26 Nisan 2016 Salı

SAĞLIKÇILARDA EĞİTİM SERİLERİNE DEVAM

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmeti Şube Müdürlüğüne bağlı 112 çalışanlarının hizmet içi eğitimleri devam ediyor. Sağlık Bakanlığının 112 çalışanlarına yönelik beş temel eğitiminden biri olan travma ve resustasyon eğitimi tamamlanarak katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.


Kent merkezinde bulunan öğretmenevi eğitim salonunda beş gün süren eğitimlerde 112 ekiplerine sertifikalı eğitimciler tarafından travmalı hastaya yaklaşım ve acil müdahale, travmalı hastanın sedyeye alınışı, ambulansla nakli, olay yeri yönetimi gibi konularda geniş kapsamlı olarak hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitimler verildi. Eğitimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin törende yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi. “ İl genelinde görev yapan tüm 112 çalışanlarımıza görevleri sırasında her an karşılaşabilecekleri temel konularda hizmet içi eğitimler verilmektedir. Bu kapsamda daha önce bu eğitimi almamış, göreve yeni başlayan ve başka illerden ilimize tayin gelen personellerimize beş gün süren “Travma ve Resustasyon” eğitimi verilmiştir. Bu eğitimlerimizi önümüzdeki günlerde de belirli aralıklarla devam ettireceğiz “ dedi.

Öte yandan düzenlenen eğitim sonrasında törenle eğitime katılan 22 personele ve eğitimcilere Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ve Müdür yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu tarafından katılım ve teşekkür belgeleri verildi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz