6 Ekim 2016 Perşembe

AKDEMİR 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI


              Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir 5 Ekim ‘Dünya Öğretmenler Günü’nü’ kutlayarak yazılı bir açıklama yaptı. Öğretmenlik mesleğin kutsallığından bahseden Başkan Akdemir; “Türkiye’de her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanır ancak, pek çok ülkede 1994’den beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde geleceğimizin teminatı gençlerimiz tarafından demokrasinin yaşam biçimi olarak benimsenmesi, mili ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek ve ülkemizin en gelişmiş ülkeler düzeyine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır.
              Çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşmak, refah düzeyi yüksek, mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkan sağlamaktan geçmektedir.  Bu sayede, dünyada yaşanan ve yaşanacak çağdaş adımlar daha emin adımlarla atılmalıdır.
             Bu duygu ve düşüncelerle, dünyada ve ülkemizin her köşesinde öğretmenlik mesleğini icra etmeye çalışan ve fedakârlıkların en büyünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz