26 Nisan 2016 Salı

CHP MİLLETVEKİLLERDEN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 26.Dönem Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer ve CHP İstanbul Milletvekili AB Komisyonu ve Karma Parlamento Komisyonu Üyesi CHP Sağlık Komisyonu Üyesi Ali Şeker, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete; CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer eşlik etti. Zonguldak’ta bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren CHP Milletvekilleri, parti içi birlik ve beraberliği daha da kuvvetlendirmek adına ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.


İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile Zonguldak sorumlusu olduklarını ifade ederek parti içi başarı çıtasını daha da yükseltme ve kuvvetlendirme adına şehrimize ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, ülke gündemine de değinerek ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partili ve sosyal demokrat bir belediyede olmak bizler için de ayrıca onur vericidir. Zonguldak milletvekillerimizin de selamlarını getirdik. 2014 seçimlerinden önce de, değerli başkanımızı ziyaret etmiştik. Tekrar Zonguldak’ta ve belediyemizde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu dönem İstanbul Milletvekilimiz Sayın Ali Şeker ile birlikte Zonguldak sorumlusuyuz. Şehir tabi çok güzel ve sıcak kıyı kenti. Zonguldak’ta olmak mutluluk verici. Ama ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Gerçekten de her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Daha fazla barış diyoruz, daha fazla özgürlük ve demokrasi diyoruz. Türkiye siyaseti teröre kilitlenmiş durumda. Bir tarafta yönetilemeyen bir terör. Diğer tarafta tek bir kişinin siyasi ikbali. Bu siyasi ikbal ile gerçekleştirilmek istenen başkanlık sistemi. Dile getirilmekten çekinilmeyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Türkiye’nin ikinci başkanı konumundaki kişinin anayasadan laiklik kelimesinin çıkartılması kelimesi gerçekten de çok vahim. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu ile birlikte demokrasi ve laiklik birbirinden ayrılmaz parçasıdır. Yeni bir anayasa derken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kafasının arkasındaki yeni anayasanın daha fazla özgürlüklerin olduğu bir anayasa değil de, aslında laikliğin kaldırıldığı ve anti-demokratik bir anayasa olduğunun açık bir göstergesi oldu. Bir başka önemi de bence şu: anayasa komisyonu masasının kimin devirdiği tescillenmiş oldu. Bugünler elbette geçecektir. İnançlarımız ve laikliğe olan inancımız ile atlatacağız bu günleri. Laiklik tüm inançlara saygılı olmak demektir. Hiç kimsenin bu bütünlüğü bozmaya hakkı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokratik, laik bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Ardından konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, daha önceden ilçe başkanlığı görevinde bulunduğunu ve örgütü bu nedenle daha iyi bildiğini belirtti. Şeker; “Partimizin daha güçlü olması adına ve bu konuya daha da katkı vermek için geldik. Daha önce İstanbul’da Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevini yürüttüm. Örgütten geliyorum. Örgüt, belediye sıkıntıları genel olarak Türkiye’de mevcuttur. Bunları önlemek için diyalog gerekiyor. Önümüzdeki dönem 12 belediyemiz var. Bunu 20’ye nasıl çıkartırız düşüncesi ve katkısı için buradayız. Daha önce burada heyelan sıkıntısı vardı ve Çatalağzı’nda yeni yeni yapılan termik santraller konusu üzerine gelmiştim. Buraya ikinci gelişim oluyor. Türkiye’de maalesef kamu kaynakları bir avuç yandaş için talan ediliyor. Bunun karşısında da bizi ve halkı savunabilecek sosyal demokrat belediyeler, şu aşamada halkın kazanımlarını geri edilebilir. Bunun için de bizlere çok görev düşüyor. Sizinde dediğiniz gibi, Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizin çimentosudur. Ayrıştırmak ve bölmek isteyenlere inat biz, Türkiye’nin birliğini, kardeşliğini nasıl sağlayabiliriz bunun mücadelesindeyiz ve başarmak zorundayız. Meclis Başkanının bugünkü talihsiz açıklamalarını maalesef izledik. Buna karşın bizim laikliğe, cumhuriyete, eşitliğe, yurttaşlık bilincine sahip çıkmamız gerekiyor. Her bir ferde görev düşüyor. Bizde bu konuya nasıl katkı verebiliriz düşüncesi ile Zonguldak’a geldik.” şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Parti içerisinde bu çalışmalarınız gerçekten de çok önemli. Birlikteliği sağlamlaştırmak adına ziyaretiniz bizleri memnun etmiştir. İnşallah, bu birlik ve beraberliğimiz daha da kuvvetlenir ve halkımıza yansır. Özellikle Cumhuriyet Halk Parti’sinin Türkiye’nin çimentosu olduğunu tekrar söylemek istiyorum. İl, ilçe olarak da partimizin neferiyiz. Bu bütünlüğü sağlamalıyız. Halkım adına ve kurumum adına belediyemizde olmanızdan dolayı mutluluğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer’e tel kırma şal armağan ederken, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’e ise madenci heykeli armağan etti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz