7 Ekim 2016 Cuma

TTK ÜTİM’DE BAŞARILI DEPREM TATBİKATI




Perşembe günü saat 14.00 sularında Türkiye Taşkömürleri Kurumu Üzülmez Müessesesi( ÜTİM) Müdürlüğünde yeraltında çalışan Maden işçilerine yönelik tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Senaryo gereği saat 13.45 de Filyos açıklarında 6,9 şiddetindeki meydana gelen deprem sonucunda ocaklarda ortaya çıkan hasar üzerine hemen kriz masası toplandı. Müessese müdürünün talimatı ile saat 14.oo Ocakların tahliyesine karar verildi.
Yapılan uyarı ve talimatlar çerçevesinde ocaklar kısa sürede boşaltılarak karo sahasındaki toplanma yerinde toplanılarak işçi sayısını belirlemek için yoklama yapıldı. Aynı zamanda Bilgi işlem siteminden çipli lambalar vasıtası ile tüm ocak çalışanların hareketleri takip edildi, ocaktan tahliye olan işçilerin maskeleri açılarak denendi.
Daha sonra İş Güvenliği uzmanı Mühendis  İsmail Arslan, tatbikat hakkında şu bilgileri verdi. “yapılan tatbikat ile ocaklarda meydana gelebilecek olası müessif bir olay anında işçilerimizin nasıl hareket edebileceği, kendilerinin teçhizatları olan gaz maskelerini anında kullanma kabiliyetleri, İşçilerimizin ocak içindeki hareketlerini takip edebilmek için devreye sokulan çipli lambalar ile yerlerinin anında tespitinin yanı sıra toplanma alanına ne kadar zaman içerisinde gelebileceklerini gördük. Tatbikatımız tahminimizin de üstünde başarılı geçti. Madenci arkadaşlarıma Katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi
Öte yandan tatbikat alanında üzülmez Müessesesi Müdürü Recep Danacıoğlu, Müd,Yardımcıları Ali Hekim, Gültekin Kara ve İlyas Kayalı , İş Güvenliği uzmanları. İş yeri hekimleri, ilk yardım ekipleri ve ambulansların hazır olduğu gözlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz