15 Nisan 2016 Cuma

Özel Saha sahiplerinden Milletvekillerine teşekkür ziyareti

Soma ve Ermenek’te meydan gelen maden faciasının ardından çıkan yasa ile birlikte zor günler geçiren Zonguldaklı maden şirketleri, maden kanununda bekledikleri düzenlemenin yapılmasının ardından teşekkür ziyaretlerine başladılar.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir başkanlığındaki maden şirketi sahipleri Alaaddin Kurnaz, Suat Velioğlu ve Musa Bahadır, maden kanunundaki değişiklikte gösterdiği katkılardan ötürü AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar’a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Metin Demir “ 18 Ay ciddi sıkıntılar çektik

İlk olarak Ak Parti Genel Merkezi’nde Millet Vekili Özcan Ulupınar’ı ziyaret eden Metin Demir ve beraberindeki heyet çıkan yasa dolayısı ile teşekkürlerini ileterek şunları söyledi; “ Sayın Vekilimize bu yoğun temposuna rağmen bizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum. Bir yandan Genel Merkezdeki görevleri, bir yandan Meclisteki görevlerinin arasında bize zaman ayırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Zonguldak Özel Sektör Madenciliği 18 aydır ciddi sıkıntılar yaşıyordu. 2014 Eylül ayında Soma torba yasa adını verdiğimiz yasal düzenlemeyle gelen ek maliyetler Zonguldak’ta Özel Sektör Madenciliğini durma noktasına getirmişti. 5500 olan işçi sayılarımız yakın zamanda 1500’e kadar düşürülmüştü. Ocaklarımız rölantiye alınmıştı. Tabiri caizse güvenlik ekipleri ocaklarımızda bulunuyordu. İşçi sayısı ve üretimi minimum seviyelere düşürülmüştü. 7 Haziran seçimlerinden önceki süreçte de biz sıkıntılarımızı anlatmıştık.Çözüm çalışmaları başlamıştı. Belirli bir mesafede alınmıştı. Ama 7 Haziran’dan sonra hükümetin kurulamaması üzerine seçimlerin tekrarlanması gibi durumlar yaşanınca epeyce zaman kaybına uğradık. Ama nihayetinde yeni Hükümetimizin kurulması ve yeni Bakanımızın iş başı yapması ile birlikte sorunun çözülmesi için hızlıca bir çalışmanın içerisine girildi.Biz Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye Taş Kömürleri Kurumu ile üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. Ankara’da sayın vekillerimizin hepsine şükran borçluyuz. Bakanlık seviyesinde sayısız toplantılar yapıldı. Hepsinde sayın Milletvekillerimizin büyük payı var. Bu süreçte çok büyük gayret gösterdiler. Zonguldak Özel Sektör Madenciliğinin bu torba yasayla birlikte oluşan maliyetleri giderilmiş görünüyor. Biz bu süreçteki emekleri için sayın vekilimiz Özcan Ulupınar’a teşekkür ediyoruz.Bundan sonraki süreçte Zonguldak için yapacağı tüm çalışmalarında kendisine başarılar diliyoruz”

Özcan Ulupınar; ‘ Başbakanımızı Zonguldak’ta davet ettik. İnşallah gelip ocağa girecek’

El ele verdiğimiz zaman her üstesinden gelebileceklerini belirten Ak Parti Zonguldak Millet Vekili Özcan Ulupınar ise şu duygulara yer verdi,

“Sayın Başkanımız Metin Demir ve değerli arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum.Bu bize şunu gösteriyor.Benin dışımda diğer 2 Milletvekilimizin, AK Parti İl Başkanımızın, TSO Başkanımsımızın ve Özel Kömür İşletmesi sahibi arkadaşlarımızın bu işte çok büyük emeği var. Ben hepsine teşekkür ediyorum. El ele verdiğimiz zaman halledemeyeceğimiz bir şey yok. Arkadaşlarımızla her platformda bu durumu dile getirdik. Başbakanımızla defalarca görüştük. Güçlü bir Hükümet olmasaydı, AK Parti tek başına iktidar olmasaydı bunun gerçekleşmesi mümkün değildi. Daha önce olmalıydı. 7 Haziran’da hükümetin kurulamamış olması ,1 Kasım seçimleri derken bütçenin geçmesi, terör hadiseleri Suriye olayları nedeni ile yasanın çıkması bugünlere nasip oldu. Hayırlı, uğurlu olsun.Zonguldak’ın bu işletmelere ihtiyacı var. Bu işletmelerin ayakta kalması 5000 bin kardeşimizin Zonguldak’ta çalışması demek. Zonguldak’ın tüm sorunlarında keşke böyle el ele verip çözebilsek. Başkanımızı Zonguldak’a davet ettik. Kendisi ile önceki günde bu konuyu konuştuk.’ Bir Zonguldak’a gelemedik. Madene inmek istiyorum’ dedi. İnşallah Zonguldak’ta kendisini madene indireceğiz. İnşallah ondan sonra’da TTK’nın büyümesi için , üretiminin artması için, zararının azalması için,işçi açıklarının giderilmesi için olumlu gelişmeler olacak. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben maden yasasının hayırlı olmasını diliyorum.”

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve beraberindekiler ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

Metin Demir ‘Bu düzenleme bizi ayağa kaldıracak bir düzenlemedir’

Zonguldak’ta Rödövanslı saha işletmecileri olarak 18 aydır ciddi sorunlar yaşadıklarını bir kez daha vurgulayan TSO Başkanı Metin Demir," Rödövanslı saha işletmecileri olarak 18 aydır ciddi sorunlar yaşamıştık. Torba yasayla getirilen ek maliyetlerin karşılaşması noktasında ciddi gayretler vardı.Tekrarlanan seçimler nedeniyle epeyce vakit kaybettik.Ama çok kıymetli Millet Vekillerimizin destekleri ile yeni Bakanımızın konuya vakıf olması ve çözüm üretilmesi ile nihayet Nisan ayı itibari ile bu sorun çözüldü. Bizde Rödövanslı saha sahipleri arkadaşlarımızın temsilcileri ile değerli Milletvekillerimize teşekkür ziyaretinde bulunduk.Bu aşamadan sonrada muhakkak yapacak başka işler var. Bakanımızın işaret ettiği yerli kömürden elektrik üretimine destek verilmesi konusunda yine kıymetli Milletvekillerimizle birlikte Bakanlıkta girişimlerimizi sürdüreceğiz. Ama bu aşamada şunu söyleyebiliriz. 2014’de yapılan yasal düzenleme ile birlikte Özel Maden işletmecilere getirilen ek

maliyetler bu kararname ile üzerimizden alınmış oldu. Bu düzenleme bizi ayağa kaldıracak bir düzenlemedir.Ama eskisinden daha da karlı duruma gelmemiz için çalışmalara devam edeceğiz. Ben emeği geçen tüm vekillerimize teşekkür ediyorum”

Alaattin Kurnaz “Ürettiğimiz kömürü satabilirsek çalışan işçi sayıları çok daha fazla olur’

Özel Kömür İşletmesi sahibi Alaattin Kurnaz, ürettikleri kömürü satabildikleri taktirde çalıştırdıkları işçi sayısının artacağın ifade ederek şunları söyledi;” Metin Demir Başkanımızın öncülüğünde Vekillerimize teşekkür ziyaretinde bulunduk. 2014 yılından bu yana bilinen sıkıntılarımız vardı.Bu sıkıntıları şu anda aşmış bulunmaktayız. Ama ürettiğimiz kömürleri satmamız noktasında sıkıntılarımız var.Onu da aşarsak Zonguldak 5500 işçisini kaybetti ama bu iki katına çıkacaktır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ‘Rödövanslı sahalarla ilgili çalışmalarımız sürecek’

Rödövanslı sahalarla ilgili çalışmalarımız bundan sonrada devam edeceğini belirten Hüseyin Özbakır ise şöyle konuştu “Özel saha işletmecileri arkadaşların zor durumda olduklarını tespit edince yasal düzenleme için girişimlere başladık. Milletvekili arkadaşlarımızla bu mağduriyeti gidermek için uzun zamandır çalışıyorduk. Yoğun bir çalışma sonrası bir neticeye ulaştık ve yasayı çıkardık. Zonguldak adına mutluyum. Bize katkıda bulunan sayın Başbakanımıza, Bakanlar kuruluna, Enerji bakanımıza arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Rödövanslı sahalarla ilgili çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek. Rödövanscı arkadaşlarımızın yeni işçi alma durumları var. Buda Zonguldak için iyi olacak. Merek etmesinler biz Zonguldak’ın arkasındayız. Bu yeni yasa Zonguldak’ımıza hayırlı olsun”

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir bir grup maden şirketi sahipleri Alaaddin Kurnaz, Suat Velioğlu ve Musa Bahadır daha sonra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'na ziyarette bulundular.

Metin Demir “Kararnameyle zarar eden durumdan kurtulacağız”

Kendilerine zorlu süreçte destek veren Milletvekili Çaturoğlu'na teşekkürlerini sunan TSO Başkanı Metin Demir konuşmasında,"Talihsiz süreçlerde zaman kaybettik.Sizlerin katkılarınızla TTK ile de yapılan çalışmayla bu işin altından kalktık.Kararnamede formül karışık ancak çalışmamız sürüyor.Maliyetin tamamen karşılandığını söyleyebiliriz.Sahadan sahaya 44 lira ile 58 lira arasında katkı değişiyor. Bundan sonraki aşamada beklentiler var.Kararnameyle zarar eden durumdan kurtulacağız.Ancak katma değer üretme anlamında farklı beklentiler var.Bakanlığımızın yerli kömürden elektrik üretimine destek mekanizması gündemde.Buda hayata geçerse Zonguldak özel maden sektörü eskisinden daha iyi olacak."dedi:

Maden şirketi sahiplerinden Suat Velioğlu ise duygularını şöyle dile getirdi,"Sayın vekilimize ve bize destek olanlara teşekkür ederiz.3 milletvekilimiz hep birlikte oldukları sürece iyi şeyler oluyor.Bu birlikteliğin bozulmamasını dilerim” dedi:

Faruk Çoturoğlu’ Bu müjdeli haberi resmi gazetede görünce çok sevindim.’

Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'da,"Bakanlar kurulu kararı rödövans saha işletme sahiplerine,Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olsun.Bu müjdeli haberi resmi gazetede görünce çok sevindim.Ayrıca üniversitemize iki fakülte daha açılması yayınlanınca çifte bayram yaşadık.7 Haziran öncesi,bakanlarımız bölgeye geldiğinde de bu konuları gündeme getirdik.Başbakanımıza da seçim otobüsünde bu konuyu aktardık.Zonguldak'ta kömür çıkarmanın diğer yerlere göre dezavantajda olduğunu söyledik.Uzun uğraşlar sonucu sorunu çözdük. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılması için yerli üretime önem verilmesi gerekiyor.Yerli kömür kullanan santrallerde destek verilmesi yönünde çalışma yapılıyor."dedi:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz