29 Aralık 2015 Salı

ÖZGÜVAK GENEL BAŞKANI KAYA “TTK GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN MAĞDURUYETİ ÖNLENSİN

 
Özel Güvenlik Görevlileri Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ÖZGÜVAK ) Genel Başkanı Ali Kaya yazılı açıklama yaparak TTK bünyesinde Bekçi teşkilatının yaşlı olması nedeniyle lav edilerek yerlerine 1986 yılında alınan Özel Güvenlik görevlilerinin yaşları ve çeşitli nedenlerle başka kadrolara atandığını, elde mevcut güvenlik görevlilerinin sayılarının azaldığını ve yaşları itibarı ile de mağdur olduklarını kaydederek Kuruma yeni genç Özel Güvenlik görevlilerinin alınmasını mevcutlarının ise değişik unvan ve kadrolarda memur olarak istihdam edilmesini istedi.
Genel başkan Ali Kaya yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi “
T.T.K. Genel Müdürlüğü, Armutcuk, Amasra, Karadon, Kozlu, Üzülmez Müesseselerinde 1986 yılında Bekçi Teşkilatı lağvedilerek, 2495 sayılı yasa çerçevesinde Özel Güvenlik Teşkilatı kuruldu. 1100 Koruma ve Güvenlik Görevlisi istihdam edildi. 1997, 1999, 2004, 2007, 2008 yıllarında yaklaşık 550 Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadroları iptal edilerek, Uzman, Şef ve Memur kadrolarında istihdam edildi.

2012 yılında Genel Müdürlükte 2014 yılında Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğünde hizmet alımı yapıldı. Genel Müdürlükteki Koruma ve Güvenlik Görevlileri, Karadon, Kozlu, Üzülmez isteğe bağlı Armutcuk ve Amasra Müesseselerine, Gelik İşletme Müdürlüğünde ki Koruma ve Güvenlik Görevlileri Karadon Müessesesine gönderildi. Genel Müdürlük ve Gelik İşletme Müdürlüğünde 127 Özel Güvenlik Görevlisi hizmet alımı yapılarak özelleştirildi. Aralık 2015 itibarı ile Genel Müdürlük 2 Amir Yardımcısı, 4 Grup Şefi, Armutcuk Müessesesi 1 Amir, 1 Amir Yardımcısı, 6 Grup Şefi, 33 Güvenlik Görevlisi, Amasra Müessesesi 1 Amir, 4 Grup Şefi, 26 Güvenlik Görevlisi, Karadon Müessesesi 1 Amir, 1 Amir Yardımcısı, 9 Grup Şefi, 69 Güvenlik Görevlisi, Kozlu Müessesesi 3 Amir Yardımcısı, 7 Grup Şefi, 53 Güvenlik Görevlisi, Üzülmez Müessesesi 1 Amir, 1 Amir Yardımcısı, 6 Grup Şefi, 60 Güvenlik Görevlisi olmak üzere Toplam Güvenlik Personeli 289’ dur.  64 kişi Lisans ve Önlisans mezunudur. Çalışma koşulları (vardiyalı), yaşlarının elli üç ve üzerinde olması sağlık sorunları, iş verimliliğini etkilemektedir. Mevcut koruma planlarının altında personel sayısı ile çalışılması başlıca sorunlardır.

Mevcut Güvenlik Personelinin T.T.K. Genel Müdürlüğüne bağlı otuz yıl hizmetleri de göz önüne alınarak mesai yaptıkları arkadaşlarının bugün itibarı ile Daire Başkanı, Müdür, Şube Müdürü, Uzman, Şef, Memurların Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, ünvanları alarak hem ekonomik olarak hem de çalışma şartları (vardiya,bayram çalışmayarak) ödüllendirildiği, Güvenlik Teşkilatında kalan personelin özlük hakları ile birlikte genel idari hizmetleri sınıfında memur kadrolarında istihdam edilmesi geçmiş mağduriyetlerini telafi imkanı sağlayacaktır.”








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz