27 Ocak 2016 Çarşamba

ÖZELLİ “KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ POLİTİKANIZI GÖZDEN GEÇİRİN !

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Üyesi Sevcan Özelli, Kadına Şiddet konusunda ülkenin çok kötü bir duruma geldiğini ifade etti. Kadına şiddetin giderek arttığını belirten Özelli, sadece kkonuyla ilgili birkaç derneğin dikkat çekmeye çalıştığını söyledi.
Kadına uygulanan şiddeti nefretle ve hiddetle kınadığını belirten Özelli “Mevcut AKP iktidarına, Türk toplumunu ne hale getirdiğinizi görüyor musunuz demek istiyorum. Kadına şiddetle ilgili politikalarınızı gözden geçirerek, doğru politikalar geliştirilmesini öneriyor ve talep ediyorum” dedi.
“KADINA ŞİDDETİ ENGELLEMENİN EN ÖNEMLİ VE GEREKLİ YOLU EĞİTİMDİR”
Özelli yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Ülkemizin kadına uygulanan şiddet ve cinsel taciz konusunda, hangi durumda olduğunu hepimiz biliyoruz. Her gün birkaç kadın, uygulanan şiddet sonucunda hayatını kaybediyor. Bu tür haberler ulusal medyanın 3.sayfalarında yer alırken, maalesef AKP iktidarı konuya yeterince duyarlı davranmıyor, gerekli politikaları geliştirip uygulayamıyor. Kadına uygulanan şiddetle mücadele etmek için kurulan birkaç dernek, zaman zaman konuya dikkat çekmeye çalışıyor. Ne yapılırsa yapılsın bu şiddet ortamı artarak devam ediyor. Demek ki artık yeni söylemler, yeni metotlar ve yeni politikalar oluşturmak gerekiyor. Kadına şiddeti engellemenin en önemli ve gerekli yolu eğitimdir. Aynı zamanda toplumu bu konuda bilinçlendirmek için yapılacak çalışmalardır. Daha yeni İstanbul’da yaşanan bir olayda, bir genç kızımız arkadaşlarıyla yemek yiyip eğlendikten sonra, gecenin geç bir saatinde evine dönerken, kendi sokağında bir sapığın cinsel saldırısına maruz kalıyor. Yapılan haberlerde, genelde konunun vahametine dikkat çekilip, genç kızın maruz kaldığı cinsel saldırı olayı kınanırken, sosyal medyada farklı sesler çıkıyor. Sosyal medyada gecenin o saatinde nereden geliyor, niye o saatte dışarda, bir genç kız neden zamanında evde olmaz gibi yorumlar yapılarak, olayın cinsel saldırı kısmı yerine, adeta genç kız sorgulanıyor ve suçlanıyor. Genç kızımız bu şeklide linç ediliyor ve olay kınanacağı yerde, sanki iyi olmuş gibilerden bir bakış sergileniyor.”
“TÜRK TOPLUMUNU NE HALE GETİRDİĞİNİZİ GÖRÜYOR MUSUNUZ?”
“Geldiğimiz çağda, yaşadığımız modern dünyada, kadını eve hapsetmek isteyen zihniyet kendini bu şekilde dışa vuruyor. Öncelikle bu malum zihniyette olanları, yani kadını eve hapsedip, bir mal gibi değerlendirenleri şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum. Kadında bu toplumun eşit bir bireyi olarak, her türlü temel hak ve hürriyetlerini kullanma hakkına sahiptir. Maalesef içinde yaşadığımız toplum, mevcut eğitim durumu ve kültürel yapısı itibariyle, bunu kabul edecek halde değildir. Dolayısıyla önce toplumun eğitilmesine ve bilinçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Buna paralel olarak çocuklarımıza da okullarda konu ile ilgili yeterli ve gerekli eğitimin verilmesi lazımdır. Kadına uygulanan şiddeti, ne tür olursa olsun, nefretle ve hiddetle kınıyorum. Sonra mevcut AKP iktidarına, Türk toplumunu ne hale getirdiğinizi görüyor musunuz demek istiyorum. Kadına şiddetle ilgili politikalarınızı gözden geçirerek, doğru politikalar geliştirilmesini öneriyor ve talep ediyorum.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz