2 Mayıs 2016 Pazartesi

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR MİRAÇ KANDİLİ’Nİ KUTLADI



                Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Miraç Kandili nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Miraç gecesinin İslam Âlemi ve tüm Müslümanlar için büyük öneme sahip olduğunu, Sevgili Peygamberimiz (SAV) Efendimizin Yüce Allah’ın huzuruna yükselerek miraç olayının gerçekleştiğini söyledi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, bu mübarek gecenin tüm İslam Âlemi ve Zonguldak halkına da hayırlara vesile olmasını dileyerek, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:
                “Miraç; Allah ve Hz. Peygamber’e bağlılığı pekiştiren bir sınav, Hz. Muhammed’in şahsında insanlığın önünde açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Miraç’ın özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına çalışma, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere uymak yer alır. Miraç bizlere, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini de haber verir. Miraç gecesi, İslam dünyasında Kadir gecesinden sonraki en mübarek gecelerden biridir.
                Dualar ile zenginleşen bu mübarek gecenin, sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm insanlık âlemine mutluluk ve huzurun getirmesini diliyor, saygıdeğer Zonguldak halkının Miraç Kandili’ni kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”
                            
                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz