mecburiyetindedir.
                CHP olarak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden ciddi dersler çıkarmamız gerekiyor.
                Kongre süreçlerimiz bunun için önemli bir fırsattır.
Olağan Kurultay sürecinin tamamlanmasından yanayız.
Kongrelerde herşey enine boyuna tartışılacak ve tek başına iktidar olmanın yol haritası çizilecektir.
            Zonguldak mahalle delegelerimiz, ilçe delegelerimiz, il delegelerimiz ve kurultay delegelerimiz, seçim sonuçlarından çıkarılan dersleri en üst organlarımıza kadar taşıyacaktır.
                CHP’nin tek bir hedefi vardır, o da tek başına iktidar olmaktır.
                Zonguldak’ın ve Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var.
                Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların büyüklüğünü önümüzdeki günlerde herkes görecek.
                Dış politikada, iç politikada ve ekonomik politikalarda CHP’nin önerileri daha iyi anlaşılacak.
            İlçe ve il kongrelerimizde yenilenecek kadrolarımızla yeni bir heyecanla, yeni bir coşkuyla, tüm üyelerimiz ve gönüldaşlarımızla bütünleşerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.
            CHP’liyim diyen tüm arkadaşlarımız CHP’yi anlatacak donanıma sahip olacak. Herkes, hayatın her alanında CHP’yi anlatacak.
                Birilerinin adamı olan ama CHP’li olamayanlara, seçimlerde sorumluluk almayan ama parti içi delege seçimlerinde ve kongre süreçlerinde ortaya çıkanlara itibar edilmeyecek, onlara CHP’li sıfatı verilmeyecek.
            Samimiyetle çalışan hiç kimse farklı düşünüyor diye dışlanmayacak.
            Zonguldak’ta ilçe kongrelerimizi ve il kongrelerimizi bir seçim yarışına dönüştürmeyecek, yaşadıklarımızdan dersler çıkararak önümüzdeki günlere ışık tutacak bir şekilde tamamlayacağız.
            Emeğin Başkenti Zonguldak’ta ve ülkemizde tüm seçmenleri CHP’de buluşturacağız.
                Yaşasın Türkiye’nin birleştirici gücü CHP.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz