7 Ekim 2016 Cuma

DEV CİĞER MAKETİ ÜZERİNDE EĞİTİM VERİLDİ


 
 
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ve Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınları Dayanışma Derneği işbirliği ile akciğerin çalışma sistemi, akciğer kanseri ve akciğer hastalıkları konusunda halkımızın bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturması amacıyla vatandaşlar akciğer kanseri konusunda bilgilendiriliyor..
Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Kozlu sahil yolunda bulunan Esas 67 Burda Alışveriş Merkezinde kurulan iki buçuk metre yüksekliğinde ve iki buçuk metre genişliğinde dev akciğer maketi üzerinde vatandaşlara ve ana okulunda eğitim gören minik öğrenciler ve  vatandaşlara maket üzerinde akciğer kanseri konusunda bilgilendirildikten sonra konu ile ilgili olarak sağlık ekipleri tarafından el broşürleri dağıtıldı. 
Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada ise şöyle dedi. “ Akciğer vücudumuzun oksijen gereksinimini sağlayan organımızdır. Her organ gibi akciğerimiz de birçok hücreden oluşur. Bu hücreler akciğerin normal olarak görevini yapabilmesi için ihtiyaç doğrultusunda bölünerek çoğalırlar. Akciğer kanseri, yapısal olarak normal akciğer dokusundan olan hücrelerin ihtiyaç ve kontrol dışı çoğalarak akciğer içinde bir kitle (tümör) oluşturmasıdır. Burada oluşan kitle öncelikle bulunduğu ortamda büyür, daha ileriki aşamalarda ise çevre dokulara veya dolaşım yoluyla uzak oranlara yayılarak (karaciğer, kemik,beyin vb. gibi) hasara yol açarlar. Bu yayılmaya metastaz adı verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz