31 Ocak 2015 Cumartesi

BASINDA KIRILMA ,SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ YAPILDI.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)  “ Basında Kırılma, Söyleşi ve imza günü düzenledi. Cumartesi günü Maden mühendisleri Odasında yapılan etkinliğe CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak eski milletvekili Harun Akın, CHP İl Başkanı H.Ertuğrul Koltuk, merkez ilçe Başkanı Cemal şahin, Eğitim-İş Şube başkanı Metin Kahveci, CHP Zonguldak milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, ZKÜ Eski rektörü Bülent Bektaş  ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Araştırmacı Yazar Erol sarıal’ın yönettiği söyleşiye CHP İstanbul milletvekili nur serter, Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ katıldı.
Açılış konuşmasını ÇGD Başkanı Ali Ayaroğlu yaptı. Ayaroğlu yaptığı açılış konuşmasında , “ Bu ülkede tam yedi-sekiz yıldır yazarların, aydınların, askerlerin, sanatçıların ve bilim adamlarının düzmece belge ve yalancı tanık ifadeleriyle cezaevine tıkılmasına itiraz etmeyen, hatta savcılığa soyunup bir tekme de kendileri vuran ikiyüzlü, dönek, liboş ve dinciler, şimdi cemaatin piyonlarını korumak için ‘ Basına Özgürlük’ kampanyası düzenliyorlar. Bunların ikisi de suçludur, birlikte yargılanmalıdırlar”  dedi.
Gazeteci Yazar Merdan Yanardağ ise Geçmişten günümüze kadar gelen Medya kuruluşlarının bir analizini yaptı ve AK Partinin Türkiye’de kurulduğunu, dizaynın ise Amerika’da düzenlendiğini söyledi ve Yandaş basının Milyarlar dolarları alırken ayın sonunu zor getiren emeklinin, memurun ve aydın kesimin tepkilerini ‘ Bir Avuç Seçkin’ diye eleştirildiğini söyledi.
Yanardağ, Türkiye’nin tekrar eski aydınlık günlerine dönebilmesi için geniş kitlilere ihtiyacı olduğunu ve bu geniş kitlelerin tekrar bir araya gelerek Karanlıktan Aydınlığa ancak çıkılabileceğini kaydetti..
Merdan Yanardağ, Dini reformlarla Mezhepçi faşizan bir yönetime doğru gittiğini sözlerine ekledi.
CHP İstanbul Milletvekili Nur serter ise Türkiye’de Basının bugün hangi noktaya geldiğini Almanya’nın Nazi dönemine örnekler vererek başladı sözlerine.
Almanya’da Hitler İktidara geldiğinde kendi medyasını yaratmıştı. Yani iktidara yakın olmayanları kendilerinden saymamışlardı. Hitlerin yandaş basını da ‘ Hitler Almanya, Almanya Hitler’ demektir dediler. Şimdi aynısı Türkiye de yaşanmaktadır.  Yani Recep Erdoğan  Türkiye, Türkiye Recep Erdoğan’dır sloganları atılmaya başlandı.  AK Parti Aydın il Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ı  ikinci peygamber  olarak açıkladı. Bu olaylar nazi Almanyasında değil 21. Yılın Türkiye’sinde yaşanıyor.  Türkiye’de yaşanan tüm olaylar Faşist Almanya Hitler döneminde yaşanmıştı. “ dedi





TTK KARADON’DA İŞ KAZASI

Türkiye taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ocakta31 Ocak 2015 tarihinde meydana gelen kazada Ramazan Toprak ve Kadir Başören isimli işçiler yaralandı.
İşçiler, arkadaşları tarafından ocaktan çıkarılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.
Kazayı haber alan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, GMİS Karadon Şube Başkanı Neşet Cebeci ile birlikte hastanenin acil servisine giderek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Alabaş, yaralıların tetkik ve teşhis süreçlerini de yakından takip etti.

30 Ocak 2015 Cuma

UĞUR MUMCU FOTOĞRAF SERGİSİ ZONGULDAK’TA AÇILDI

 “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” Fotoğraf Sergisi bugün akşam saat 18.00  ( 30 Ocak 2015 Cuma )  Maden Mühendisleri Odası sergi Salonu’nda açıldı. 5 Şubat’a kadar açık kalacak olan sergide Uğur Mumcu’nun yaşamından oluşan fotoğraflardan seçmeler yer alıyor.
Serginin Açılışına CHP İstanbul milletvekili Nur Serter, CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktür, CHP Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin , İl Genel Meclis üyesi Fikret zaman, Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, Çağdaş Gazeteciler derneği Başkanı Ali Ayaroğlu ve konuklar katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Alaplı Belediyesi’ni ziyaret etti

CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Nur Serter, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e nezaket ziyaretinde bulundu.
CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer ile Başkan Tekin'in eşi Aysel Tekin'in  de hazır bulunduğu ziyarette, güncel siyasi gelişmeler ve bölgesel sorunlarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Nur Serter’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür etti. Alaplı Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili olarak  bilgiler de veren Başkan Tekin, “Seçim döneminde, birlik beraberlik içerisinde yürüttüğümüz güzel ve seviyeli bir çalışmayla zor olan bir seçimi kazandık. Bu çalışmalarımızı, şimdi de Alaplı Belediyesi olarak halka hizmet ederek sürdürüyoruz. Görevimizin daha birinci yılı dolmadan gerçekten çok güzel çalışmalar yaptık. Yapılması gereken ancak 15-20 yılda yapılmayan hizmetleri tek tek yapıyoruz. Bize, ‘çok hızlı çalışıyorsunuz, birkaç yıl sonra yapılacak hizmet kalmayacak. ‘ diyorlar ama Alaplı’da yapılması gereken daha çok hizmetler var. Biz ilçemizi, daha yaşanabilir bir kente dönüştürmek için aralıksız çalışacağız. Halkımızın, siyasi ayrım gözetmeksizin çalışmalarımızı takdir etmesi, bizi daha da teşvik ediyor. “ dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i seçim başarısı ve belediyedeki çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Sayın Belediye Başkanımızın çalışmalarından ilçe halkının memnuniyeti, parti binasından gelirken bile kendini gösterdi. Kendisinin hizmetleri ve hizmet azmi zaten bize ulaşıyor. Halkın memnuniyeti, bizi de mutlu ediyor.  İnanıyorum ki, Sayın Başkan, ilçe halkının güçlü desteğiyle  daha uzun yıllar hizmet edecektir. Kendisine bir kez daha başarılar diliyorum. “ dedi.

ZONGULDAK BELEDİYESİ EĞİTİM SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR

         

 Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından, etik konulu eğitim semineri programı düzenlendi. ‘Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkeleri’ konulu konferansa konuşmacı olarak; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapmakta olan Etik Eğitici Kenan Topcu katıldı.
        İlk olarak etik kavramının tanımını açıklayan etik eğitici Kenan Topcu; Etik; “İnsanların yapılması gereken şeyleri, nasıl yapması gerektiğine karar verebilmesi için yardımcı olabilecek değerler, ilkeler ve standartlar hakkında bir rehberdir. Kısaca; insan ilişkilerinde iyi veya doğru veya kötü veya yanlış olarak adlandırdığımız değer yargılarını inceler ve özellikle; etik ilkelerin belirlenmesi, etik ilkelerin uygulanmasını gözetmek, kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak ve bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmak.” şeklinde konuştu. Etik ilkelerin temel amacına değinen, etik eğitici Kenan Topcu; etik ilkelerin temel amacının; etik davranış ilkelerine bağlı bir kurum kültürü oluşturmaktır. Etik davranış ilkelerine bağlı bir kurumdan söz edebilmek için, kurumsal olarak üst düzeyde etik sorumluluk ve dürüstlük içinde karar alan ve faaliyetlerini yürüten, halkın güvenini kazanmış etiğe uygun pratiklerden söz ediyoruz demektir.” şeklinde konuştu.
          Kamu Yönetiminde Etik ve Etik Davranış İlkelerini örneklerle açıklayan etik eğitici Kenan Topçu’ya konuşmalarının ardından Belediye Başkan Vekili Selçuk Hasdemir günün anısına Zonguldak’ın simgesi olan madenci heykeli armağan etti.
         Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hatice Alın, eğitim semineri programlarına devam edeceklerini ifade ederek, çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.  

29 Ocak 2015 Perşembe

GÖKÇEBEY İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN TOPLUM DESTEKLİ GÜVENLİK HİZMETİ MODELİ PROJESİ ANLATILDI.

Zonguldak Valiliği, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından suç ve suçlularla mücadele ile Pat-pat tabir edilen tarım araçlarının neden olduğu kazaları önlemeye yönelik olarak Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti Modeli kapsamında hazırlanan üç proje, ‘EVDEN HIRSIZLIK, KOMŞU GÜVENLİĞİ ve ALDANMAYIN’ adlı bilgilendirme ve bilinçlendirme projesi icraa edildi.
Gökçebey İlçe Jandarma Garnizon komutanlığınca, İlçe Gençlik Merkezinde yapılan ‘Toplum Destekli Güvenlik Modeli’ seminere; İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, Cumhuriyet Savcısı Faruk Yavuz, Hakim Mehmet Karan, İlçe Emniyet Amir vekili Selami Turgut, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Nuray Yiğit, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, Gökçebey Mal Müdürü vekili ve Gelir Servisi Sorumlusu gelir Uzmanı Kadir Çelik, İlçe Müftüsü Veyis Susam, Gökçebey İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Levent Eskici, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapcı, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay, Gökçebey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Özer, Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, İlçe Nüfus Müdürü Şaban Aygün, Gökçebey Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Çetin’in yanı sıra merkez ve köy muhtarlarıyla beraber çok sayıda vatandaş katıldı.

28 Ocak 2015 Çarşamba

BAŞKAN AKDEMİR: “HALKIMIZA HİZMETİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

  Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere, beraberinde Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ve İlçe Başkanı Cemal Şahin ile birlikte mahallelere çıktı. Başkan Akdemir, yol açma ve beton yol çalışmaları olmak üzere yapılan işlerin ivedilikle devam ettiğini ifade ederek, ilk önce Belediye Önünde devam eden parke yol çalışmasını inceledi. Ardından, Tepabaşı Mahallesi Su Deposu Sokak’ta devam eden, yol genişletme ve duvar çalışmalarını yerinde denetledi. 

            Başkan Akdemir; “Bu mahallemizde, iki araç yan yana zor geçiyordu. Ekiplerimiz ile birlikte önce, yol genişletme çalışmasını yaptık ve ardından duvar çalışmalarımızı sürdürdük. Yağmur suyu ve içme suyu hatlarımız yenilecek. Parke yol çalışmamız ile birlikte de bu mahallede yer alan sorunu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Çarşı içine bundan sonra su inmeyecek.  Vatandaşlarımız bu çalışmadan oldukça memnunlar. Diğer mahallerimiz de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

          Ardından Terakki Mahallesi Gazipınar Sokak’ta başlayan ve kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenen beton yol çalışmalarını yerinde inceleyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Halkımız her şeyin en güzeline layık. Bizlerde çalışmalarımızı periyodik olarak devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Akdemir’in konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ise; “Bizde Başkanımızla birlikte gezip gördükten sonra daha iyi anlıyoruz. Zonguldak’ta çalışmalar var. Bu çalışmalar da devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında Başkanımıza başarılar diliyoruz.” dedi.


Belediye İş Sendikası’ndan teşekkür ziyareti


Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, beraberinde Başkan Yardımcısı Osman Karataş ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Uludağ ile birlikte Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i ziyaret ederek, çalışanların emeğine karşı duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.
Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, Alaplı Belediyesi’nin, taşeron işçilerin birikmiş maaşlarının tamamını ödemesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Belediye Başkanı Nuri Tekin’e çalışanların alın terine duyduğu saygıdan dolayı teşekkür etti. Belediye çalışanlarının maaşlarını gecikmeli olarak aldıkları için zaman zaman zor dönemler yaşadıklarını belirten Şube Başkanı Atayan, “Sayın Belediye Başkanımıza, taşeron işçilerin geçmiş dönemden kalan birikmiş maaşlarının tamamını ödediği ve diğer çalışanların maaşlarını da aksatmadan ödediği için  şükranlarımızı sunuyoruz. “ dedi.

Belediye Başkanı Nuri Tekin de, her zaman alın terine büyük bir saygı duyduklarını ve çalışanların emeğini savunduklarını belirterek, “Her zaman söylüyorum. Çalışanlarımızın mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Çalışanlardan verim alabilmek için onların emeklerinin karşılığının zamanında verilmesi gerekir. Biz, çalışanlarımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz. “ dedi.

ULUPINAR VE BAŞKANLAR DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ.


            AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,  Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir ve Bakacakkadı Fen İşleri Müdürü Cumhur Kalaycı ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı ile görüştü.

            Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar görüşme sonrasında yaptığı açıklamada;”Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir ve Bakacakkadı Fen İşleri Müdürü Cumhur Kalaycı ile birlikte Genel Müdürümüz ile görüştük. Genel Müdürümüze Gökçebey ‘de bulunan Agusto deresi ve Bakacakkadı Beldemizden geçen derenin ıslahının 2015 yılı programına alınmasını talep ettik. Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz bu iki derenin ıslah çalışmalarının 2015 yılı programına alındığını ve çalışmaların başlayacağını belirtti. Genel Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. “Dedi.  

EMNİYET MÜDÜRÜ AK ZGC Yİ ZİYARET ETT

Zonguldak İl Emniyet müdürü Osman Ak, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) genel merkezini ziyaret ederek, İl genelinde çalışan gazetecilerle bir araya geldi.

Yapılan ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ZGC onur kurulu başkanı Şaban Yılmaz. Başkan yardımcıları Ali Cinal, Seçkin Kırarslan, EGD başkanı ve ZGC genel sekreteri İ.Necati Günay, Mali sekreter Z. Aysun Doruk, yönetim kurulu üyesi İsmail Çelik, Alaplı gazeteciler derneği başkanı İ.Doğan Bostancı, Çaycuma gazeteciler derneği başkan yardımcısı Davut Uyar, üyeler Ercan Demir, Süleyman Şen, Anıl Taşkıran ve gazeteciler hazır bulundu.

İl Emniyet Müdürünü hoş geldiniz diyerek karşılayan Akbıyık, ziyarette, tüm gazetecileri tek tek takdim etti. Cemiyetimizde sizleri ağırlamak ve görmek bizleri mutlu etti dedi.

Akbıyık konuşmasında, ZGC olarak ili temsil ediyoruz. Aramızda tüm ilçe gazeteciler dernek başkanları mevcuttur.

Yaklaşık sekiz aydır ilimizde görev yapıyorsunuz. Zonguldak’ın önemli sorunlarına eğildiniz, sıkıntıları çözmek adına yoğun çaba sarf ettiniz.

Özellikle trafik konusunda yaptığınız çalışmalar ve ilçe emniyet amirlikleri ile ilgili yeni tasarruflarınız kamuoyundan da takdir ve ilgi görmektedir dedi.

Zonguldak il Emniyet müdürü Osman Ak ise yaptığı konuşmada, “bugün burada olmak önemli. Zonguldak basını çok güçlü. İl geneli güçlü. Yerelde önemli gazetecilik görevini yerine getiriyorsunuz. ZGC’nin tesisleri de çok donanımlı ve üyelerine hizmet etmek üzere tasarlanmış.

Yönetim binanız ve sosyal tesisleriniz yer ve konum olarak gerçekten çok güzel.
Zonguldak gazeteciler cemiyeti olarak, ili temsil etmede, bundan sonra ki çalışmalarınızda başarılar diler, ilinize katkı verme anlamında projelerinizin bundan sonra da devam etmesini temenni ederim” dedi

MÜSİAD’DAN BARO BAŞKANINA ZİYARET…


MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Zonguldak Baro Başkanı İ. Kerem Ertem’i ziyaret etti.
MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmazve Yönetim Kurulu üyeleri tanışma ve kaynaşma ziyaretlerini devam ettiriyor.
Üye ve bürokrat ziyaretlerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaretini de sürdüren MÜSİAD Zonguldak Şubesi, son olarak Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem’i ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verilirken iletişimsizliğin sorunların çözümünü engellediği belirtildi.
Hukuki çerçevede Zonguldak ve Türkiye sorunlarının birlik ve beraberlik içinde çözülebileceğini ifade eden Baro Başkanı Kerem Ertem, MÜSİAD Zonguldak Şubesinin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve iletişimi artırmak gerektiğini belirtti.

MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Zonguldak’taki sorunların çözülememesinin asıl sebebinin iletişimsizlik olduğunu belirterek, “Artık iletişim bağlarını daha da kuvvetlendirerek sorunların çözümü noktasında istişare edilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. MÜSİAD olarak bu iletişimi sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Zonguldak’ın sorunları ve çözüm önerilerinin de konuşulduğu ziyarette Baro Başkanı Ertem, en kısa sürede iadeyi ziyaret yapacağını söyledi. 

27 Ocak 2015 Salı

Zonguldaklılar Bursa’da ‘Sevgi Çemberi’ oluşturdu

 BursaZonguldaklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 3. Geleneksel Kuruluş Gecesi düzenledi. Gecede tüm katılımcılar el ele tutuşarak ‘Sevgi Çemberi’ oluşturdu. Alyans Düğün salonunda saat 18.30’da başlayan ve yoğun katılımın yaşandığı gecede Zonguldaklıların buluşup kaynaşması amaçlandı. Bursa Zonguldaklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Kavşur’un konuşmasıyla başlayan geceye Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, İstanbul Pendik Devrekliler Derneği Başkanı Ziya Öncan’ın yanı sıra Bursa’daki misafirler ve çok sayıda Zonguldaklı katıldı. Başkan Kavşur, yaptığı konuşmada birliktelikten bahsederek ‘Sevgi çemberi oluşturulmasının önemini vurguladı. Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav da konuşmasında, Bursa Zonguldaklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birliktelik adına 2 senedir örnek faaliyetler yaptığını belirterek, “Biz de Zonguldak Platformu olarak daha fazla hemşerimizi kaybetmemek için daha çok iş-aş getirecek projeler üretmeye çalışıyoruz. Umarız bu birliktelikler bozulmaz” dedi. Gecede konuşmaların ardından hediye çekilişi ve eğlence düzenlendi. 

26 Ocak 2015 Pazartesi

UĞUR MUMCU FOTOĞRAF SERGİSİ ZONGULDAK’TA



 Zonguldak Demokrasi Platformu ve Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ortaklaşa “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” Fotoğraf Sergisi 30 Ocak’ta Maden Mühendisleri Odası sergi Salonu’nda açılıyor. 5 Şubat’a kadar açık kalacak olan sergide Uğur Mumcu’nun yaşamından oluşan fotoğraflardan seçmeler yer alacak. Demokrasi Platformu ve Çağdaş Gazeteciler derneği çağrıda bulunarak  “30 Ocak Cuma günü saat 18’ge gerçekleştirilecek açılışa tüm Uğur Mumcu dostlarını bekliyoruz.” dedi

24 Ocak 2015 Cumartesi

BAŞKAN AKDEMİR: “MAHALLELERİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere, beraberinde Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ile birlikte mahallelere çıktı. Başkan Akdemir, yol açma ve beton yol çalışmaları olmak üzere yapılan işlerin ivedilikle devam ettiğini ifade ederek, önceki gün Tepabaşı Mahallesi Su Deposu Sokak’ta devam eden, yol genişletme ve duvar çalışmalarını inceledi.
          Mahalle sakinleri tarafından sıcak karşılanan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e, vatandaşlar yapılan hizmetten ötürü teşekkür etti. Başkan Akdemir; “Bu mahallemizde sıkıntı gerçekten büyüktü. İki araç yan yana zor geçiyordu. Ekiplerimiz ile birlikte önce, yol genişletme çalışmasını yaptık ve ardından duvar çalışmalarımızı sürdürdük. İlerleyen günlerde ise; yağmur suyu ve içme suyu hatlarımız yenilecek. Parke yol çalışmamız ile birlikte de bu mahallede yer alan sorunu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Vatandaşlarımız bu çalışmadan oldukça memnunlar. Bizler plan ve program dâhilinde çalışıyoruz. Diğer mahallerimiz de ihtiyacı olan mevkilere bu hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
          Ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Terakki Mahallesi Gazipınar Sokak’ta başlayan ve kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenen beton yol çalışmalarını yerinde inceleyerek, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.  


Uğur Mumcu Anıldı" UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

KAYMAKÇI “ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

22 Yıl önce evinin önünde alçakça bir saldırıyla katledilen Uğur Mumcu Zonguldak’ta anıldı. Anma törenine GMİS Genel başkanı Eyüp Alabaş, MMO Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP İl Başkanı Ertuğrul koltuk, Merkez ilçe başkanı Cemal şahin, CHP Kozlu ilçe başkanı Yaşar Yolcu, Baro Başkanı Kerem Ertem ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP ve Demokrasi platformunun ortaklaşa düzenlediği anma töreni Madenci anıtı önünde başladı. Madenci anıtı önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Valilik binası önüne kadar geldi. Burada 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Demokrasi platformu adına Konuşmayı Erdoğan Kaymakçı yaptı. Kaymakçı  “ Bugün burada 22 yıl önce evinin önünde alçakça bir saldırıyla katledilen Uğur mumcu ve onun nezdinde faili meçhul cinayetlerde kaybettiğimiz değerlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Cinayetlerin gerçek katilleri aradan geçen yıllara rağmen hala bulunamadı. Bulunmak istenmedi.
Ocak ayı hüzünlü bir ay; Türkiye’de işlenen onlarca ^Aydın cinayeti “ nin bir kısmını içerisinde barındırıyor. Onlar karanlığı aydınlatan birer ışıktılar ve birer birer öldürüldüler. Geçmişten günümüze bir çok aydınız siyasi nedenlerle suikastlara kurban gitti., hapislere atıldı. Linç girişimlerine, sansürlere, karalamalara maruz kaldı.
Türkiye’de aydın cinayetlerinin ortak yönü, bugüne kadar hiç birinin aydınlatılmamış olmasıdır. Her birinde örgütsel bağlar ve açığa çıkmasına ve bu ilişkilerin devletin üst düzeylerine ulaşmasına rağmen kendini bilmez, meczup hassas! Bir kişi bulunup suç üzerine yıkılmıştır. Dönemin emniyet müdürü “ Mumcu “ cinayeti ile ilgili olarak ‘ Bir tuğla çekersek o duvar yıkılır, o duvar çökerse hepimiz altında kalırız’ demiştir. Bu da açıkça cinayetlerin arkasına derin devlet güçlerinin olduğunun itirafıdır.” Diyen Kaymakçı sözlerine şöyle devam etti
“ Zonguldak demokrasi platformu olarak her yıl olduğu gibi, katliamların gerçek sahiplerini ortaya çıkarmak, aydınlarımıza sıkılan kurşunların hesabını sormak için kararlılkla yine meydanlardayız.
Uğur Mumcu’dan Muammer Aksoy’a, Hrant Dink’ten Metin Göktepe’ye Musa Anter’den Gaffar Okkan’a Abdi  İpekçi’den Necip Hablemitoğlu’na ve daha nice aydınlarımıza kadar her biri tarihimizde kara bir leke olarak duran, katliamların, cinayetlerin yalnızca tetikçilerin değil, bu cinayetlerin emrini veren perde arkası ndaki  karanlık güçlerin de ortaya çıkarılmasını  ve sorumluların hesap vermesini talep ediyoruz.
Zonguldak Demokrasi platformu olarak onları saygı ve özlemle anarken karanlık geçlere karşı çağdaş, özgür, demokratik bir Türkiye ‘yi savunma kararlığını bir kez daha ifade ediyoruz. Unutmadık, Unutturmayacağız

23 Ocak 2015 Cuma

UĞUR MUMCU’YU ANIYORUZ

24 Ocak 1993 yılında karanlık güçler tarafından katledilen Gazeteci - yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 22.  Yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor

Zonguldak'ta Yarın Saat 12.30 da Demokrasi Platformu ve CHP tarafından Madenci anıtı önünde anma programı düzenlenecek ve basın açıklaması yapılacak

22 Ocak 2015 Perşembe

MADENCİLER İKİ GÜN TATİL YAPACAK


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) resmi internet sitesinden yayınladığı habere göre Maden işçileri günde 7.5 saat. Haftada 37.5 saat çalışmanın karşılığında haftada 2 gün tatil yapacaklarını duyurdu. GMİS in internet sitesinde yayınladığı haber şu şekilde
  Maden işyerlerinde madencilerin günde 7,5 saat haftada 37,5 saat çalışmasıyla ilgili yasal düzenleme “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile 9 Aralık 2014 tarihinde TBMM’ye gönderildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasıyla TBMM’ye gönderilen tasarının 30. Maddesi’nde “4857 Sayılı Kanunun 63’üncü maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“Yeraltı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok 7,5, haftada en çok 37,5 saattir” denildi.
Tasarının komisyonlara gönderilmesi ve en kısa sürede TBMM Genel Kurul gündemine getirilerek yasalaşması bekleniyor.
Böylece İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikle yeraltı maden işletmelerinde haftalık çalışma süresi 45 saatten 37,5 saate düşürülmüş olacak. Günlük 7,5 saat çalışmayla haftalık izin süresi ise 2 gün olacak.


20 Ocak 2015 Salı

ULUPINAR, MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal, Bakacakkadı Belde Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, Bakacakkadı Belde Belediye Başkan Vekili Saffet Okumalı, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Adil Düzlü ve Çaycuma Eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile birlikte İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ömer Doğanay’ı makamında
 ziyaret etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; Belediye Başkanlarımız ile birlikte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Çaycuma, Filyos ve Bakacakkadı Beldelerimizin daha çok gelişebilmesi ve daha çok hizmet alabilmesi için gereken taleplerimizi ilettik. Mahalli İdareler Genel Müdürümüz Ömer Doğanay’ı ziyaret ederek Filyos ve Bakacakkadı Belde Belediyelerimizin durumunu ve beldelerimize yapmak istediklerimiz hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Filyos Beldemiz sadece Batı Karadeniz’in değil, Türkiye’nin parlayan yıldızıdır. Bu yüzden yatırımlarımıza çok önem veriyoruz.Bakacakkadı Beldemiz de Zonguldak, Bartın yolu üzerinde olmasından dolayı oldukça önemli bir yerleşim yeridir. Ziyaretlerimiz son derece olumlu geçti.” dedi.

Alaplı’da Atatürk Anıtı yeniden düzenlenecek

Alaplı şehir merkezindeki Atatürk Anıtı, alandaki zemin kodlama ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, kaidesi daha modernize edilerek, daha güzel bir zemine yeniden konulmak üzere, gayet titiz ve kontrollü bir çalışmayla yerinden kaldırıldı.
Şehir merkezindeki Atatürk Parkı içinde yer alan Atatürk Anıtı’nın mevcut yerinden kaldırılışını takip ve kontrol eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, zemindeki kodlama ve çevre düzenleme çalışmaları nedeniyle Anıt’ın titiz ve kontrollü bir çalışmayla mevcut yerinden alındığını belirterek, “Atatürk Anıtı’nı, alandaki zemin kodlama ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra, daha modern bir kaidenin üzerine yeniden yerine koyacağız. Anıt, mevcut yerinden  biraz daha parka yakın bir alana konulacak. Yapay şelaleyi , altında tuvalet bulunan betonerme yapıyı da yıkmak suretiyle Zemin kodlama ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ettiğimiz bu alanı, sert zemini ve yeşil alanlarıyla, ilçemize yakışır bir Anıt ve tören alanı yapacağız. Atatürk Anıtı’nın kaidesini tamamen değiştiriyoruz. Zemini ve kaplamasıyla, Anıt’la bütünleşen çok güzel bir kaide yapacağız. Yeni Atatürk Anıtı alanı, yapılacak ilk törende hazır hale getirilecek. “ dedi.

19 Ocak 2015 Pazartesi

GMİSYÖNETİM KURULU;“ÜYE ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”



Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bir basın açıklaması yaparak, şube delege seçimlerine büyük katılım gösteren üyelerine teşekkür etti.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi;
“Genel Maden İşçileri Sendikası’nın 10. Olağan Genel Kurulu için 10 Aralık 2014 tarihinde başlayan seçim süreci devam ediyor.
13-14-15-16 Ocak 2015 tarihlerinde 7 Şubemizde yapılan delege seçimleri tamamlandı. Bir şubemizde 120, diğer şubelerimizde 110 olmak üzere toplam 780 arkadaşımız şube delegesi seçildi.
TTK, MTA, HEMA ve diğer özel sektör işyerlerinde çalışan yaklaşık 11 bin arkadaşımızın yüzde 99’u sandığa giderek örnek bir katılım gösterdi.
Hiçbir bölgemizde en küçük bir tatsızlık yaşanmadı. Adaylar görüşlerini farklı ortamlarda ifade ettiler ve Sendikamıza yakışır bir olgunlukla şube delegelerimiz seçildi.
Hafta içinde Seçim Kurulumuzun alacağı kararla, Mart ayı başına kadar 7 Şubemizin kongreleri yapılacak. Şubelerimizin yöneticileri ile Genel Merkez Genel Kurulu için 250 üst kurul delegesi seçilecek.
Şube kongrelerinin tamamlanmasından sonra Genel Merkez Genel Kurul tarihi belirlenecek ve 13 doğal delege ile birlikte toplam 263 delegemiz Genel Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulunu seçecek.
Biz Yönetim Kurulu olarak, seçimlerde demokratik bir olgunlukla büyük bir katılım gösteren işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz”.




16 Ocak 2015 Cuma

GMİS DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI. KOZLU’DA İPİ GÖĞÜSLEYEN TARAF HÜSEYİN KOLÇAK OLDU

GMİS DELEGE SEÇİMLERİ TAMAMLANDI. KOZLU’DA İPİ GÖĞÜSLEYEN TARAF HÜSEYİN KOLÇAK OLDU

Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) 13 Ocak’ta başlayan ve şube genel kurullarında oy kullanacak delegelerin belirlendiği taban delege seçimleri bugün Kozlu bölgesinde yapılan seçimlerle tamamlandı.
GMİS Kozlu Şubesi’nin 110 delegesini belirlemek için sandık başına giden madenciler seçimlere yoğun ilgi gösterdi.
Kozlu bölgesinde Batur Hamarat ile Hüseyin Kolçak’ın çekiştiği seçimde Hüseyin Kolçak’ ın listesi 957 oy , Batur Hamarat'ın listesi 670 oy aldı.  Seçimi kazanan Hüseyin Kolçak, seçimin demokratik bir ortamda gerçekleştiğini ve listesine oy vererek destekte bulunan tüm madencilere teşekkür etti

TUNCAY ÖZKAN, GMİS VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

 “İKTİDARIMIZDA TTK VE ZONGULDAK BÖLGENİN YILDIZI OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan, beraberinde CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile partinin il ve ilçe yöneticileriyle birlikte 16 Ocak 2015 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü.
Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun da hazır bulundu.
ÖZKAN; “TTK VE ZONGULDAK, BÖLGENİN YILDIZI OLACAK”
CHP Parti Meclisi Üyesi, Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, “Biz işçimizin hakkını, hukukunu korumada, Zonguldak’ı savunmada hep birlikte yine omuz omuza bir çelik kale gibi duracağız. İktidarımızda TTK ve Zonguldak, bölgenin yıldızı olacak” dedi.
Özkan şöyle konuştu;
“Sayın Genel Başkan, biz sınıfsal olarak birlikteyiz. Bizim birlikteliğimiz sınıf bilincinin bir gereğidir. Bizim partimiz bir sosyal demokrat partidir. Ve sosyal demokrat bir parti olarak işçiyle, işçi örgütleriyle birlikteyiz.
Biz onları, bizim ayrılmaz bir parçamız olarak görmekteyiz. Hem ilde hem de Türkiye’de bu sınıf bilinciyle hareket ettik. Bu sınıf bilinciyle hareketimizin doğal sonucu olarak, sizlerle birlikte olmayı ayrılmaz bir parçamız olarak algılıyoruz. Bu birlikteliği bundan böyle de sürdüreceğiz.
Hem vekillerimiz, il ve ilçe örgütlerimiz bu mücadelede her zaman sizlerin yanında oldular. Biz işçimizin hakkını, hukukunu korumada, Zonguldak’ı savunmada hep birlikte yine omuz omuza bir çelik kale gibi duracağız.
HEM CUMHURİYETİMİZ HEM DE ZONGULDAK SALDIRI ALTINDA
Burada temel sorun şudur; Hem Cumhuriyetimiz hem de Zonguldak kenti bir saldırı altında. Bu saldırı Zonguldak’ı küçültmeye, daraltmaya, Zonguldak’ın geleceğini karartmaya dönük bir saldırıdır. Zonguldak’ta çıkartılmayan kömürü, başka yerde taş olarak satın alan bir iktidar iradesiyle karşı karşıyayız.
Bugün Türkiye, dünyadaki terör olaylarında terörü yayan bir ülke olarak algılanmakta ve Türkiye terör listelerine konulmaya çalışılmaktadır.
Bugün Türkiye, işçinin-emekçinin alınterinden çalınanların, yolsuzlukla har vurulup harman savrulduğu ve çürümenin-yozlaşmanın her aşamada hissedildiği bir ülke konumundadır. Bugün Türkiye, geleceği borçlandırılarak devam ettirilmeye çalışılan bir borç ekonomisinin kıskacı altındadır.
Biz Türkiye’ye söz veriyoruz; İşsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu ve çürümeyi yok edeceğiz. Bunları yeneceğiz.
Ve Biz Sendikanıza ve size söz veriyoruz ki; Biz varolduğumuz sürece işçi mücadelesi sizinle birlikte, bizimle birlikte devam edecektir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Ancak Zonguldak’ın geleceği karartıldığı için bizim temel mücadelemiz, bu karanlığın ortadan kaldırılmasıdır.
Özgürlüğün ve adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin ayakta kalması mümkün değildir.
Bugün Cumhuriyetimizin üstünde yükseldiği adalet ve özgürlük yok edilmeye çalışıldığı için çok büyük sorun yaşıyoruz.
ZONGULDAK’TAN ÇALINANI ZONGULDAK’A VERECEĞİZ
Bu seçimlerde biz elbirliğiyle yeniden Cumhuriyetimizin Büyük Türkiye idealini gerçekleştireceğimize inanıyoruz.
Biz iktidar olduğumuzda Zonguldak’tan çalınanı Zonguldak’a vermeye söz veriyoruz.
Biz varlık sebebimizi halkın çıkarları üzerine oluşturmuş, halkın çıkarlarını savunmak üzerine oluşturmuş bir partiyiz.
Bizim işçiyle, emekliyle, çalışanla, memurla, gençlerle olmak varlık sebebimiz.
Biz sizlerle dayanışmamızı sonsuza kadar sürdüreceğiz.
Biz söz veriyoruz ki, CHP iktidarında taşkömürünü yeniden hem Zonguldak’ın hem bölgenin ekonomik ve sosyal dengelerini yerine oturtmakta birinci araç olarak kullanacağız.
Sözümüz söz; TTK ve Zonguldak, bu bölgenin yıldızı olacaktır.
Türkiye’de yaşanan artık kazayı aşan iş cinayetlerini sonlandırma sözü veriyoruz.
Kaza olabilir, ama Türkiye’de yaşanan kaza değildir, iş cinayetidir.
Ve biz iktidara geldiğimizde bugün üstü kapatılan tüm iş cinayetlerinin hesabını da soracağız”.

BELEDİYEYİ ZİYARET

              Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve gazeteci-yazar Tuncay Özkan, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. CHP Parti meclis üyesi Tuncay Özkan’a, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, İlçe Başkanı Cemal Şahin, 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın ve partililer eşlik etti.  
             Emeğin ve emekçinin kenti Zonguldak’ta olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2015 yılını umudun yılı, karanlıktan çıkıp, barışın, demokrasinin, yolsuzlukla mücadelenin yılı olarak gördüklerini belirtti. Özkan ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Atatürk’ün çizdiği yoldan, ‘Yurtta barış, dünya da barış’ çizgisinde ilerliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin terör ile anılmasına, yoksullukla, yolsuzlukla anılmasına karşı bir isyan olarak, 2015 yılını bu karanlıktan kurtuluş, umut yılı olarak kabul ettik. Umut yılı olarak kabul etmemizin sebebi; bu yolculuğun umuda, gelecek güzel günlere yapılan bir yolculuk olmasıdır. Biz Türkiye’nin çürüme, yozlaşma bataklığından kurtulup, barışın galip gelmesi için, terörizmin yenilmesi için, dünya ile işbirliği içinde Türkiye’yi kalkındırmaya, Türkiye’yi güzel günlere hazırlamaya kararlıyız. Zonguldak’ta ikinci kez sizinle birlikte oluyorum. Zonguldak beni çok besleyen ve doyuran bir kent. Emekçinin kenti. Emekçinin kokusu bile başka, sevdası başka… Hep beraber, Zonguldak’ın önümüzdeki dönem sorunları kaldıracak politikalar üretmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını gezdik. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara hazır. Cumhuriyet Halk Partisi yönetmeye hazır. Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak’a bölgenin en büyük en mamur ili yapmaya hazır. Zonguldak’a söz veriyoruz. Gelir gelmez hemen ilk işimiz, 5 bin kadro vereceğiz. İktidarımızın ilk işidir. Türkiye’deki maden cinayetlerinin son bulması için, kılavuz kabul edeceğiz. Zonguldak dışarıdan kömür üretip enerji üretilen bir yer olmaktan çıkacak, kendi kömürü ile Türkiye’de enerji üreten bir yer olacak. Ayrıca biz, liman ve demir çelik işletmeleri ile diğer sanayi kuruluşlarıyla Zonguldak’ın karartılmak istenen geleceğini, aydınlık pırıl pırıl bir hale getireceğiz. Kalkındıracağız. Bunun sözünü veriyoruz.” şeklinde konuştu.
          Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise; “Bu ziyaretler bizleri mutlu ediyor. Birlik beraberliğimizi daha da çok kuvvetlendiriyor. Partimiz adına çok önemli görevler üstleniyorsunuz. Bu çalışmalar ülkemiz adına, demokrasi adına, cumhuriyet adına da çok önemli. Vatanını seven, milletini seven herkes cumhuriyete sahip çıkmalı. Ne bir karış bir toprağa ihtiyacımız var, ne de bir karış toprağımızı vermeye tahammülümüz var. Bu anlamda herkes buna hassasiyet göstermelidir diye düşünüyorum. Biz de Cumhuriyet Halk Partili olarak da buna ölünceye kadar sahip çıkacağız. Atatürk’ün çizdiği yolu nasıl çocuklarımıza aşıladık, daha da aşılamaya çalışacağız. Ziyaretinizle şeref verdiniz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP PM üyesi Tuncay Özkan’a Devrek bastonu hediye etti.


15 Ocak 2015 Perşembe

GMİS GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ULUDAĞ SEÇİMİ AÇIK ARA KAZANDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nde örgütlü Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) taban delege seçimleri bugün de Merkez Servisleri ve MTA Şubelerinde devam etti. 6 listenin yarıştığı Merkez Servisleri’nde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ’ın listesi açık farkla seçimi kazandı. MTA'da ise Şube Başkanı Sadi Deynez ile Şube Mali Sekreteri Hüseyin Erkoç iki ayrı liste çıkarmıştı. Hüseyin Erkoç’un başını çektiği liste seçimi kazanan taraf oldu.



TUNCAY ÖZKAN ZONGULDAK’A GELİYOR


CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan  çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere yarın Zonguldak’a geliyor.
Tuncay Özkan’ın gezi programı şu şekilde :

TARİH:16.01.2015 CUMA     
SAAT    :10.00              GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI ZİYARETİ
SAAT    :11.00              ZONGULDAK ŞÖFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI ZİYARETİ
SAAT    :11.30              ZONGULDAK ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BİRLİĞİ ZİYARETİ
SAAT    :12.15              ZONGULDAK BELEDİYESİ ZİYARETİ
SAAT    :13.30              TİCARET SANAYİ ODASI ZİYARETİ
SAAT    :14.30              MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI ZİYARETİ
SAAT    :15.00              TOPLANTI (MADEN MÜHENDİSLER ODASI) ÖRGÜT İLE BİRLİKTE



14 Ocak 2015 Çarşamba

ÜZÜLMEZİ ‘CİN ‘ ÇARPTI ERGİN CİN-TAYFUN DEMİR LİSTESİ KAZANDI

ÜZÜLMEZİ ‘CİN ‘ ÇARPTI
ERGİN CİN-TAYFUN DEMİR LİSTESİ KAZANDI
GMİS Üzülmez Şubesi'nin taban delege seçimleri üzülmez şubesinde yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başlayan madenciler 3 aday listesine oy kullandı. Çok çekişmeli geçen seçim sonucunda kesin olmayan sonuçlara göre  Ergin Cin- Tayfun Demir listesi 620 oyla kazanırken, Osman Tutkun’un Listesi 610 Ramis Muslu’nun Listesi ise 400 oy alabildi.
Buna Göre Genel Merkez yöneticilerinden Eyüp Alabaş, Muharrem Sarıçam ve Osman tutkun bölgelerinde seçim kaybeden isimler oldu.


BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR ANKARA’YA GİDİYOR

 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ın önemli sorunlarından biri olan mülkiyet problemi nedeniyle, Zonguldak milletvekilleri ile görüşmek üzere Ankara’ya gidiyor. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sorunun çözümü noktasında, başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan olmak üzere, Zonguldak Milletvekilleri ile görüşecek.
              Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ın sorunları arasında yer alan; mülkiyet sorunu, lavuar alanı ve 2 B konularının çözümü noktasında, ilgili dosyaları milletvekillerine sunacak.
               Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Zonguldak’ımızın sıkıntılarını hepimiz biliyoruz. Özellikle, mülkiyet sorunu, lavuar alanı ve 2 B konuları önemli…Bu noktada, Zonguldak milletvekillerimiz ile fikir alışverişinde bulunacağım ve konuyla ilgili dosyaları kendilerine teslim edeceğim. Halkımız adına, hazırlamış olduğumuz dosyalarımızın meclise sunulmasını ve konuyla ilgili bir an önce önemli adımların atılmasını talep edeceğim. Bu süreçte, diyalogla birlikte, iktidar-muhalefet gözetmeksizin Zonguldak adına yapılması gereken ne ise bizler her zaman hazırız.” şeklinde konuştu. 





VERGİ DAİRESİ BAŞKANI KÂZIM KARACA’DAN MÜSİAD’A ZİYARET

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kâzım Karaca, MÜSİAD Zonguldak Şubesini ziyaret ederek Başkan Salih Yılmaz ile görüştü.

Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kâzım Karaca, MÜSİAD Zonguldak Şubesine iadeyi ziyarette bulundu. MÜSİAD Zonguldak Şube Başkanı Salih Yılmaz ile samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette genel değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kâzım Karaca, MÜSİAD Zonguldak Şubesinin faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve beğendiklerini belirtti.
        MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Yılmaz, Zonguldak’taki çalışma hayatını anlatarak, MÜSİAD olarak üzerlerine bir görev düşmesi durumunda yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Başkan Yılmaz, ayrıca, ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşanmadığı sürece Zonguldak esnafının vergi ödemekte istekli olduğunu belirterek işletmecilere kolaylıklar sağlanarak destek verilmesini istedi.
Zonguldak’ın sorunları ve çözüm önerilerinin de konuşulduğu ziyarette karşılıklı iyi niyet temennileri dile getirildi.

MADENCİLER SANDIK BAŞINDA ÜTİM'DE OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI.


  Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS Bölge seçimleri Başladı Gelik ve karadon’un ardından bugünde Madenciler Üzülmezde Sandık başına gittiler.
Sabah 06.30 da oy verme işleminin başladığı Üzülmezde 3 liste çekişiyor.
Ramis Muslu, Osman Tutkun ve ( Ergin Cin ve Tayfun Demir’in)   çekiştiği liste  için 1665 Madencinin oy kullanması bekleniyor. Oy Kullanma işleminden sonra 110 Delege seçimi yapılmış olacak.

13 Ocak 2015 Salı

VATANDAŞIN ULAŞIM TEPKİSİ 88 EVLERERİN MERDİVEN YOLU KAPANDI


Şehrimizde anı bastıran yağmurlar nedeniyle bir çok yerde olduğu gibi Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçılı sokak Hal virajında bulunan Merdiven yolunun heyelan nedeniyle çökmesi nedeniyle vatandaş korkulu anlar yaşadığı gibi ulaşımlarının engellenmesi tepkilere neden oluyor.
Karaelmas mahallesi Mustafa Aşçılı sokağın  ( Hal virajı )merdivenlerinin  sel baskını nedeniyle çökmesinden sonra Vatandaşlar Karaelmas, 88 Evler ve Sağlık ocağına ulaşım yapamadıklarını kaydederek  bir an önce tedbir alınmasını aksi takdirde  merdivenin ulaşıma kapanmasının ardından konutlarının  da  tehlike altında olduğunu belirttiler.