13 Ocak 2016 Çarşamba

MÜCADELECİ MADEN İŞÇİLERİ HAYKIRDI “ ZONGULDAK UYUMA KONUK EVİNE SAHİP ÇIK"






Amelebirliğinin Ankara’daki misafirhanenin yıkılarak bir şirkete tamirat karşılığı 10 yıllığına kiraya verileceği, maden işçilerine de yüzde 12 oranında konaklama kontenjanı verileceği haberleri üzerine maden işçileri tepkilerini göstermeye başladı.
Kendilerine “ Mücadeleci Maden işçileri “ adını veren bir gurup Madenci anıtı önünde toplanarak basın açıklama yaptı. Basın açıklaması sırasında “ Madenci uyuma Konuk Evine sahip çık, Zonguldak Uyuma Konuk evine sahip çık “ şeklinde sloganlar attılar.
Mücadeleci Maden İşçileri adına basın açıklamasını okuyan Vural Saraç, İyi niyetle yapıldığı iddia edilen kiralama yöntemiyle devir sonrasında, Ankaradaki misafirhanenin buharlaşarak, ellerinden kayıp gideceğini, kendi evlerinde yabancı duruma düşeceklerini, daha uzun vadede de ise, maden işçilerine, yakınlarına ve Zonguldaklılara konuk evinin kapanacağını düşündüklerini söyledi.
Vural saraç sözlerine şöyle devam etti “ Yani bizlere diyorlar ki Dimyatta pirinç var. Evdeki bulgurumuzdan edecekler. Bu nedenle misafirhanenin kiralama yoluyla devrini yanlış buluyor, uzun vadede maden işçilerinin hak kaybına uğrayacağını ifade ediyor ve bu yanlış kararı kabul etmiyoruz.” Dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz