29 Ocak 2016 Cuma

ZONGULDAK BELEDİYESİNDE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Belediye Encümen Salonu'nda başlayan görüşmelere, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye-İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve sendika yöneticileri katıldı. 
Akdemir, burada yaptığı açıklamada, işçilerin sendikal haklarını konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bizler emek ve emekçinin yanında olan bir anlayışın insanlarıyız, aynı zamanda kurumun çıkarlarını da korumak ve kollamakla mükellefiz. İki dengeyi de iyi sağlayarak inşallah bugün toplu sözleşme dosyalarımızı alacağız, bundan sonraki görüşmelerimiz kanun çerçevesinde ve karşılıklı anlayış içerisinde toplu sözleşmelerimizi bitireceğimize inanıyorum. Küçük ayrıntılar olabilir ama bir noktada birleşiriz diye düşünüyorum. Toplu sözleşme süreci işçi arkadaşımıza ve belediyemize hayırlı olsun."
Atayan ise anlaşmayı masada sonuçlandırmak istediklerini vurgulayarak, "Bu yılki sözleşmemiz 2016 ve 2018 yılını kapsamaktadır. Yürürlük süresi 1 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak ve 104 işçiyi kapsayan bir sözleşme. Sözleşmeler başlarken Belediye-İş Sendikası olarak emekten yana olan bir başkanla masaya oturduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Belediyeye fazla külfet getirmeden, işçi arkadaşlarımızı da mağdur etmeden anlaşmayı masa başında bitirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz