3 Temmuz 2016 Pazar

HANGİ TAKIMIN TİRYAKİSİSİN ?


        Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen mavi bayraklı Kapuz Plajı Sosyal Tesislerinde temiz deniz temiz çevre sloganı altında vatandaşların duyarlı olmaları konusunda ilginç bir uygulama başlatıldı.
        Sosyal Tesisin bahçesinde başta  Zonguldakspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin amlemini taşıyan su damacanalarının üzerine isimleri yazılarak vatandaşların çevre temizliğine hassiyetine göstermek için bir kampanya başlatılmıştır.Hangi kulübün taraftarı sahilden ve bahçeden topladıkları sigara izmaritlerini kendi damacanasını doldurursa o takımın taraftarının çevreye daha duyarlı olduğu belirlenecektir.
     Kapuz Plajı Tesis Amiri ve aynı zamanda başcankurtaran olarak görev yapan Hayri Topçuoğlu konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. "  Bizim sadece burada cankurtaran olarak değil halkımızı çevre temizliği konunda biliçlendirmek için böyle bir uygulama başlattık. Buradaki asıl amacımız kendini bilmez ve çevreye değer vermeyen insanlarıın atmış oldukları sigara izmaritlerini toplayarak hem çevre temizliğini sağlayacağız hem de bu konuda hangi takımın taraftarlarının hassas oldukları ortaya çıkacaktır. Burada asıl amaç insanları sigara içmeye özendirmek değil çevre temizliğini sağlamaktır. Küçük gibi görünsede bir adet sigara izmariti yedi metre küp suyu zehirlemektedir. Dolayısıyla bu da insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörler arasında yer almaktadır " dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz