1 Mayıs 2016 Pazar

1 MAYIS ALANLARDA KUTLANDI



 Zonguldak’ta “1 Mayıs İşçi Bayramı” Madenci Anıtı’ndaki etkinliklerle kutlandı.
İstasyon alanında toplanan yürüyüş korteji çeşitli sloganlar eşliğinde Madenci anıtına kadar yürüdüler.
İşçi Bayramı’na sendikalar, odalar, sivil toplum kuruluşları, topluluklar ve vatandaşlar. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemlir,CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Zonguldak milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak eski milletvekili Ali İhsan Köktürk, GMİS Eski genel başkanı Eyüp Alabaş ve eski yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GMİS yönetimi ise Türk-İş’in kararıyla Çanakkale’deki 1 Mayıs’ı kutlamalarına katıldıklarından Zonguldak’taki kutlamalara katılmadılar.
 Kayyuma atanan DEKA Madencilik A.Ş. işçileri de kutlamalara pankartlarla katıldı.

Madenci anıtında saygı duruşunun ardından Açılış Konuşmasını Demokrasi platformu adına Erdoğan Kaymakçı yaptı. Kaymakçı konuşmasını yaparken bir gurup Zonguldak spor taraftarı kürsüye gelerek Zonguldakspor’a sahip çıkılmasını istedi ve tepki gösterdiler.
 Daha sonra GMİS Üst Kurul delegesi TTK Üzülmez kazmacı işçisi Vural Saraç günün önem ve anlamını belirten konuşmasını yaptı.
Saraç konuşmasında “ Maden ocaklarında ve diğer iş yerlerinde ekmek parası için mücadele ederken, gerekli önlemler alınmadığı için iş cinayetlerine kurban giden tüm işçi arkadaşlarımızı unutmayacağız.
Biz işçiler ve emekçiler aynı tarafta olmamız gerekirken yıllardır sermaye sahiplerinin sağcı-solcu, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, mavi yakalı, beyaz yakalı gibi ayrıştırma politikalarıyla bölerek, birbirimize düşürülüyor ve sermaye sınıfının insanlık dışı sözümü düzenini sürdürülmesine alet oluyoruz.
Yapılması gereken bellidir. İşçiler ve tüm emekçiler olarak, egemen sınıfların bizleri bölmek için, ortaya attığı her türlü bölücü politikayı elimizin tersiyle itecek ve ortak çıkarımız için birlikte olmanın yollarını bulacağız” dedi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz