14 Temmuz 2016 Perşembe

MADENCİLER AYAKTA…. “ BİZİ SATANI BİZ DE SATARIZ “


Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi girişimlerine karşı eylem başlatan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) na bağlı işçiler yürüdüler.
TTK İşyerlerinden mesai bitimi çıkan işçiler Bölgelerinden guruplar halinde Genel maden İşçileri Sendikası Genel Merkezine yürüdüler. Burada toplanan işçiler daha sonra çeşitli sloganlar eşliğinde Madenci anıtında birleştiler.
Madenci anıtına gelen işçiler burada ve yürüyüş boyunca  ‘’ Ankara Ankara Duy Sesimizi, bu gelen madencinin ayak sesleri, Madenci Feneri sönmeyecek, Emeğin Başkenti şanlı Zonguldak,Madenci Burada vekiller nerede, İşte madenci , işte sendika,Bizi satanı biz de satarız. Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma, Gemileri yaktık geri dönüş yok,İş ekmek yoksa barış da yok, Ankara şaşırma 90 ları unutma’’ şeklinde slogan attılar.
Daha sonra GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci Madenci anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Demirci açıklamasında şu görüşlere yer verdi ‘’ 1990 yılında ve 1994 yılında 5 Nisan kararlarında olduğu gibi Zonguldak üzerinde yine karabulutlar dolaşıyor. Maden ocaklarımız ve dolayısıyla demir-çelik sektörümüz yine tehdit ediliyor. Ülkemiz sanayisinin belini kırmak kırmak istiyorlar.
Uluslar arası tekeller ve yerli işbirlikçiler , kendi kazançlarını artırmak için bizi,Zonguldak ve bölge halkını,sonrada ülkemiz insanlarını işsizliğe, açlığa,yoksulluğa mahkum etmek istiyorlar.Çünkü Karadon müessesi TTK nın bel kemiğidir.En kısa sürede TTK dan kurtulmanın hesabını yapıyorlar.’’ Dedi.

ANKARAYA GERÇEKLERİ ANLATMALIDIRLAR

Demirci AK Parti milletvekillerine de seslenerek sözlerine şöyle devam etti ‘ Zonguldak Adalet ve Kalkınma partisi sorumlulara ve milletvekilleri buralarda açıklama yapmak yerine Ankara’ya gidip bu gerçekleri anlatmalıdırlar. Maden ocaklarına ve madencilere sahip çıkılmalıdır. Zonguldak’taki mücadaleye sahip çıkmalı ve destek vermelidirler.”

SESİMİZİ 8 ŞİDDETİNDE DEPREM GİBİ DUYURACAĞIZ

Demirci 90 ve 94 yıllarındaki yürüyüşü hatırlatarak “ Biz madenciler ve Zonguldak halkı olarak 1990 ve 1994 de tek yürek, tek ses olarak bu yanlışa nasıl dur dediysek, bugünde engel olacağız. bu Hükümet de Zonguldak’ın TTK ya, Türkiye’nin Zonguldak’a ihtiyacı olduğunu görecektir.
Biz Zonguldak gerçeğini hep birlikte anlatmaya devam edeceğiz.
Sesimizi, bu çığlığımızı buradan, yer üstünden duymazlarsa, yeraltından 8 şiddetinde deprem gibi duyurmaya devam edeceğiz.
Bu ses 1990 yılında Türkiye de ve dünyada yankılanmış, siyasi iktidar bedelini ödemiştir.
Bu ses 1994 yılında Türkiye’nin dört bir yanında yankılanmış ve o siyasi iktidarda bedelini ödemiştir.”

ÖSELLEŞTİRMENİN ÖLÜM DEMEK OLDUĞUNU GÖRDÜK
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci Özelleştirmenin ne demek olduğunu bildiklerini ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı.
“ Biz madenciler ve bölge insanı, özelleştirmenin ölüm demek olduğunu gördük.
Biz güzel öldüler sözünü unutmadık.
Ölümden ötesi yok
Biz her gün ölümü yaşayanlardanız. Her gün helalleşenlerdeniz. Son nefesimize kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.” Dedi.
GMİS in eylemine CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya CHP eski milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Sivil toplum kuruluşları ve Zonguldak halkı destek verdiler”
Daha sonra maden işçileri Madenci anıtından Valilik binası önüne kadar yürüdüler burada çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz