11 Haziran 2016 Cumartesi

BELEDİYE BAŞKANI BAKAN EROĞLU’NA DERE ISLAH PROJESİ DOSYASINI SUNDU

               Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak’a geldi. Ziyaret kapsamında;  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ilk önce Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Daha sonra Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığının yatırımları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Basın açıklamasının ardından, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; Zonguldak şehir merkezi içinden geçen Çaydamar ve Üzülmez deresinin ıslahı konusunda, Bakan Veysel Eroğlu’na, derenin şuan ki halini içeren ve yapılması düşünülen projenin yer aldığı dosyayı sundu.

BAŞKAN AKDEMİR, BAKAN EROĞLU’NDAN AFYONKARAHİSAR MODELİNİ İSTEDİ

              Geçtiğimiz günlerde ziyaret amacıyla Afyonkarahisar’a giden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; Afyonkarahisar deresinde yapılan ıslah çalışması ve hayata geçirilen dere projesinin aynısının Zonguldak’ta da uygulanması talebinde bulundu.
Bakan Eroğlu, Başkan Akdemir’in talebinin yerine getirilmesi ve Çaydamar ile Üzülmez derelerinin ıslah edilerek, modern bir konuma getirilmesi ile ilgili Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürü Sait Umucu’nun proje ile ilgili yakından ilgilenmesi talimatını verdi.

AKDEMİR: “HALKIMIZIN DA TALEBİ BU YÖNDE”

          Zonguldak deresinin görsel ve temizlik bakımından ıslah edilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir: “Türkiye’nin her yerine aynı hassasiyeti gösterdiğinizi düşünüyorum. Zonguldak’ın sorunlarından biri olan ve halkımızın da derenin güzelleşmesi konusundaki talebini sizlere iletiyorum. Dere Islah Projesi için hazırlamış olduğumuz dosyayı, deremizin şuanki hali ve yapmayı düşündüğümüz projemizi sizlere takdim etmek istiyorum. Afyonkarahisarda’ki dereyi bizzat gördüm. Belediye Başkanı bizleri misafir ettiler. Dereye gerçekten de hayat vermişsiniz. Bizde deremizin aynı şekilde görsel olarak da temizlik açısından da hayat bulmasını istiyoruz. Eğer ek proje değilse, deremizin yapılması ile ilgili talimatınızı bekliyorum” dedi.

           Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in sunmuş olduğu dere ıslah projesini içeren dosyayı inceleyeceklerini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “Başkanım şunu ifade edeyim. Ben derenin şehir içinde gerdanlık gibi olmasını istiyorum. Arkadaşlarıma da bu konuda talimat verdim. Vekillerim de bu konuda hassas. Bu dere güzel ve muhteşem bir dere olsun. Şehre bir zenginlik katsın. Sayın Başkan biz bütün belediyelere yardımcı oluruz, merak etme. Biz bütün belediyelerinde aynı zamanda bakanıyız.” diyerek, Çaydamar ve Üzülmez deresinin ıslah edilerek, dereye görsel güzellik katacak projelerin de hayata geçirileceğini ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz