29 Şubat 2016 Pazartesi

“KİRALIK İŞÇİLİK ÇALIŞANLARA YENİ BİR TEHDİTTİR”





TÜRK-İŞ, Başbakanlık tarafından TBMM’ye sevk edilen ve kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak tanımlanan “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı” ile yapılmak istenen düzenlemelere yönelik işçilerin hassasiyetini ortaya koymak ve tepkileri duyurmak amacıyla düzenlediği “Özel İstihdam Bürolarına ve Esnek Çalışmaya Hayır” imza kampanyası 29 Şubat’ta 81 ilde başladı.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun 24 Şubat 2016 tarihinde Bursa’da yaptığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 81 ilde TÜRK-İŞ İl Temsilcilikleri öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında Zonguldak’ta da talepleri içeren metin TÜRK-İŞ İl Temsilcileri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar tarafından imzaya açıldı.

Zonguldak Valiliği yanında bulunan Şehitler Anıtı önünde açılacak standta başlatılan imza kampanyası 4 Mart 2016 Cuma günü akşamına kadar sürecek.

Zonguldak’ta başlatılan imza kampanyasının açılışına GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez ve Merkez Şube Başkan ve Yöneticileri, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların şubelerinin yöneticileri, işçiler, memurlar ve vatandaşlar katıldı.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Taşeronlaşmayı aratacak bir köle düzeni ile karşı karşıyayız ve biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir” dedi.

Demirci şöyle konuştu;

TASARI GERİ ÇEKİLMELİDİR

“Kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak bilinen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Başbakanlık tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunuldu.

Yaklaşık 10 milyon çalışanı kiralık işçilik yoluyla modern köleye dönüştürecek bu tasarı, Meclis’teki komisyonda görüşülerek kabul edildi ve TBMM gündemine alınarak yasalaşma aşamasına geldi.

Bu yasa çıkarsa işsizler istihdam bürolarına kaydolacak ve köle gibi savunmasız çalışmaya zorlanacaklar.

Örgütlenme, sendikalaşma, kıdem tazminatı, sosyal haklar ve sosyal güvenlik gibi en temel kazanımlardan mahrum kalacaklar.

Saatlik işlerde çalıştırılabilecekler.

İş güvenliği kavramı yok olacak.

Sağlıklı çalışma ortamlarından mahrum kalabilecekler.

Taşeronlaşmayı aratacak bir köle düzeni ile karşı karşıyayız ve biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz.

Bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir.





Bu yasa tasarısının geri çekilmesi için, TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda bugün, 29 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında, 81 ilde TÜRK-İŞ İl Temsilcilikleri öncülüğünde imza kampanyasını başlatıyoruz.

Başta işçi ve işsiz kardeşlerimiz olmak üzere tüm halkımızı imza vermeye davet ediyoruz.

KÖLELİK DÜZENİ İSTEMİYORUZ

Biz herkesin insanca çalışıp, insanca yaşayacağı koşulları yaratma mücadelesi veriyoruz.

Biz kölelik düzeni istemiyoruz.

Buradan bir kez daha Hükümeti uyarıyoruz;

Yasa tasarısı geri çekilinceye kadar çeşitli şekillerde uyarmaya devam edeceğiz.

Hafta boyunca toplayacağımız bu imzaları başta Hükümet olmak üzere iktidar partisinin siyasi kadrolarına ulaştıracağız.

Bugün burada bizimle birlikte olan TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın şube yöneticilerine, memur sendikalarının şube yöneticilerine, demokratik kitle örgütlerine, işçi, işsiz, memur kardeşlerimize ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz”.

Konuşmanın ardından GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Yönetim Kurulu ile TES-İş ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanları ilk imzayı atarak kampanyayı başlattı.

TÜRK-İŞ’in başlattığı imza kampanyası 4 Mart 2016 tarihi akşamına kadar devam edecek.







 

MTA ÇALIŞANLARINA İLKYARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şubesi  Müdürlüğüne bağlı ilkyardım eğitimcileri tarafından Maden Tetkik ve Arama (MTA)  Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü personellerine  ilk yardım eğitimi verildi.MTA Batı Karadeniz Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda verilen eğitimi  İl Sağlık Müdürlüğü ilkyardım eğitimcilerinden Derya Kayınova ve Seher Özkaya Tekinbaş tarafından çalışan personellere Temel yaşam desteği, kanamalar, kırık çıkıklar, hasta taşıma teknikleri, bilinç kaybı, zehirlenmeler, boğulmalar, yanıklar, hayvan sokmaları konularında ve hayatın içinde işyeri ve ev kazalarında karşılaşılan kazalarda yapılacak müdahaleler sinevizyon sunumu eşliğinde teorik ve uygulamalı olarak anlatılarak eğitime katılanlar daha sonra sınava tabi tutuldular.  

28 Şubat 2016 Pazar

TRAFİK KAZASINDA KALÇA KEMİĞİ KIRILAN ÇİLOĞLU “ HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1'i çocuk 5 kişi yaralandı. Otomobilde bulunan yaralılardan birinin Çaycuma ve Köyleri Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu’da bulunuyordu.  Alınan bilgiye göre, Çaycuma istikametinden Perşembe istikametine gitmekte olan Recep D.(34) idaresindeki 67 DF 816 plakalı otomobil, tali yoldan ana yola çıkmak isteyen Sinan B. idaresindeki 67 AZ 869 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle Sinan B.'nin kullandığı otomobil yaklaşık 50 metre sürüklendi. Olayı gören vatandaşlar durumu hemen 112 ve polis ekiplerine bildirdi. Aracın benzin kaçırdığının fark edilmesiyle olay yerine Çaycuma Belediyesi itfaiye ekipleri de sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler sürücü Sinan B.'yi ve yanında bulunan Çaycuma ve Köyleri Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu'nu araçtan çıkarttı. Diğer araç sürücüsü Recep D. kazadan yara almazken yanında bulunan Eren İ.D. (10) ve Satı D.(47) otomobilden yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılar Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan müdahalenin ardından Başkan Çiloğlu Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Çiloğlu'nun kalçasında kırık olduğu, sürücünün ise ayağının kırıldığı öğrenildi. Savaş Çiloğlu kazadan sonra bizzat hastaneye gelerek, telefonla geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarına teşekkür ederek şunları söyledi “ Elim bir kaza geçirdik. Kaza da leğen kemiğim kırıldı. Allah korusun ölümlü bir kaza olmadı. Kazayı duyarak hastaneye gelen ve telefonla geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

27 Şubat 2016 Cumartesi

ERDOĞAN PLAN BÜTÇE KOMİSYONUNU AĞIRLADI




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç ve beraberindeki komisyon üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütçenin komisyondan geçmesinden sonra komisyon başkanı ve üyelerine külliyede kahvaltı verdi. Kahvaltıda terörle mücadele konusu gündeme geldi. Terörle mücadele konusunda yapılan çalışmalar anlatıldı ve milletvekilleri bu konu hakkında görüşlerini ve bölgelerine ilişkin sorunlarını ve çözüm önerilerini sundu.
Zonguldak’ın geçmişte Türkiye ekonomisine ciddi katkılarda bulunduğunu hatırlatan Çaturoğlu, ziyarette Zonguldak’ın sorunlarını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktardı. Çaturoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ziyaretine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
“İnsan hakları boyutu ihmal edilmeden terörle başarılı bir şekilde mücadele edildiğini, bu mücadelenin ülkemizin hem doğusunda hem batısında takdir gördüğünü, ancak terörün siyasi, basın, finansal ve uluslararası ayağı ile de mücadele edilmesini ve bunların çökertilmesi gerektiğini belirttim. Zonguldak geçmişinde Türkiye ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunmuş gerek madencilik gerek demir-çelik gerek ağır sanayi ve diğer sektörler bakımından ekonominin belkemiğini teşkil etmiş, belirli bir refah düzeyini yakalamış, birçok ilkleri yaşamış bir vilayet olduğunu, ancak daha sonra bu madenciliğin ve çelik endüstrisinin katma değerinin azalmasından dolayı da oldukça sıkıntılı günler yaşadığını, daha önce göç alan bir İl’ken şimdi göç veren bir İl olduğumuzu anlattım. Çözüm önerisi olarak da “İlimize özel bir kalkınma projesi” uygulanması konusunda Cumhurbaşkanımızdan destek istedim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise genel olarak Türkiye’nin son durumunu değerlendirdi, birçok konudaki bakış açısını ortaya koydu. Türkiye’nin zor süreçten geçtiği bugünlerde bu tür buluşmalar anlamlı ve önemlidir. Bizim bu konudaki görüşlerimize Sayın Cumhurbaşkanımızın değer vermesi tabii ki bizim açımızdan da çok önemlidir.”

26 Şubat 2016 Cuma

TÜRK OCAKLARI ZONGULDAK ŞUBE GMİS’İ ZİYARET ETTİ

Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Özcan Gedikli ve yeni yönetim kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret etti.
GMİS Genel Başkan Yardımcısı İSA Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan ve Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri Satılmış Uludağ’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Gedikli, yeni yönetim kurulu üyelerini GMİS Genel Merkez yöneticileri ile tanıştırdı.
Ziyarette, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) sorunları ve Zonguldak’ın genel sorunları üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI TEKİN BİNGÖL VE SEYİT TORUN’DAN ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR’E ZİYARET

 
           Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bir dizi ziyarette ve temaslarda bulunmak için geldikleri Zonguldak’ta, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer eşlik etti. 
           Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ziyarette yaptığı konuşmasında; Zonguldak’ta olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğu belirterek; “Zonguldak’ımızın geleceği, hepimiz için çok önemli. Sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı ve insana değer veren anlayışı ile birlikte Zonguldak’ımızın çehresi değişecek ve değişmeye de devam ediyor. Bu konuda her zaman Belediye başkanımızın yanındayız.” dedi. Torun, ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Zonguldak, emeğin ve emekçinin kentidir. Yıllardır da Türk sanayisine katkıda bulunmuştur. Gelişmişlik seviyemizde de, en büyük aktör illerimizden biridir. Bizler de güzel şehrimiz Zonguldak’ı ziyaret etmekten son derede mutluyuz. Burada yapacağınız ve yaptığınız hizmetler, Zonguldak’ımızın geleceği için çok önemli. Sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı ve insana değer veren anlayışı ile birlikte Zonguldak’ımızın çehresi değişecek ve değişmeye de devam ediyor. Belediyecilik çok farklı bir yapı. Vatandaşlarımızın 24 saatini ilgilendiren bir yapıdır. Bu yapının sorumluluğunu hissetmezseniz yapmanızda mümkün değil. Görüyorum ki, siz de Zonguldak’ımızı içinizde hissediyorsunuz ve hizmet ediyorsunuz. Bizler de, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tekin Bingöl ile birlikte, örgütümüz ve belediyemiz ile Zonguldak’ımıza nasıl daha iyi hizmet ederiz, bu yapıyı daha üst noktaya nasıl taşırız düşüncesiyle geldik. Karşılıklı anlayış ve işbirliği çok iyi çalışmalara vesile olacaktır. Hizmetin yapılması ve sahiplenilmesi de çok önemlidir. Bu da karışıklı anlayış ile olur. Şunu da ifade etmek istiyorum. Böyle bir zor coğrafyada hizmet etmek kolay değil. Maalesef Türkiye’de, belediyecilik yasası olan 5393 gerek 5216 sayılı yasa yeterli değildir. Bundan en fazla etkilenen Zonguldak gibi illerimizdir. Coğrafi koşulları zor olan, ekonomik gelişmişliği yeterli olmayan ve nüfus yapısı itibariyle çok fazla nüfusu olamayan illerimiz için yetersiz bir yasadır. Bu yasaların da mutlaka gözden geçirilip, illerin durumları da ortaya koyularak hem gelir kanunu hem de hizmet kanunu düzenlenmelidir. Zonguldak, sürekli sel tehdidi altında. Aynı zamanda coğrafi konum olarak da eğimli bir bölge ve hizmet verme koşulları çok zor. Bu ilçe ve beldelerimiz için de geçerli. Bunların tek bir açıdan değerlendirilmemesi lazım ve ona göre belediyelere kaynak aktarılması gerekir. 5393 sayılı yasa ile ilgili talepte bulunacağız. Birçok belediyemiz ekonomik sıkıntıdan ötürü zor durumda. Vatandaşlarımızın hizmet almasında önemli sıkıntı yaşanıyor. Çünkü insanımıza hizmet veren önce belediyedir. Belediyecilik doğum, düğün, ölümdür. Şahsen 15 yıl bu görevlerde bulunmuş meslektaşınız olarak inşallah bu sorunlara çözüm bulunacağını düşünüyorum. Sizlere misafirperverliğinizden ötürü teşekkür ediyor, her zaman Sayın Belediye Başkanımızın yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu. 
              Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise; “Yerel yönetimci olmak kolay değil. Ülkemize karşı olan sorumluluğumuz ve sevdamız bu sorunları aşmak adına ve gerekirse fedakârlıklar da bulunarak hep birlikte ülkemizi düze çıkaracağız. Belediyelerimizin ciddi sorunları var. Merkezi hükümet, maalesef ayrımcı bir yaklaşım ile yaklaşıyor. Kendi partilerine mensup belediyeler ile muhalefet partisine mensup belediyelere çok farklı yaklaşıyor. Ciddi zorluklarla bu belediyeler, görevlerinin sürdürmeye çalışıyor. Özelikle belediyelerimizin projelerin geciktirilmesi ise belediyelerimizin elini kolunu bağlıyor. Zonguldak’ın özel koşulları var.  Bahsettiğiniz mülkiyet sorunu yıllardır mevcut. Hala temel bir çözüme kavuşmuş değil. Bu durum sadece yerel yöneticilerin değil, vatandaşlarımızın da ciddi anlamda belini büküyor. Zonguldak’ın coğrafi koşullarından kaynaklanan zorlukları da göz önünde alırsak, işler doğal olarak zor oluyor. İnşallah bu sıkıntılar çözülecektir. Bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
             Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Geçirmiş olduğumuz süreçte, gerçekten de zor görevleriniz var. Ancak sizlerin ülke sevdası olduğu sürece daha da güzel çalışmalara hep beraber imza atacağımızı düşünüyorum. Birlikteyiz, el ele ve gönül gönüleyiz. İnşallah, bu birlikteliğimiz hiç bozulmaz. Amaç ve ilkelerimiz aynı. Partimizin ilkeleri ise belli.. Bu ilkelere gönül vermiş kişiler olarak da, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak’ta yapılması gereken işler var. Özellikle şehrimizin içinde bulunduğu mülkiyet sorunu önemli…Zonguldak gerçekten de çok özel bir şehir. Türk Sanayisine uzun yıllar yön vermiş bir şehir. Özellikle, mülkiyet ile ilgili sorunlar meclise taşındı ve yasa çıktı. Zonguldak adına ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalıyız. Biz, halkın temsilcileriyiz. Halk adına ne yapılması gerekiyorsa, onu yapmalıyız. Özellikle, şehrimizin coğrafi konumu nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Meclis üyelerimiz ve ekibimiz ile birlikte ise bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhalif belediye olduğumuz için bazı sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Bizler de bu surumun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bizler kenetlenmediğimiz sürece başarılı olmamız mümkün değil. Eleştiri tabiî ki olacaktır. Eleştiriye her zaman açığız. ancak empati yaparak eleştiri yapmalıyız diye düşünüyorum. İnşallah bunları da aşacağız. Gelecek günler de Zonguldak’ta, Cumhuriyet Halk Partisi daha da yükselecektir. Ülke genelinde de partimizin daha da üst noktalara geleceğini düşünüyorum. Emekçi kentinin insanlarıyız. Ziyaretiniz ile şehrimizi onurlandırdınız.” şeklinde konuştu.
            Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a günün anısına madenci fotoğrafının yer aldığı tabloyu hediye etti.

25 Şubat 2016 Perşembe

ALİ UZUNDAN YALANLAMA

19 Dönem Zonguldak eski milletvekili Ali Uzun yerel yayın organında kendisi ile ilgili çıkan haberle ilgili açıklama yaparak yapılan haberin asılsız olduğunu belirtti.
Ali Uzun’un açıklaması şu şekilde

“25.02.2016 24.02.2016 ,arihinde ilimiz yerel yayın organları arasında yer alan haftalık Arena Haber Gazetesinde önceki dönem Kozlu Belediye Başkanı ve geçmiş dönem Zonguldak Belediye Başkan Adayı Sn. Ali Bektaş ile ilgili haberde; Sn. Ali Bektaş’ın AK Parti Milletvekili Sn. Hüseyin Özbakır ile aralarının açık olduğu ve ikilinin Ankara’da benim tarafımdan bir araya getirildiği ve ikilinin arasındaki buzların eridiğine dair duyumlar üzerinden haber yapılmıştır. Haber gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir görüşme benim tarafımdan yaşanmamıştır. Aynı çatı altında siyaset yapan isimler her ortamda ve şartta birbirleri ile görüşebilirler. Sn. Ali Bektaş’ın Ak Parti Milletvekili Sn.Hüzeyin Özbakır ile görüşmesi için bana ve ya bir başkasına ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum. Bu tür haberler yapılmadan önce teyit alınması hatalı haber yapılmasının, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçecek, yerel basına olan güveni artıracak ve bundan Zonguldak’ta yerel basınımızda yarar sağlayacaktır. Saygılarımla” 

BAKKA Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Şubat ayı BAKKA Yönetim Kurulu Toplantısı 25 Şubat 2016 tarihinde, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Toplantı Salonu’nda Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Zonguldak Valisi Sn. Ali KABAN’ın başkanlığında yapıldı.
Toplantıya, Karabük Valisi Sn. Orhan ALİMOĞLU, Bartın Valisi Sn. Seyfettin AZİZOĞLU, Zonguldak Belediye Başkanı Sn. Muharrem AKDEMİR, Bartın Belediye Başkanı Sn. Cemal AKIN, Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Sn. VacitDURDUBAŞ, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Sn. Kenan DURSUN, Karabük İl Genel Meclis Başkanı Sn. Hasan YILDIRIM, Zonguldak TSO Başkanı Sn. Metin DEMİR, Karabük TSO Başkanı Sn. Tuncay ÖZCAN, Bartın TSO Başkanı Sn. Cihat ÇAKIR, BAKKA Genel Sekreteri Sn. İbrahim KUZU ile Ajans personeli katıldı.
BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Zonguldak Valisi Sn. Ali KABAN, toplantı öncesi yaptığı açıklamada “BAKKA Yönetim Kurulu’nun bir süredir birikmiş olan gündemi dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kalkınma Ajanslarının kuruluş amaçlarına uygun olarak bölgemize en güzel bir şekilde hizmet edilmesi ve çalışma yapılması için ne gerekiyorsa yapmak üzere bir araya geldiğimiz bu toplantıların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Toplantı 2016 yılına dair öngörüler hakkında Yönetim Kurulu Üyelerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaları ve gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Alevi Kültür Derneği Konseri büyük alkış aldı


Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de 24 Şubat’ta Alevi-Bektaşi kültürüne ait değişler,mersiyeler ve semahlardan oluşan bir konser verdi.Çok sayıda, sivil toplum ve siyasi parti,meslek odası temsilcisi ve yoğun katılımlı Konserin sunuşunu Sevim Arı yaptı.
Alevi Kültür Derneği Koro şefi Suat Ünal’ın yürüttüğü konsere ilgi oldukça yoğun oldu.Değişleri,semahları,mersiyeleri katılımcılar hep birlikte seslendirdiler.Sevim Arı konserin açılışında, “Alevi Kültür Derneği Zonguldak şubesi olarak ,Zonguldak’ta ilk kez böyle bir konser vermekten ötürü heyecanlı,mutlu ve bir o kadar da gururluyuz”dedi ve ekledi, “Bu yol, Hoca Ahmet Yesevilerin, Yunus Emrelerin, Abdal Musaların, Kaygusuz Abdalların, Pir Sultanların yoludur.
Pir Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin süreğidir.
Ama, yolumuza tarih boyunca hep engeller konuldu, dikenli teller çekildi.
Seyit Nesimi olduk, derimizi yüzdüler Halep’te.
Şeyh Bedrettin olduk, astılar Serez Çarşısı’nda.
Pir Sultan olduk, ipe çektiler kanlı Sivas’ta.
Bitti mi kıyımlar?...
Rahata erdik mi biz Aleviler?
Maalesef rahata ermedik, eremedik, erdirmediler….
Sivas’ta, Çorum’da, Kahraman Maraş’ta katledildik 70’li yıllarda.
Yetmedi!.
35 canımızı diri diri yaktılar 93’te Madımak’ta (Sivas’ta)…
Gazi mahallesinde kurşunladık, Gezi direnişinde 6 canımızı yitirdik…
Ancak,
ekilir ekin geliriz 
ezilir un geliriz 
bir gider bin geliriz 
beni vurmak kurtuluş mu Der şair. (Hasan Hüseyin Korkmazgil)
Bizleri de, kesmekle, asmakla, yakmakla, kurşunlamakla tüketemediler.
Kurtuluş olmadı…
Ama bizler, kimseyi öldürmedik, kıymadık, kıymak istemedik, yakmadık, yakmak istemedik…
Çünkü biz, insan sevgisini esas alan bir inancın müdavimleriyiz “Bizim Kabemiz insandır, deriz.
Bizim nazarımızda 72 millet birdir.
İnsan ki Hüsn-i Mutlaktır. Yani Allah’ın yeryüzündeki en güzel tecellisidir.

Ya biz nasıl kıyarız insana…

kanadık toprak olduk 
çekildik bayrak olduk 
döküldük yaprak olduk 
geldik bugüne

ekmeği bol eyledik 
acıyı bal eyledik 
sıratı yol eyledik 
geldik bugüne

24 Şubat 2016 Çarşamba

ENERJİ BİRSEN ŞUBE BAŞKANI GÜNGÖR'DEN KINAMA " İDAM CEZASI GERİ GELSİN"




Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) memur olarak çalışan 23 yaşındaki Necla Sağlam, yalnız yaşadığı evinde boğazı kesilerek öldürülmesi kamuoyunda geniş yankı uyardı. Enerji Birsen Şube Başkanı Sedat Güngör Sosyal medya hesabından olayı kınayarak idam cezasının geri gelmesini istedi. Sedat Güngör’ün Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde : “Bugün Vahşi ve Kanlı eller Necla Kızımıza uzandı.
Dün gece evinde öldürülen üyemiz ve kızımız Necla SAĞLAM'a yapılan Vahşeti Şiddetle ve Nefretle kınıyor,
Sevgili kızımıza Allah'tan Rahmet,
Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum.
Saldırgan veya Saldırganların bir an önce yakalanarak Hak ettikleri gerçek Cezayı almalarını temenni ediyorum.
Bu vesile ile de her zaman savunduğum, Sınırları iyi belirlenmiş İDAM CEZASININ artık geri gelmesini istiyorum.
Başımız sağolsun .”

MADENCİ TERÖRÜ LANETLEDİ

Son dönemde artan terör olayları, maden işçileri tarafından lanetlendi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Kilimli İşletmesi’nde çalışan maden işçileri 24 Şubat 2016 tarihinde Yeni Kuyu başında bir basın açıklaması yaparak terör olaylarına tepki gösterdi.
Basın açıklamasına Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Adnan Tıksa, GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş ile şube yöneticileri ve maden işçileri katıldı.
“Şehitler ölmez vatan bölünmez. Terörü Lanetliyoruz” yazılı pankart açan maden işçileri terör ve maden şehitleri için saygı duruşunda bulundu.
Madencilerin basın açıklamasını GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıksa okudu.
Terör ve şiddetin asla hedefine ulaşamayacağını belirten Tıksa şunları söyledi;
“Ülkemiz, vatanımız son dönemde giderek artan terör saldırılarıyla karşı karşıya.
Öncelikle bu hain saldırılarda şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize,
emniyet mensuplarımıza ve aziz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.
Bizler yerin yüzlerce metre altında, ülkemizin refahı ve gelişmesi için doğayla savaşıyoruz.
Bu vesileyle bu mücadelede şehit düşen maden şehitlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyoruz.
HAİN SALDIRILAR KARDEŞLİĞİMİZİ ZAYIFLATAMAYACAK
Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz.
Yüzyıllardır üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz.
Hain saldırılar kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır.
Gücümüzü, kardeşliğimizi koruyarak birliğimizi bir kez daha göstereceğiz.
Yürek yüreğe vererek, kararlılığımız ve yılmaz karakterimizle bütün engelleri aşacağız.
Bu alçakça saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır.
ASLA BOYUN EĞMEYİZ
Bu alçakça saldırıları planlayanlar, düzenleyenler, onları azmettirenler ve teröre açık ya da gizli destek veren dış güçler bilmelidir ki ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir.
Devletimiz ve milletimiz, bu oyunu bozacak güce, kararlılığa, tecrübe ve inanca sahiptir.
Sorumlulardan mutlaka hesabı sorulmalıdır.
Bir kez daha terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz”.
Basın açıklamasının ardından maden işçileri “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganını attı.


23 Şubat 2016 Salı

TTK ÜZÜLMEZDE SİRENLER ÇALDI






Pazartesi günü saat 16.10 sularında Türkiye Taşkömürleri Kurumu Üzülmez Müessesesi( ÜTİM) Müdürlüğünde işçi çıkışında sirenlerin aniden çalması Müessesesi çalışanlarına panik yaşattı.
Sirenlerin tatbikat gereği çalındığının öğrenilmesi üzerine çalışan personel derin bir nefes aldı.
ÜTİM İş Güvenliği Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği Müessese müdürlüğü giriş binasında bulunan çay ocağında tüpün ani parlaması ile yangın çıkmış, yangını gören görevliler yangın alarmına basarak yangını haber verdi ve bina kısa süre içinde tahliye edilerek daha önceden belirlenen toplanma yerinde toplanıldı.
Yine senaryo gereği bina içinde kaldığı anlaşılan personel yangın kurtarma ekiplerince kurtarılarak kısa sürede binanın boşaltılması sağladılar.
Toplanma alanında toplanan Üzülme Müessesi çalışanlarına bir teşekkür konuşması yapan İş Güvenliği uzmanı Mühendis  İsmail Arslan “ Tatbikat gereği de olsa yangın alarmına duyarlı davranarak toplanma alanında toplanmanız olası bir tehlike anında nasıl davranacağınız konusunda bilinçli olduğunuzu göstermektedir. Katılınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

22 Şubat 2016 Pazartesi

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ULUPINAR, GMİS’İ ZİYARET ETTİ

 AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 22 Şubat 2016 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci’yi ziyaret etti.
Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ hazır bulundu.
AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, ziyarette “Bugün Zonguldak’tayız. Sendikamızı ziyaret ediyoruz.
Haftasonu Kayseri’deydik, Yerel Yönetimler Toplantısı vardı. Yoğun çalışıyoruz. Bu hafta Cuma günü Meclis’e Bütçe gelecek. Bu nedenle 12-13 gün Zonguldak’a gelme imkanımız olmayacak. Bu nedenle fırsatı değerlendirip Zonguldak’ta bir dizi program gerçekleştireceğiz.
Bütçe’nin yasalaşmasıyla piyasalar rahatlayacaktır. Çünkü 500 milyar TL gibi bir rakam onaylanmış olacak.
Bu bütçe bakanlıklara ve ilgili kurumlara dağılacak. Bu bakanlıklar ile kurumlarda ödemelerini yapacaklar ve projelerini gerçekleştirecekler. Bu projeleri gerçekleştirmek için de ihalelerini yapacaklar.
Hem ülkenin imarı hem terör konusu ile dışarıdaki gelişmeler Hükümetimizin yakın takibinde. Biz de üzerimize düşen görev neyse yerine getirmeye çalışıyoruz.
Bizi ağırlayan Sayın Genel Başkanımız ile Sendika yöneticilerine teşekkür ediyorum, çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise; “Ziyareti nedeniyle Sayın Vekilimize teşekkür ediyoruz.
Bütçe görüşmeleri ülkemizin ekonomisi için çok önemli. Diğer yandan terör sorunuyla uğraşıyoruz.
Sorunların çözümünde yapacakları çalışmalarda kolaylıklar diliyorum” dedi. 

AŞIRI SOĞUK VE SİS UMKE’Yİ DURDURMADI


      Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü Afet Birimine bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri tarafından Zonguldak Ankara Karayolu 10. Kilometresinde bulunan Göldağında aşırı sis, soğuk ve sağanak yağış altında düzenlenen eğitim kampında gerçekleştirdikleri tatbikatlarla her türlü zorlu şartlar altında hazır olduklarını ispat ettiler.
        İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Göldağında düzenlenen üç gün süren kampa 30 kişilik Umke ekiplerinin yanı sıra Devrek Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi (AKEM)  üyeleri katılarak Dağcılık eğitimi konusunda destek verdiler.
       Düzenlenen eğitim kampının birinci gününde Bülent Ecevit Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalında görevli Yrd. Doç. Dr. Volkan Ülker ve Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinde Görevli Uzman Dr. Ural Kaya gözetiminde senaryo gereği yüksekten düşen iki yaralıya 30 metre yüksekliğindeki sarp ve dik kayalardan ip yardımı ile inerek medikal müdahele gerçekleştirildi. Tatbikatın akabinde Uzm.Dr. Ural Kaya Başkanlığında vakalar değerlendirilerek vakalarda triyaj afetlerde ekip bütünlüğü ve görev paylaşımları konularında eğitim verildi.
 Aynı günün gecesinde aşırı sis ve soğukta yaralanıp kaybolan iki avcıya koordinatlarla GPS sayesinde ulaşan Umke ekipleri yön bulma ve medikal müdahele tatbikatını da başarıyla tamamladı.
        Düzenlenen eğitim kampı boyunca ekiplerle birlikte olan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu eğitimle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. “  Müdürlüğümüz bünyesinde Acil ve olağan dışı durumlarda hizmet vermek amacı ile kurulmuş olan UMKE ekipleri her türlü durum ve koşullarda hazırlıklı olabilmesi için belirli aralıklarla eğitim kampı yapmaktadır. Üç gün boyunca aşırı sis, yağmur ve soğuğa rağmen eğitim senaryolarını gerçeği aratmayacak şekilde üstün gayret ve başarı ile gerçekleştirdik. Tatbikatımız boyunca emeği geçenlere, Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personellerine ve Arama Kurtarma Eğitim Merkezi  (AKEM) ekiplerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum “ dedi. 
       








GMİS, EYLEMDEKİ ÇATES-ELSAN TAŞERON İŞÇİSİNE DESTEK VERDİ


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri, bir süre önce özelleştirilen ÇATES-ELSAN Termik Elektrik Santrali’nde maaşlarını düzenli alamadıkları ve kadroya alınma talebiyle eylem yapan 138 taşeron işçisinin eylemine destek verdi.
4 gündür ÇATES-ELSAN Termik Elektrik Santrali önünde kurdukları eylem çadırında direnişlerini sürdüren işçileri 22 Şubat 2016 tarihinde ziyaret eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS’in Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Merkez Şube Başkan ve yöneticileri işçilerin alkışlarıyla karşılandı.
Burada işçileri hitaben bir konuşma yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu; “Mücadele edilmeden, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmeden hiçbir hak alınamaz. Birliğinizi kutluyoruz, dayanışmanızı kutluyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak yanınızdayız ve her zaman yanınızda olacağız” dedi.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci’nin çocuğunun ameliyatı nedeniyle destek ziyaretine katılamadığını ifade eden Mutlu, “Sizlere Genel Başkanımızın selamlarını getirdik. Gönlü, kalbi sizinle” dedi.
Konuşmasına terörle mücadelede ve iş kazalarında şehit olanlara rahmet dileyerek başlayan Mutlu şunları söyledi.
“Ülkemizin böyle zor bir süreçten geçtiği bir dönemde bu tür sorunlarla elbette ki gündeme gelmek istemiyoruz. Ama işçi sınıfı olarak geçmişten günümüze kadar yaşanan hak gasplarından sonra bu süreci hep birlikte takip etmek zorundayız.
Bünyesinde yüzlerce işçi çalıştıran bir firmanın 138 arkadaşımızı taşeron sistemiyle çalıştırması ve aylarca maaşlarını vermemesi kabul edilebilir bir olay değil.
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak geçmişten bugüne kadar taşeronlaşmanın nelere mal olduğunu ve nelere mal olabileceğini ve bu nedenlerle taşeronlaştırmaya karşı olduğumuzu hep ifade ettik.
Hem yeraltında hem yerüstünde, gerek devlet sektöründe gerekse özel sektörde taşeronlaştırmanın ne tür bedeller ödetebileceğini hep dile getirdik.
Taşeronlaşma ülkemize çok ağır bedeller ödetti.
Yaşadığımız süreçlerde acı bedeller ödedik, acı gerçeklerle yüzleştik.
Daha fazla acı yaşamak istemiyoruz, daha fazla bedel ödemek istemiyoruz.
12,5 milyon işçinin olduğu bir ülkede taşeronlaştırmanın ne demek olduğunu hep gördük.
Artık biz yönetenlerden; iş barışını, iş huzurunu, iş güvenliğini ve iş güvencesini sağlayacak ve taşeronlaşmayı ortadan kaldıracak şekilde yeni düzenlemeler getirmelerini istiyoruz.
Aylardır kamuoyuna taşeron işçiler kadroya geçecek diye bağıra bağıra ifadelerde bulunan yetkililerimiz var. Ancak aynı süreçte görüyoruz ki taşeronlaştırma hızla devam ediyor.
Burada yaşanan gerçek şu; işverenler kendi kadrolarında çalıştırdıkları işçilerin haklarını o şirketlerin işini yapan taşeron şirket çalışanlarına vermiyorlar.
Yani taşeron; hak gaspı demek, taşeron iş barışından ve iş güvenliğinden yoksun çalışma demek.  Taşeronlaştırma köleleştirme demek.

Buradan bir kez daha ifade ediyoruz; Artık yeter, insanların sömürülmesine, iş güvenliği kurallarının ihlal edilmesine, iş barışı ve huzuru sağlanmadan çalışılmaya devam edilmesine artık yeter diyoruz.

18 Şubat 2016 Perşembe

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR:“TERÖRÜ LANETLİYORUM”


 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ankara’da İnönü Bulvarı Merasim Sokak’ta terör örgütü tarafından askeri araçların geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleştirilmesi nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Terörü ve işbirlikçilerini lanetlediğini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “17 Şubat Çarşamba günü ülkemiz kan gölüne döndü. Terör kanlı yüzünü bu kez, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve askeri lojmanların bulunduğu yerde gösterdi. Haince planlanmış bu eylemde, yüksek güvenlik nedeniyle “hassas bölge” olarak bilinen yerde, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta saat 18:31’de şiddetli patlama ile terör bir kez daha çirkin yüzünü gösterdi. Ne acıdır ki, 28 insan hayatını kaybetti, 61 yaralımız var. İçimiz kan ağlıyor. Üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu asla yok edemeyecek ve Türk milleti birbirine kenetlenerek dimdik ayakta duracaktır.

                  Terör ve terör örgütü mensupları asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu hain ve acımasız saldırıda, hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimiz ve görevli vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başımız sağolsun.”

GMİS YÖNETİM KURULU “TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yaparak terörü lanetledi.
Açıklama şöyle;
“Ülkemiz 17 Şubat 2016 tarihinde alçakça düzenlenmiş bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kaldı.
Ankara’da askeri personeli taşıyan servis otobüslerine yönelik bombalı saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmiştir. 61 yaralımız var.
Öncelikle bu hain saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve aziz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.
Maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyor, terörü lanetliyoruz.
Terör ve şiddet hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır.
Bu alçakça saldırıyı planlayanlar, düzenleyenler ve onları azmettirenler bilmelidir ki ülkemiz ve milletimiz teröre asla boyun eğmeyecektir.
Devletimiz ve milletimiz, bu oyunu bozacak güce, kararlılığa, tecrübe ve inanca sahiptir.
Sorumlulardan mutlaka hesabı sorulmalıdır.
Bir kez daha terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz”.






EDES PROJESİ TÖRENLE SONA ERDİ


      Zonguldak Valiliği Koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finansa edilen Vali Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban’ın Onursal Başkanlığında yürütülen “  Gebelik ve Doğum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken Teşhisi ve Tedavisi (EDES) Projesi “ tamamlandı.Emirgan Otelde düzenlenen kapanış törenine Vali Ali kaban’ın eşi ve Projenin Onursal Başkanı Neriman Kaban, İl Sağlık Müdürü Dr.Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aslan Derin, Umut Derneği Başkanı Nurten Kınay, Kantin İşletmeleri ve ve Esnaf Derneği Başkanı Süleyman Erbay’ın yanı sıra projede görev alan Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları katıldılar. Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi Müdürü Esin İlhan’ın proje hakkında yaptığı sunumun ardından projenin Onursal Başkanı Neriman Kaban’ın projede emeği geçenlere yönelik teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra bir yıl süren proje hakkında bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya konuşmasında şöyle dedi.
   “Engelliliğin nedenleri ve önlenmesi amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz projemizde ilimiz Merkez İlçe ve İlçelerde Müdürlüğümüze bağlı toplum sağlığı merkezleri, aile hekimleri, aile sağlığı personelleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü personellerine ve öğrencilere yönelik olarak engelliliklerin oluşumuna sebep olan faktörler ve bunların engellenmesi için;  hamilelik öncesi ve doğum sonrası dönemde yapılan tarama testlerinin önemi konularında farkındalık ve davranış değişikliği oluşturmak amaçlanmıştır. Yaptığımız faaliyetler sonucunda katılımcılardan olumlu geri bildirimler alınmıştır. Taramalarla engellilik nedeni olabilecek problemlerde erken teşhisin önemi konusunda farkındalık sağlanmıştır.
        Eğitimlerimizde proje kapsamında bastırılan broşür ve kitapçıklar dağıtılarak bilgilendirmeler yapılmış ve hedef kitlemizin üstünde 4864 kişiye ulaşılmıştır.   İl genelinde 80 eğitim ve 1 panel gerçekleştirilmiştir. 20 riskli gebeye ve 70 yenidoğan annesine ziyaret düzenlenerek ziyaretlerde anne ve babalara bilgilendirme yapılarak broşür ve kitapçık verilmiştir.
      Projenin başarıyla tamamlanmasına emek veren tüm paydaş kurumlara ve proje ekibine teşekkür ederim” dedi.
       Öte yandan düzenlenen program sonrasında EDES projesinde emeği geçenlere katılan protokol tarafından teşekkür belgesi verildi ve ardından kapanış pastasının kesilmesiyle birlikte program sona erdi.



TERÖR SALDIRISINA TEPKİ CHP İL BAŞKANI ALTUN " LANETLİYORUZ"

Ankara da meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan terör saldırısına bütün yurtta olduğu gibi ilimizde de tepkiler çığ gibi büyüyor.CHP İl başkanlığı terör saldırısını lanetleyen açıklamasında “Ankara'da askeri araçlara yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle kınıyorum.Bu vahim saldırıda yaşamını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Kandan, terörden ve gerilimden beslenen her türlü anlayışa karşı milli birlik ve beraberlik duyguları etrafında birleşmemizi gerektiren bir süreçten geçmekteyiz.Tek bir yurttaşımızın dahi burnunun kanamadığı, huzurlu günlere duyduğumuz ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır.Bu aydınlık günlere ulaşmak için etrafında birleşmemizi gerektiren tek ve en önemli nokta,hiçbir ayrıştırma yapmaksızın,bizi biz yapan "milli birlik" duygusudur.
Milletimize yönelik (her nereden gelirse gelsin)her türlü terör eylemini bir kez daha kınıyor,milletçe başımız sağ olsun diyorum.
Allah şehitlerimize rahmet eylesin, ailelerine de sabırlar versin!

17 Şubat 2016 Çarşamba

NESİL KARTAL KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultu da, Belediye Kültür Merkezi (BKM) tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) BKM sanatçısı Nesil Kartal tarafından Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi. Konsere; Tugay ve Garnizon Komutanı Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Vergi Dairesi Başkanı Volkan Erdoğdu, Cumhuriyet Savcısı Ercan Yalçınkaya, Baro Başkanı İ.Kerem Ertem, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun, davetliler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren Nesil Kartal’a halk yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımın sağlandığı konsere, ilgi büyüktü. Şarkılara coşkulu bir şekilde eşlik eden vatandaşlarımız, bu tür organizasyonların tekrar edilmesi temennisiyle BKM’ye teşekkür ettiler.

                    Konserin ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Belediye Kültür Merkezi’miz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bizler, sosyal ve kültürel çalışmalarımıza çok önem veriyoruz ve yerel sanatçılarımızı sizlerle buluşturmak için bu gece bir araya geldik. Katılımlarınız bizleri çok mutlu etti. bu tarz organizasyonlarımız tüm hızıyla devam edecektir. Hepinize teşekkür eder, emeği geçen herkese saygılarımı sunarım.” şeklinde konuştu.  

KADIN DOĞUM HASTANESİNE MENOPOZ OKULU AÇILDI



          Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine Menopoz ve döneminde ve sonrasında yapılması gereken konulu Menopoz Okulu açılarak bayanlar bilgilendirildiler.
        Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen eğitime İl Sağlık Müdürü Dr.Bilal Cin, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Genel Sekreterlik Daire Başkanları, Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Karadeniz, Hastane Müdürü Rüştü Moğul ve sağlık çalışanlarının yanı sıra bayanlar katıldılar.
       Düzenlenen Okulun açılışında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Uzman Dr. Orhan Temel tarafından Menopoz nedir, Menopozda kanama düzensizlikleri, Menopozda görülen fiziksel ve ruhsal değişimler, Menopoz döneminde yapılması gereken testler, Menopozda tedavi yöntemleri ve alternatif tedavileri konularında bilgilendirme sunumunda bulunduktan sonra Hastanede görevli Diyetisyen Kevser Günal  ise, Menopoz dönemi egzersizleri konularında yapılan sunumun ardından Ebe Satiye Güney tarafından da kendi kendine meme muayenesi konularında sunum yaptı.
      Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün ise konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şu görüşlere yer verdi. “  Kadın için kimi zaman kabusa dönüşen menopoz sürecini rahat atlatmanız için amacımız; Menopoz dönemi ve dönemin getirdiği sorunlarla baş etme becerisi kazandırmak, yapılması gereken tarama programları ile ilgili uygun kuruluşlara yönlendirmek, bu dönemde yaşam kalitesini artırmaktır. Bu gün başlayan menopoz okulumuz her ay düzenli olarak yapılmaya devam edecektir. Eğitim kadromuzda kadın hastalıkları uzmanı, diyetisyen ve ebemiz bulunmaktadır. Eğitim halkımıza açık bulunmakta olup eğitimlerimize katılanlara katılım belgesi verilecektir “ dedi.

16 Şubat 2016 Salı

CHP KADIN KOLLARI KGD’Yİ ZİYARET ETTİ

CHP İl Kadın Kolları başkan ve yönetimi Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD)’yi ziyaret ederek Başkan Osman Sav ve Başkan Vekili Mustafa Emen’le görüştü.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır, beraberinde Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Elmas Yılmaz, İl Kadın Kolları Sekreteri Sevim Akcan, İlçe Kadın Kolları Sekreteri Gönül Demirsoy, Sayman Zeynep Müfettişoğlu, İl Kadın Kolları asil üyeleri Emine Turan ile Nermin Kurt ve İl Yönetim Kurulu üyesi Gönül Kaz hazır bulundu.
Ziyaretlerinin amacının seçilen yeni yönetimin tanışmak olduğunu ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Av. Merve Kır şöyle konuştu. “İl ve ilçe kongrelerimizi yaptık ve il kadın kolları başkanı olarak  seçilmiş bulunmaktayım. Hafta sonu da kurultayımızı yaptık ve genel başkanımızı seçtik. Zonguldak’tan genel kurula bir arkadaşımızı üye olarak verdik bunun mutluluğundayız. Seçimden sonra ziyaretlerimize başladık, yeni yönetimden arkadaşlarımızı sizlerle tanıştırmak istedik, bundan sonraki çalışmalarımızda da basının ne kadar önemli bir rolü olduğunu biliyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz. Zonguldak için çalışıyoruz.  CHP olarak bu temennilerimiz bu şekildedir.”
KGD Başkanı Osman İse konuşmasında, “ Kongreniz hayırlı olsun. Zonguldak adına yapılabilecek, düşünülecek her projede biz varız. KGD olarak desteğe hazırız hem de gazeteci arkadaşlar destek veriyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte Zonguldak adına güzel işlere ve projeler imza atarız. Zonguldak’ımızı yaşanabilir kent haline getirmek için mücadelemizi sürdürürüz. Ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” Dedi.

ATATÜRK DEVLET HASTANESİNE DİYABET OKULU AÇILDI



                Zonguldak  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarına yönelik uzman hekimler tarafından üç gün sürecek olan şeker hastalığı ve korunmaya yönelik Diyabet okulu açıldı.
           Atatürk Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen Diyabet okulu açılışına Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Genel Sekreterlik Daire Başkanları, Atatürk Devlet Hastane Yöneticisi Başhekim Uzman Dr. Hasan Tosun, Sağlık çalışanlarının yanı sıra hasta ve hasta yakınları katıldılar. Daha sonra açılışın ardından Atatürk Devlet Hastanesi Endokrinoloji Uzman Dr. Kerem Ersoy tarafından hasta ve hasta yakınlarına İnsülin nedir, Diyabetin açmış olduğu sağlık sorunları, Diyabetin belirtileri nelerdir, hangi hastalarda tarama yapılmalı, Diyabetin tedavi şekli, Diyabet tedavisinde yaşam tarzı değişikliği konularında geniş kapsamlı olarak hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme sunumunun ardından Diyetisyen Çiğdem Ersoy tarafından beslenme konularında bilgilendirmede bulundu.
       Diyabet Okulunun açılışının ardından bir açıklama yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel  Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “ Hayatı boyunca hasta ve yakınlarını etkileyen kronik bir hastalık olan Diyabet hastalığından gerek hasta gerekse yakınlarında gelişebilecek olan fiziksel ve psikolojik etkilenmeye karşı bilgilendirmek ve hastalığa adapte etmek amacıyla bu okulu açmış bulunmaktayız. Bu okullarımızı önümüzdeki günlerde tüm hastanelerde açarak eğitimlerimizi aralıksız olarak vereceğiz. Daha sonra bu üç gün sürecek olan eğitimlerimiz sonrasında hasta ve hasta yakınlarımıza diploma vereceğiz “ dedi