22 Nisan 2016 Cuma

BAŞKAN AKDEMİR: “23 NİSAN, ÜLKEMİZİN ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE YÜKSELMEYE BAŞLADIĞI GÜNLERDEN BİRİDİR”


Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günün, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96’ıncı yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği en anlamlı günlerden biridir.
                   23 Nisan 1920’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığın kayıtsız şartsız Türk Milleti olduğunu göstermiştir. Milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaşma yolunda verdiğimiz mücadelenin, en güçlü ilham kaynağıdır. 23 Nisan’ı çocuklarımızın bayramı olarak kutluyoruz. Çünkü; milletin geleceğinin çocuklarda olduğunu biliyoruz. 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilmiş olması, bir toplumun temelini ve geleceğini oluşturan çocuklara ne derece önem verildiğini göstermesi açısından da oldukça anlamlıdır. 23 Nisan tarihin, ülkemiz topraklarına yeniden ışık saçtığı, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmeye başladığı bir gündür. Çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yürekleri vatan sevgisi ile dolu, ileri görüşlü, çalışkan ve duyarlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil” olarak tanımladığı Türk çocuklarına armağanı olan 23 Nisan, tarih boyunca da çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olması özelliğini koruyacaktır.
                Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz