27 Eylül 2016 Salı

CHP ÖRGÜTÜNDEN BAŞKAN AKDEMİR’E DESTEK

Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinden dolayı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkanları, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ederek, kendisine ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundular. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yanında olduklarını ifade eden CHP İl Başkanı Ahmet Altun ve partililer, birlik beraberlik mesajı verdiler.
               Ziyarete; CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun,  Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP kadın kolları ve gençlik kolları katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak halkı için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü, siyasetin erdemli ve onurlu bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Eleştirinin her zaman olacağının altını çizen Başkan Akdemir, kimsenin karalama yaparak bir yerlere gelemeyeceğini, halk adamı olduğunu, her zamanda halkın içinde olacağını belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Öncelikle hepinize katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) örgütü budur. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde bulunduğumuz bazı zor durumları birlikte aşabiliriz.

BAŞKAN AKDEMİR:“BEN HALK ADAMIYIM, HALKIN İÇİNDEN GELİYORUM”

Birlikte olmanın heyecanını her koşulda yaşıyoruz. Bizler, Zonguldak Belediyesi ve vatandaşlar olarak önceki gün yaşanan sel nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık. Bu durumu sıkıntı diyorum, çünkü yağmurun mevsim normallerinden daha fazla yağması ile birlikte sıkıntı yaşandı. Biz bir şeylerin arkasına sığınmıyoruz. Siyaseten de içinde bulunduğumuz konumda, bizi eleştiriyorlar. Muhalefetin işi eleştirmektir. Ancak siyaset erdemli ve onurlu olmalıdır. Bizi birileri eleştirerek;  CNN Türk’e vermiş olduğum cevabı söylemiş. Şunu söylemek istiyorum. Ben halk adamıyım. Halkın içindeyim. Süslü cümleler kurmak yerine, halkın dilinden konuşmayı halkın içinde olmayı daha doğru buluyorum. Siyaset böyle yapılmaz. Şöyle cevap vermek istiyorum: “Edebim el elvermiyor, edepsizlik edene, susmak en güzel cevaptır, edebi elden gidene” diyorum. O nedenle, felsefe ve siyaseten kişilere hemen cevap vereyim, laf yetiştireyim mantığım yoktur. Açıklamalar yaparken de halkı kandırmayacaksınız, halka yalan söylemeyeceksiniz. Birileri, sel felaketinden dolayı menfez kapatılmış, söyle olmuş, böyle olmuş şeklinde açıklama yaptı. Bunların hepsi yalan, hepsi iftira. Bunların hepsini ileriki günlerde kendisine soracağım. Bir Belediye Başkanı çalışanlarına menfezi kapat demez. Ayrıca Zonguldak gibi coğrafi konum itibariyle zor bir şehirde. Böyle bir şey asla söylenmez. Kendisi menfezin nerde olduğunu da bilmez, sadece menfez olduğunu söyler. Kuvvetli yağmur sonrası,  parke taşlar da haliyle yerinden oynayacaktır. Zonguldak’ın evladı olarak kaç tane sel yaşadık. Arabaların derenin üstünde yüzerken görürdük.
“BİZİ ESNAFIMIZA KARŞI KIŞKIRTMAK İSTEDİLER”

Bizi eleştiri sırasında esnafa karşı kışkırtmak istiyorlar. Esnaflarımız bizim ne yaptığımızı, ne yapacağımızı ve nasıl bir insan olduğumuzu iyi biliyor. O günkü tepkileri olacaktır. Ben o gün esnafın yanında da olmayabilirdim. Ama ben asla böyle bir şey düşünmem ve esnafımın yanında olurum. Halkımız ile biz bir bütünüz. Kendileri dere ıslahının yapıldığını bu nedenle derede sıkıntı olmadığını söylemiş.  İnsan bunu söylerken utanır. Yazıklar olsun.. Dereyi ben temizletiyorum. Benim görevim değil halbuki. DSİ’nin görevi. Zonguldak hepimizin. Onun görevi, bunun görevi diye düşünmemek gerekiyor. Hepimiz, el ele olmalıyız. Özcan Bey sağolsun, ertesi gün aradı ne yapmamız lazım diye. Şerafettin Bey de aradı. Hüseyin Bey ise bizi aramadı diyor. Sel sonrası biz mi aramalıyız, siz mi? işte dosyamız hazır. Milletvekillerimize bu dosyamızı ileteceğim. Trabzon’da aynı gün felaket yaşandı. Oradaki halkımıza da geçmiş olsun. Oraya yardım ile ilgili bakanımız açıklama yaptı. Burası ile ilgili de nasıl şehrimize esnafımıza katkı verebiliriz. Destek istiyoruz. Bizler işimizi yapıyoruz. Tüm ekibim canla başla çalışıyor. Hafta sonları mahallelerde geziyorum, inceleme yapıyorum.  Hiçbirinizin haberi yok. Bilerek haber vermiyorum. Çünkü bunlar benim asli görevlerim arasında yer alıyor. Mahalle muhtarlarım ve vatandaşlarımız birlik beraberlik içerisinde bana her zaman destek oluyorlar. Tabiî ki bazı mahallelerimizde sıkıntılarımız var. Onları da en yakın zamanda çözmeye çalışacağız. Halkımla olan bütünlüğüm sağlandığı için dolayı birileri rahatsız oluyor. Görevim devam ettiği sürece ben birilerini rahatsız edeceğim. Biz işimizi yapıyor, en ciddi şekilde işimize devam ediyoruz. Siyaset onur ve erdemliktir. Yapılan siyaseti asla birilerini karalayarak yapılmasın. Siyaset güzel olsun, Zonguldak’tan başlasın, tüm Türkiye’ye yayılsın..” diyorum. Şeklinde konuştu.
      Ardından konuşma yapan CHP il Başkanı Ahmet Altun ise; son zamanlarda yapılan alt yapı çalışmalardan dolayı yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını, yapılan çalışmaların halkın hizmeti için gerçekleştirildiğini ifade ederek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve ekibinin Zonguldak halkına hizmet için gece gündüz durmadan çalıştıklarını belirtti. Altun, ayrıca son zamanlarda gerek sosyal medyada gerek yazılı ve görsel basına yansıyan bazı iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Zonguldak’ta yaşanan sel felaketinin doğal bir afet olduğunu, ihmalkarlık olmadığını belirtti.  CHP İl Başkanı Ahmet Altun konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Öncelikle çağrıma kulak verip katılım sağladığınız için hepinize teşekkür ederim. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizde biliyorsunuz ki biz basın açıklamalarımızı genellikle parti binamızda yaparız. Bugün belediye binamızda toplanmayı uygun gördük, çünkü son zamanlarda belediyemiz belediye başkanımız hakkında sosyal medyada ve yazılı basında ağır ithamlar görüyoruz. Öncelikle sayın Muharrem Akdemir seçimle göreve gelmiş bir belediye başkanıdır ve Cumhuriyet Halk Partisinin bir üyesidir. Cumhuriyet Halk Partisi eleştiriye ve özeleştiriye her zaman açık olmuştur. Bu nedenle kamuoyundan önce biz partililer kendi içimizde değerlendirmeleri yapar, yanlıştan dönmek için gereken her türlü tedbiri alma yoluna gideriz.

CHP İL BAŞKANI AHMET ALTUN: “NE BELEDİYEMİZİ NE DE BAŞKANIMIZI YEDİRMEYİZ.” 
Ortada bir hata varsa bu olumsuzluğu gidermek için elimizden gelen çabayı gösteririz. Bu bizim Zonguldaklılara karşı yerine getirmemiz gereken bir görevdir. Ancak sudan sebeplerle de ne belediyemizi ne de başkanımızı kimseye yem etmeyiz. Burada kimseye coğrafya, demokrasi ya da siyaset dersi verecek değiliz. Fakat gerçeklerin etrafında dolanıp spekülasyonlarla basit rant hesaplarıyla yıldırıp görev alanlarımızı terk etmeyeceğimizi de herkes bilsin. 15 Temmuz gecesi darbelere karşı durup demokrasiyi sonuna kadar savunan, seçimle gelen bir Cumhurbaşkanının ancak ve ancak seçimle koltuğundan ayrılacağını tüm kamuoyuna deklare eden Cumhuriyet Halk Partisi seçilmiş bir belediye başkanının OHAL uygulamaları bahane edilerek görevden alınması söylentileri asla kabul etmez. Belediyemiz ve Belediye Başkanımız bu durumu gerektirecek hiçbir faaliyetin içerisinde yer olmadığına göre Demokratik düzenin devam ettiğini iddia eden iktidarın bu yola başvurmayı düşünmesi kendisi ile çelişmesi olur. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyelerinin bazılarının bir kumpasın içerisinde yer aldıkları ve bu kumpasla Belediye Başkanını Belediye Meclisinde zora sokacaklarına dair söylentiler bulunmaktadır. Bu söylentilere verilecek tek bir cevap vardır.O da şudur. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde kumpaslarda rol alıp, partisine, milletine ihanet edecek onursuz, gurursuz bir üye yoktur.


“BELEDİYEMİZ BU ZOR COĞRAFYADA İMKÂNLARI DOĞRULTUSUNDA HİZMET VERMEYE ÇALIŞMAKTADIR”


Zonguldak’ın coğrafi yapısı bellidir. Bu konum şehrimizin yerleşim alanını olumsuz yönde etkilemektedir. Şehrin taşınması mümkün olmadığına göre ilimiz bu engebeli arazide konumlanmak zorundadır. Bu arazi yapısı içerisinde belediyemiz imkânları doğrultusunda halkımıza hizmet vermeye çalışmaktadır. Son zamanlarda ard arda yapılan elektrik tesisatının yer altına alınması, doğal gaz boru hattı döşenmesi, parke yol yapımı, yolların asfaltlanması, istinat duvar yapımı vs. çalışmaları yapımı halkımıza rahatsızlık verdiğinin farkındayız. Bu çalışmaların rahatsızlığı belli sürelidir ve halkımıza hizmet sunmak adına yapılmaktadır. Zonguldak’ın yıllardır çözülemeyen bir alt yapı sorunu olduğu aşikârdır.

“BAŞKANIMIZ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR”

Belediye olarak bütçesi ve aldığı krediler kadar hizmet üretmeye çalışmaktadır. Biz her yapılanın doğru olduğunu iddia etmiyoruz. Ama doğruyu bulmak için çalıştığımızı ifade ediyoruz. Sayın Başkanımızda bu doğrultuda çalışmalarına devam ederek Zonguldak halkına gece ve gündüz hizmet etmeye çalışmaktadır. Şehrimizin tek Gazipaşa Caddesi var. Bu cadde, site ve Rüzgarlımeşe tepeleri arasındaki vadide yer alıyor. Özellikle Rüzgarlımeşe mezarlığından itibaren Gazipaşa caddesine kadar olan yollar asfalt ve parke rampadır. Rüzgarlımeşe Mahallesinin, Gazipaşa caddesine olan yüzeyi göz önüne alındığında ve sel günü m2 ye 85 kg yağmur düştüğü düşünüldüğünde yağan yağmur toprağa geçecek alan bulamadığı sürece toplanarak gazi paşa caddesine inecek ve inerken önüne aldığı kum, çakıl, inşaat artığı, çöp vs. artıkları da caddeye taşıyıp mazgalları tıkayacaklardır. Böylece caddedeki mazgalların kapanması nedeni ile caddedeki bazı iş yerlerine su girip maddi zarara neden olmuştur. Yaşanan bir doğal afettir. O gün Karadeniz’de yaşananlar da bellidir. Belediyemiz o gece çalışmaları ile Gazipaşa caddesindeki rögarları açmak için büyük çaba sarf etmiştir. Sadece Yeni Camii önünden alınan moloz 7 kamyondur. Cumhuriyet Halk Partisinin belediyecilik anlayışı, hangi partiden ya da siyasi anlayıştan olursa olsun toplumun tüm kesimlerine hizmet etmektedir.” şeklinde konuştu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz