31 Mart 2016 Perşembe

ZONGULDAK BELEDİYESİ ÜCRETSİZ Wİ-Fİ (KABLOSUZ İNTERNET) DÖNEMİ BAŞLATTI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ‘Wİ-Fİ’ ücretsiz internet dönemini başlattıklarını ifade etti. Telekom yetkilileri ile kordonboyunda bir araya gelen Başkan Akdemir, Zonguldak halkına böyle bir hizmeti sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğu ifade etti.


Telekom ve Belediye arasında yapılan anlaşma gereği; Adliye ve Valilik Binası arasında internetin ücretsiz olduğunu ifade eden Başkan Akdemir; “Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda birçok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Vatandaşlarımızın teknoloji çağına ayak uydurabilmeleri adına, Telekom ile bir anlaşma yaptık. Halkımızın özellikle en işlek kullandığı yerin sahil bandı olduğunu tespit ettik ve ücretsiz internet hizmetimizin ilk etabını bugün başlatıyoruz. Modern teknolojileri kent yaşamımıza taşımak ve vatandaşlarımızın yaşamını biraz olsun kolaylaştırmak adına çalışmalarımız devam ediyor ve bugün ücretsiz internetimizi test ettik başarılı sonuç aldık. Şunu da ifade etmek istiyorum, ücretsiz internet dönemimizi başlattık ve diğer güzergâhlarda da uygulamaya çalışacağız. Vatandaşlarımız cep telefonu, tablet ve benzeri cihazlarla internete bağlanabilecekler. Bu hizmeti Zonguldak halkımıza sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ücretsiz internet erişimini daha da yaygınlaştırmaya çalışacaklarını ifade etti.

30 Mart 2016 Çarşamba

BAŞKAN AKDEMİR MAHALLE MUHTARLARI İLE ATIKSU ARITMA TESİSİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir 19 mahalle muhtarı ile birlikte bir araya gelerek, Zonguldak Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

19 mahalle muhtarı ile kahvaltıda bir araya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ta atıksu arıtma tesisinin büyük öneme sahip olduğunu, Zonguldak halkına bu tesisi kazandırdıkları için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Akdemir; “Arıtma Tesisi’miz şehrimiz için büyük önem arz etmektedir. Karadeniz’in Adapazarı’na kadar uzanan bölümünde tek olan arıtma tesisimiz modern ve çağdaş bir sistem çerçevesinde kurulmuştur. Elektrik üretimimiz gerçekleşmektedir. Çevreye son derece uyarlı bir atıksu tesisine sahibiz. Daha önceki Belediye Başkanlarımız bu tesis için adım atmışlar ve bu tesisi bitirmek bize nasip oldu. %85 çalışma tempomuz var. Artık koku da yansımıyor. Halkımıza daha iyi anlatabilmemiz için mahalle muhtarlarımızı inceleme yaptırmak istedik. Arıtma Tesisimizin hayata geçmesi ile birlikte denizlerimiz daha temiz oldu ve Kapuz Plajımız artık mavi bayrak hakkına sahip oldu. Her yıl mavi bayrak yenileniyor. Mavi bayrağı ilimize kazandırmamız ile birlikte şehrimizde turizmi de kuvvetlendireceğiz. Şehrimizde güzel çalışmalar yapmaya için mücadele ediyoruz. Kentsel dönüşümü de başlattık. Zonguldak’ı daha temiz, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için atıksu arıtma tesisimizin faal olması gerçekten de çok önemli. Çalışan arkadaşlarımızda çok emek sarfediyorlar. İş güvenliğimiz hat safhada. Tesisimiz düzenli bir şekilde çalışıyor. Bunu herkesin bilmesini isterim. Halkımızı da periyodik olarak tesisimize getireceğiz. Mahalle muhtarlarımız bizler için çok önemli. Vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören mahalle muhtarlarımız ile burada bir inceleme gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu. 

CHP İMZA KAMPANYASINA ÜZÜLMEZ’DE DEVAM ETTİ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl, İlçe ve Kadın Kolları Başkanlığı Soma ve Ermenek’te yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine verilen hakların Zonguldak Maden Şehitlerinin ailelerine de verilmesi için başlattıkları imza kampanyası TTK Üzülmez Müessesi’nde devam ettirdiler. İmza Kampanyası için CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, CHP il ve merkez ilçe yöneticileri katıldı

Üzülmezde başlatılan imza kampanyasına ilk imzayı

Genel Maden İşçileri Sendikası Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Başkan yardımcısı Erkan Üstüntaş attılar. Daha sonra imza kampanyasına mesaiden çıkan maden işçileri destek

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ FİLOSUNA DOKUZ YENİ AMBULANS



Sağlık Bakanlığı tarafından Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetlerinde kullanılmak üzere üç adet 4X4 ve altı adet 4X2 olmak üzere dokuz adet tam donanımlı sağlık ambulansı halkımızın hizmetine sunulmak üzere düzenlenen törenle hizmete girerek 112 istasyonlarına gönderildi.

Sağlık Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin konuşmasında şunları kaydetti. “ Hepimizin bildiği gibi 112 Acil Sağlık Hizmetleri 7 gün 24 saat esası ile hizmet vermektedir. 2015 yılı içersinde yaklaşık 40 bin acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşımıza hizmet verdik. Bakanlığımız tarafından bizlere gönderilen dokuz adet yeni ambulansımızla filomuzu güçlendirdik.Halkımızdan isteğimiz gerçekten acil yardıma ihtiyacı olduklarında 112 acil yardım hattını aramalarını, trafikte ambulanslarımıza yol verilmesinde daha hassas davranmalarını istiyoruz. .Ambulanslarımızın tahsis edilmesinde Sayın Bakanımıza,Valimize ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz, ambulanslarımızın Zonguldak halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

29 Mart 2016 Salı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıklarının giderilmesi ve Zonguldak’ın sorunlarına çözüm için başlattığı yoğun görüşmeleri sürdürüyor.
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ ile GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, 28 Mart 2016 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı madenlerden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ve Müsteşar Yardımcısı Abdulkerim Yörükoğlu ile görüştüler.
Ziyaretlerde TTK’nın durumu ve Zonguldak’ın sorunları ayrıntılı olarak ele alındı. Alaboyun, Benli ve Yörükoğlu ile çıkarılması düşünülen yeni Kömür Kanunu hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun’aTTK’nın durumu ve çözüm önerileriyle ilgili bir dosya sunan GMİS Heyeti, ayrıca madenci heykeli ve baston hediye etti.

   
        onguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri bünyesinde görev yapan 112 ekiplerinde görevli acil tıp teknisyeni ve acil ambulans bakım teknikerlerine yönelik Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün öngördüğü beş temel modül eğitimlerden birisi olan temel modül eğitimi tamamlanarak düzenlenen törenle sağlıkçılara sertifikaları verildi.
       Öğretmenevi konferans salonunda yaklaşık bir hafta  süren eğitimler sonrasında  İl genelinde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli  19 sağlık çalışanına düzenlenen törenle  İl Sağlık Müdürü Dr.Bilal Cin, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Emre Karaahmetoğlu tarafından sertifikaları verildi. 
       Düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal cin şöyle dedi. “  Vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat esası ile hizmet veren 112 ekiplerimizin daha kaliteli hizmet verebilmesi için Bakanlığımız tarafından öngörülen bir eğitim programımızı da tamamladık. Eğitime katılan tüm eğitimcilerimize ve personellerimize teşekkür etmek istiyorum “ dedi. 
   Z

26 Mart 2016 Cumartesi

Kış saati uygulamasıyla geçen yıl 8 Kasım Pazar günü 04.00’te 1 saat geri alınan saatler, bu gece 03.00’ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Bu yıl yaz saati uygulaması 30 Ekim Pazar günü sona erecek ve saatler 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınacak.

 SAATLERİN İLERİ ALINMASIYLA MESAİ SAATLERİ DEĞİŞECEK
 Saatlerin ileri alınmasıyla birlikte memurların mesai saatleri de değişecek. İstanbul Valiliği kış saati uygulamasıyla birlikte memurların mesai saatlerini 08.00-12.00 FREE ile 12.30-16.30 olarak belirlemişti.
Yaz saati uygulamasıyla birlikte çalışma saatleri 28 Mart Pazartesi gününden itibaren yeniden 08.30-12.30 ile 13.00-17.00 arasında olacak.
 Akıllı telefona olanlar saate dikkat!
 Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, kış saatinin sona ermesi ve saatlerin ileri alınmasından önce akıllı telefon sahiplerine otomatik ayarı seçmeleri tavsiyesinde bulundu. Telefonda bu ayarı yapmadığınızda telefonunuz saati ileri almayacak; Pazar gününe bir saat erken başlamış olacaksınız. Bu nedenle şimdiden telefonunuzun ayarlarına girip 'otomatik tarih ve saat dilimi' özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.
.     


BEÜ ÖĞRENCİLERİ MEZARLIKTA ÇALIŞTI









Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Maden bölümü öğrencileri Sosyal Sorumluluk projesi dersi kapsamında mezarlıkta proje çalışması yaptılar.
Kozlu Şehit Madenciler mezarlığında, maden şehitleri mezarlığının bakım ve düzenlemesi çalışması yapan öğrenciler, guruplar halinde mezarlıktaki tespit edilen noksanlıkları tamamlayacaklar.
Projeye Genel maden İşçileri Sendikası ( GMİS) TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü ve Kozlu belediyesi destek veriyor.
Kozlu Maden Şehitleri mezarlığında baktım ve düzenleme çalışması yapan öğrenciler çalışmaları ile ilgili şu bilgiyi verdiler “  Maden Mühendisliği öğrencilerinin madenciliğe bakış açısını geliştirmek ve 14 Mayıs 2016 tarihinde okunacak olan kuran-ı kerim için mezarlığa hazır hale getirmektir” dediler.
Bülent Ecevit Üniversitesi Maden bölümü öğrencilerinin Şehit madenciler mezarlığındaki bu çalışmaları çevre vatandaşlar tarafından büyük takdir görüyor.



25 Mart 2016 Cuma

ÇOCUK İSTİSMARININ ÜSTÜ ÖRTÜLMESİN!

Karaman’da Enser vakfında meydana gelen çocuk istismarına tepki gösteren Zonguldak Eğitim Sen şube başkanı Orhan Yılmaz yazılı bir açıklama yaparak çocuk istismarının üstünün örtülmemesini istedi.


Yılmaz’ın konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi

“ Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 erkek öğrencinin, etüt öğretmeni M.B. tarafından cinsel istismara maruz kaldığı haberlerine hemen hemen her gün bir yenisi ekleniyor.

Ülkemizde ne yazık ki kamu denetiminden uzak dini vakıflar ve kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçları can yakmaktadır. Diyarbakır’da kaçak Kuran Kursunda çıkan ve 6 çocuğun yaşamına mal olan yangından sonra Karaman, Aydın ve Osmaniye’ de yaşanan cinsel istismar vakaları, gönüllülük adı altında dini eğitim veren kurum ve kuruluşların kamu denetimine ne kadar ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir.

Yaşanılanlar, çocuk istismarı ve ihmalinin toplumumuzda ne denli ciddi ve bir o kadar da üstü örtülü kalmış bir olgu olduğunu, istismarı önlemeye, ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları yaşama geçirmenin artık vazgeçilmez bir zorunluluk olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Türkiye’de çocuk haklarından bahsetmek bile başlı başına sıkıntılı bir konu haline gelmişken, ülkemizde çocuk haklarını merkezine almayan politikalar üretilmektedir. Özellikle son yıllarda artan çatışmalar, bu çatışmalarda öldürülen çocuklar, başta yaşam hakkı olmak üzere çocukların çocuk olmalarından kaynaklı sahip oldukları tüm hakların ihlal edildiğini göstermektedir. Ülkemizde yargı kararları ve uygulamaları cinsel istismara uğrayan çocuklara ne yazık ki istismarcılar kadar zarar vermektedir. Bu konudaki bir çok olay örtbas edilmekte cinsel istismar suçu işleyen sanıklar adeta yargı kararları ile korunmaktadır. Bunların yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığının verdiği fetvalarda çocuk istismarı konusunda erkek egemen düzenin çürümüşlüğünü ortaya koymaya yetmektedir.

Karaman’da cinsel istismara uğrayan çocuklarla ilgili meclis araştırması istenmesinin iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesi sapıkların kimler tarafından korunduğunu ortaya koyması açısından oldukça manidar iken iktidar partisinin milletvekilleri toplumsal tepki sonucunda meclis araştırması için önerge vereceklerini açıklamak zorunda kalmışlardır. Umarız açılacak meclis araştırması bazı iktidara yakın kişi ve vakıfları cinsel istismar yönünden aklama amacı taşımazlar.

Çocuk yaşta evlendirme sayısının hızla artması kaygı verici iken AKP hükümeti izlediği politikalar ile çocuk istismarı, pedofili ve ensestin yaygınlaştırmasına hizmet etmektedir. Çocuğa yönelik cinsel sömürü alanında çalışan Çocuk Fuhuşu, Çocuk Pornografisi ve Cinsel Amaçlı Çocuk Ticaretine Son (ECPAT) kuruluşunun geçtiğimiz günlerde yayınladığı rapor bunun en açık göstergesidir.

Son olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı ve tacizci öğretmeni ‘Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz.’ sözleriyle sistematik olmayan tecavüzü suç saymadıklarını itiraf etmiştir. Hükümet bütün kurumları ve yandaş medya aracılılığı ile canhıraş bir şekilde Ensar Vakfı ve tecavüzcü öğretmeni aklama telaşına düşerek, neredeyse cinsel istismara uğramış çocukları suçlayacak bir pozisyon almıştır. Ancak çürümüş sistemlerinin kokusunu örtbas edemeyeceklerdir.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak bizler; bu ve benzeri vakaların bir daha yaşanmaması için kalıcı çözümlerin bir an evvel hayata geçirilmesini, hukukun tecavüzcüleri korumak yerine adaleti tesis etmesini ve Ensar Vakfı başta olmak üzere denetimden uzak olan dini vakıf ve cemaat evlerin kapatılmasını talep ediyoruz. ” Bir kereden bir şey olmaz” anlayışı içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar bakanını ise bir kez istifaya davet ediyoruz. Mahkemelerin çocukları ilgilendiren cinsel sömürü davalarında kararlarını verirken Türkiye’nin kabul ettiği sözleşmeleri hayata geçirmelerinin bir uluslararası ve insani yükümlülük olduğunu hatırlatıyor, çocuk istismarı ile ilgili davaların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”



24 Mart 2016 Perşembe

KOZLU DA YAŞLILAR HAFTASI NEDENİYLE FİZİKSEL AKTİVİTE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

 

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Kozlu İlçesi Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı tarafından 18-24 Mart Dünya yaşlılara saygı haftası etkinlikleri kapsamında Kozlu Belediyesine ait Kılıç Tenis kortu Sosyal Tesislerinde hafta nedeniyle bir dizi etkilik düzenlendi. Düzenlenen Etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Müdür Yardımcısı Dr. Recep Genç, Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şube Müdürü Esin ilhan, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya ve sağlık çalışanlarının yanı sıra çok sayıda yaşlı vatandaşlar katıldılar.

Programın açılışını ve sunumunu yapan Kozlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sevda Kaya sinevizyon sunumu eşliğinde yapmış olduğu sunum da yaşlılara şunları anlattı. “ Her zaman deneyim ve tecrübelerinden faydalandığımız yaşlılarımıza sevgi ve saygıyı dile getirmek için 1982 yılından bu tarafa Dünya Sağlık Örgütü tarafından 18-24 mart Dünya yaşlılara saygı haftası olarak kutlanmaktadır.Bu nedenle tüm yaşlılarımızın haftasını kutluyorum “ dedi. Kaya, “ Yaşlılık döneminde hem yaşam süresini uzatmak hem de yaşlılık döneminde sağlığın geliştirilmesi önemlidir. Bu nedenle fiziksel aktivite önemlidir. Fiziksel aktivite azlığı yaşlılığı hızlandırır ve yaşam süresini kısaltır. Bunun için herkesin kendine uygun fiziksel aktivite yapması gerekiyor ve en kolay uygulanabilen sporun da yürüyüş olduğunu “ söyledi. Sağlıklı yaşam programı kapsamında düzenlenen Sunumun ardından yaşlılara ve misafirlere elma ve çeşitli ikramlarda bulunuldu ve ardından toplu olarak yaşlı misafirler ve sağlıkçılar tenis kortu tesislerinde yürüyüş yaparak fiziksel aktivite bulundular.

Öte yandan program sonrasında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya programa katılan tüm yaşlıların ellerinden öperek haftalarını kutladı.

 

TTK HİZMET EVLERİ YIKIMINDA DİKKATSIZ ÇALIŞMA VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLUYOR

Rat Mahallesine yapılacak olan TOKİ Evlerinin yapımı için yıkım çalışmaları başladı.Rat ikinci durakta yıkımı gerçekleştiren yüklenici firma ile vatandaşlar karşı karşıya geliyor. Yüklenici firmanın yıkım sırasında dikkatsiz çalışması sonucu sivil evlerdeki vatandaşları mağdur etmeleri iddiası ile vatandaşlar ile yüklenici firma çalışanları arasında gerginlik yaşandı. Önceki gün saat 17.30 sıralarında TTK hizmet evlerinin yıkımı sırasında  sivil evlerde oturan vatandaşlar yıkımın dikkatsiz ve düzensiz gerçekleştirilmesi nedeniyle yıkımı gerçekleştiren işçiler ile tartıştılar. Çalışanlar ile sivil evlerde oturan vatandaşlar arasında çıkan arbede sonucunda vatandaşların polisi arayarak olayın büyümesine engel oldular. Sivil evlerde oturan vatandaşlar ile yıkım çalışmasını yapan işçiler birbirlerinden şikayetçi oldular

CHP TUNCELİ MİLLETVEKİLİ PM ÜYESİ GÜRSEL EROL’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili ve PM Üyesi Gürsel Erol Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete; CHP İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve partililer eşlik etti. Ülkenin içinde bulunduğu terör olaylarının etkisini ve sürecini yapmış oldukları Karadeniz turu ile batıya daha iyi anlatmak ve bilgilendirmek amacıyla ziyaretlerini sürdürdüklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili ve PM Üyesi Gürsel Erol; “Zonguldak’ta bulunma amacımız; doğu ve güneydoğuda yaşanan terör olaylarının tarihsel sürecini değerlendirerek yapacağımız 10 günlük Karadeniz turu ile batıya aktarmak. Bu vesileyle Zonguldak’a da gelerek, sizleri ziyaret etmek istedik. Sorunun doğuda, çözümün batıda olduğunu aktarmak istiyoruz. Doğudaki annenin evladıyla ilgili kaygısı ve batıdaki şehit annesinin yüreğine düşen acıyı biliyor, paylaşıyoruz. Acının ortak yaşanmasıyla ilgili bir çıkış bulabilir miyiz ve bir politika oluşturabiliriz miyiz diye buradayız. Yaklaşık 10 günlük Karadeniz turumuz olacak. Daha sonra izlenimlerimizi bir rapor haline getirerek, parti meclisimize teslim edeceğiz. Çıkan sonuçlar neticesinde kurumsal bir politika oluşturacağız.” şeklinde konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Sizleri Zonguldak’ta görmekten dolayı çok mutluyuz. Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Dostça kardeşçe yaşamasını bilmeliyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyorum ve biran önce bu terörün bitmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

23 Mart 2016 Çarşamba

112 EKİPLERİNE EĞİTİM VERİLİYOR

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri bünyesinde görev yapan 112 ekiplerinde görevli acil tıp teknisyeni ve acil ambulans bakım teknikerlerine yönelik Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün öngördüğü beş temel modül eğitimlerden birisi olan temel modül eğitimi veriliyor.


Öğretmenevi konferans salonunda yaklaşık bir hafta sürecek eğitime 112 bünyesinde görevli 19 sağlık çalışanına İlimiz ve Bölgemizde görevli sağlık eğitici eğitmenleri tarafından verilen eğimde sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerini geliştirmek için temel eğitim, ekg, temel yaşam desteği olmak üzere bir çok konuda geniş kapsamlı olarak teorik ve uygulamalı olarak eğitimler veriliyor.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise düzenlenen eğitimle ilgili olarak yapmış olduğu kısa bir açıklamasında şöyle dedi. “ Müdürlüğümüze bağlı 112 ekiplerinde görevli personellerimizin bilgi ve becerilerini artırmak ve yenilemek için Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda verilen beş eğitimden birincisi olan temel modül eğitimini düzenlemiş bulunmaktayız. Bu eğitimler sayesinde özellikle yeni başlayan personellerimizin 112 acil sağlık hizmetlerine adaptasyonunu sağlıyoruz “ dedi.

 

GMİS“ TTK’YA İŞÇİ ALIMI İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ”

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Yönetimi, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıklarının giderilebilmesi için Ankara’da görüşmelerini sürdürüyor.


22 Mart 2016 tarihinde CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile görüşen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, TTK’nın ve MTA’nın işçi açıklarının giderilmesi için görüş alışverişinde bulundu.

GMİS Heyeti, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek TTK’nın işçi açıklarının acilen giderilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Görüşmelerle ilgili bilgi veren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “TTK’nın ve MTA’nın işçi açıklarının giderilmesi için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

TBMM’de AK Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Özcan Ulupınar ve CHP Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Ünal Demirtaş’ı ziyaret ederek TTK’nın ve MTA’nın işçi açıklarının giderilmesi hakkında görüş alışverişinde bulunduk.

Daha sonra AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile görüştük. Sayın Başbakan’a, TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini belirterek Zonguldak’ı, maden ocaklarını ziyaret edeceği yönünde verdiği sözü hatırlattım. Sayın Başbakanımız ilk fırsatta sözünü yerine getirerek Zonguldak’a geleceğini ve maden ocaklarını ziyaret edeceğini söyledi.

Sayın Başbakan’ın kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili olarak Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladık. Çünkü MTA’da yaklaşık 500 işçi taşeron olarak çalışıyor ve biz bu işçilerin kadroya alınmasını istiyorduk. MTA’da taşeron olarak çalışan 500 işçi kadroya alınmasını bekliyoruz.

Gerek kamuoyuna gerekse Ankara’da konunun muhataplarına TTK’ya işçi alımının zorunluluğunu anlatıyoruz.

TTK’nın işçi açıklarının giderilmesi için yaptığımız görüşmelere aralıksız devam edeceğiz” dedi.

22 Mart 2016 Salı

: “ZONGULDAK’IN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı için İmar Komisyonu üyeleri ve Taylan Planlama Mühendislik Müdürü Mehmet Koca ile bir toplantı gerçekleştirdi.


Zonguldak’ın acilen kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Göreve geldiğim ilk günden itibaren meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte, şehrimizin sorunlarını çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm toplantımızın amacı, Zonguldak’ın çehresini değiştirerek daha güzel, daha doğru ve halkımızın yararına yönelik çalışmalar ne şekilde yapabiliriz fikrinden yola çıkarak bilgi alışverişinde bulunmaktır. Bu konuda Ankara’dan firma yetkilisi ve imar komisyonu üyelerimiz ile bir araya geldik. Özellikle şehrimizin Asma’dan başlayan kısmı bizim için önemli. Zonguldak’a hizmet aşkımız var. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Kentsel dönüşüme nereden başlarsak başlayalım, o mevkide yaşayan vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Halkımızın yararına hangi koşullar daha uygun olursa onu uygulamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

AHLAK ISLATAN MEDYA HİKAYELERİ

 
Gazeteci-Yazar ve İZTV Genel yayın yönetmeni Nazım ALPMAN, söyleşi ve imza günü için Zonguldak’a geliyor.ÇGD Zonguldak Şube başkanı Ali Ayaroğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı “Derneğimiz tarafından belli dönemlerde düzenlenen “Basında Kırılma” konulu etkinliğin bu seferki konuğu Gazeteci-yazar belgeselci ve İZTV Genel yayın yönetmeni Nazım ALPMAN. 9 Nisan Cumartesi günü saat 15 00’daTMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde “Geleceğe Bakış” konulu bir söyleşinin ardından Nazım ALPMAN “Ahlak Islatan Medya Hikâyeleri”ni imzalayıp okurlarıyla söyleşecek.


Alpman’ın yeni kitabı, gerçekte olmayan, gazetelerde ve televizyonlarda geçen medya hikayelerinden oluşuyor. Gazetecilik adına yapılmış bir özeleştiri olarak da kabul edilebilecek hikayeler, Alpman’ın tabiriyle haberciliğin “maymunlaşma” dönemine denk geliyor. Alpman’ın 40 yıllık mesleki birikimi ve güçlü gözlemlerinden süzerek kaleme aldığı kitaptaki hikayelerin hemen hepsi aslında sektördeki isimlere çok fazla “tanıdık” gelecek.

Ozan Yayıncılık'ın yayınladığı “Ahlak Islatan-Medya Hikayeleri” kitabı ağırlıklı olarak haber medyasından seçilmiş olmasına karşın, okurlara, iletişim alanının en gelişmiş kolu olan reklamcılık ve halkla ilişkiler dalından da örnek hikayeler sunuyor.”

21 Mart 2016 Pazartesi

TTK’NIN CAN DAMARI MADEN MAKİNALARI FABRİKASI HİZMKET ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Ülkemiz madencilik sektörünün mevcut tek fabrikası olan Maden Makinaları Fabrikası aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun da (TTK) can damarı.


Geçmiş yıllarda Ortadoğu’nun en büyük Maden Makinaları Fabrikası olmakla övünülen bu işyeri, uzun zamandır siyasi iktidarların yanlış politikaları nedeniyle gözden çıkarılmış adeta kendiliğinden kapanma noktasına getirilmişti.

Son dönemde Maden Makinaları Fabrikası yine eskiden olduğu gibi madencilik sektörünün göz bebeği olmaya başladı.

Özellikle son birkaç yıldır fabrikalarda kullanılan makinaların bilgisayarlı otomasyon şeklinde yenilenmesi hem üretim kalitesini hem de üretim kapasitesini artırmada büyük etken oldu.

Makineleşmedeki modernleşmenin yanı sıra KPS ile genç kadroların işe alınması da fabrikaya, geleceğe yönelik üretim heyecanı ve şevki getirmiş durumda.

Bunun en güzel örneğini de16 Atölyenin bulunduğu fabrikanın, Soğuk Demir ve Kaynakhane Atölyesi çalışanlarının geçtiğimiz günlerde TTK Amasra Müessesesi için imal ettikleri 4 vagonluk Kuyu Asansörü Kafesi oldu. Maden Makinaları Fabrikası çalışanlarının imal ettiği bu asansör ile aynı anda yeraltından 4 kömür vagonu ile dışarıya kömür sevkiyatı yapılabilecek.

Maden Makinaları Fabrikasında yapılan bu imalat ile de TTK’ya önemli miktarda katkı sağlanmış oldu.

Daha önce hizmete giren CNC, Hidrolik pres, trans palet, elektrikli döküm arkı, indüksiyon tezgahı gibi Maden Makinaları Fabrikası’nda yürütülen teknoloji yenilemesi kapsamında son olarak fabrikanın kaynak atölyesine alınan bilgisayar programlı kaynak robotu geçtiğimiz günlerde üretime başladı. Bilgisayar donanımlı makine ile kaynak ve puntolama işleri daha seri olacak.

Maden Makinaları Fabrikası aynı zamanda, TTK’da halen devam eden yeraltı kömür üretiminde mekanizasyon üretime geçme çalışmaları sonuçlandığında buralarda da kullanılacak malzemenin de üretimini yapabilecek.

(Resim Altı) Amasra Müessesine Yeni Kuyu Asansörü

Kurumda halen mekanize üretime geçmiş ilk müessese olan Amasra Müessesinde yeraltından çıkarılan kömürleri aynı anda 4 vagon ile yeryüzüne çıkarma kapasitesine sahip olan asansör kafesi önümüzdeki günlerde Amasra Müessesi 1 No’lu Ocak İçi Kuyusuna monte edilecek.

Uludağ “Artık ülke geneline üretim yapacağız”

Maden Makinaları Fabrikası hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ şunları söyledi. “Geçmişte Ortadoğu ve Balkanların en büyük Maden Makinaları Fabrikamız geçmişte ülkemiz yönetenlerin yanlış politikaları sonucu gözden çıkarılma aşamasına getirilmişti. Son dönemde Maden Makinaları Fabrikamıza gerekli önem ve özen gösterilmeye başlandı. Özellikle Sayın Genel Müdürümüz Burhan İnan göreve gelir gelmez Maden Makinalarımıza büyük ilgi gösterdi.

Maden Makinaları Fabrikamızda makinaların bilgisayarlı otomasyon şeklinde yenilenmesine çalışmaları başlatıldı. Tornahanemize bilgisayar kontrollü CNC torna tezgahlarından, elektrik enerjisi ile döküm yapan modern dökümhanesine, indüksiyon tezgahından kaynak robotuna kadar pek çok yeni makineler ile atölyeler yeni baştan modern dizayn edildi.

Sayın Genel Müdürümüz Başta Burhan İnan başta olmak üzere ilgili müdürlerimize, İşletme Müdürümüze teşekkür ediyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) norm kadrosu 14 bin olmasına rağmen kurumda çalışan sayısı 9 binin altına düşmüş durumda. Yani kurumun 5000 işçi açığı bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da Maden Makinaları Fabrikasının norm kadrosu 293 olmasına rağmen halen fabrikamızda çalışan sayısı 210 civarlarında.

TTK’daki işçi açıklarının giderilmesi ile birlikte Maden Makinaları Fabrikasındaki norm kadrosu da tamamlandığında Maden Makinaları Fabrikamız yenilenen teknolojisi ile TTK’da halen devam eden yeraltı üretimde mekanizasyon üretime geçme çalışmaları sonuçlandığında buralarda da kullanılacak mekanize sistem çelik kalkanı gibi pek çok malzemenin de üretimini yapabilecek.

Yine, İSO, ATEKS ve TSE belgeli olarak madencilik alanında malzeme üretimi yapan tüm kuruluşlarla rekabet edebilecek ve madencilik alanında ülkemizin her köşesinden gelecek taleplere cevap verebilecek duruma geldi.”

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Dr.Yusuf Kaya 18-24 hafta Dünya yaşlılara saygı haftası etkinlikleri kapsamında bir yazılı açıklamada bulundu. Dr. Yusuf Kaya yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi.


“ Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza, sevgi ve saygıyı dile getirmek için, 1982 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Yaşlanma, tüm dünya ülkeleri açısından önemi her geçen gün artan evrensel bir gerçekliktir. Günümüzde nüfus artış hızındaki azalma eğilimi ve ortalama yaşam beklentisinin yükselmesi genel nüfus içinde yaşlı nüfus oranının artmasına yol açmakta ve dünyamız giderek demografik yaşlanma sürecine girmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) projeksiyonlarına göre, 2012 yılında 65 yaş ve üzerindeki nüfus 5,7 milyon iken, 2023 yılında 8,6 milyona 2050 yılında 19,5 milyona, 2075 yılında ise 24,7 milyona çıkacağı tahmin edilmektedir.

Bireyin yaşamını uzatmanın yanında yaşlılık döneminde sağlığının geliştirilmesi de önem taşımaktadır. Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme, alkol ve sigara kullanımından uzak durma ve özellikle doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma yaşlanma ile ortaya çıkabilecek önemli sağlık sorunlarından başarılı şekilde korunma sağlayacaktır.

Düzenli fiziksel aktivitenin, birçok sistemin ve organın fonksiyonu üzerinde olumlu etkileri bulunurken, fiziksel aktivite azlığı, yaşlanma süreci ile oluşan fizyolojik değişiklikleri hızlandırır, pek çok kronik hastalık sıklığını artırır, bu hastalıkların daha erken yaşta görülmesini sağlar, kısaca yaşlılığı hızlandırarak yaşam süresini kısaltır.



19 Mart 2016 Cumartesi

ULUPINAR KASTAMONULULAR İLE BİR ARAYA GELDİ



Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman, Merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri cumartesi günü Kastamonulular derneğinde düzenlenen kahvaltı toplantısına katıldı.
Misafirleri Dernek Başkanı Bahattin Şenol, Yardımlaşma Sandığı başkanı Ali İhsan Özdemir ve Kastamonu yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Kahvaltıya Zonguldak Belediye eski Başkanı Secattin Gonca ve Kastamonulular katıldı.
Dernek Başkanı Bahattin Şenol Kahvaltıdan sonra gelen konuklara hitaben kısa bir konuşma yaparak birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
METİN KARUDUMAN “  PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR “
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman kahvaltıda yaptığı konuşmasında, Zonguldak için verilen sözlerin ve projelerin teker teker hayata geçirildiğini ifade ederek “ Kastamonular derneğinin tüm etkinliklerine katılıyoruz. Burasını kendi evimiz gibi kabul ediyoruz. Bize verilen desteklerinden dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Zonguldak’ta birçok projemiz Sayın vekilimizin desteği ile hayata geçiriliyor. Biz durmadan yolumuza devam ediyoruz. Projelerimiz hayata geçtikten sonra Zonguldak’ın çehresi değişecek” dedi.
ÖZCAN ULUPINAR “  ZONGULDAKTA BELEDİYE YOK “
AK Parti Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar, Şehitler haftası olduğunu da hatırlatarak Tüm şehitlere baş sağlığı diledi ve Terörü bir kez daha lanetledi. Ulupınar “ Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Bir yandan mülteciler ile mücadele ederken diğer yandan da terör belası ile mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı davranışları sayesinde bu beladan da yakın zamanda kurtulacağız” dedi.
Belediye çalışmalarına da değinen Ulupınar, Zonguldak’ta belediyenin varlığını hissettirmediğini çalışmalarda yetersiz kalındığına dikkat çekerek “ Zonguldak’ta belediye yok. Eğer belediye gerekli çalışmayı yapsaydı, Lauvar alanı, Liman olayı çoktan çözüme kavuşurdu. Bu yüzden Zonguldak için yüreğim yanıyor. Belediyede para sıkıntısı yok. Beceriksizlik var. Zonguldak’ta yıkılan kamu binalarının yerine yeni binalar değil, yeşil alanlar yapılarak Zonguldak’ın çehresi değişmesi lazım” diye konuştu.


16 Mart 2016 Çarşamba

ARITMA TESİSİ ÇALIŞANLARINA SAĞLIK TARAMASI

Zonguldak Belediyesi, iş verimliliğini arttırmak ve işçilerin sağlığını korumak için arıtma tesisi çalışanlarını sağlık taramasından geçirdi.Karaelmas İş Salığı ve Güvenliği tarafından gerçekleştirilen sağlık taraması 16 Mart tarihinde gerçekleştirildi.


Zonguldak Belediyesi arıtma tesisinde gerçekleşen sağlık taramasında çalışanlar, kan testi, nefes testi, işitme testi ve röntgen muayenesinden geçirildi. Zonguldak belediyesi nin gerçekleştirilen çalışmayla birlikte personelin sorunlarını en aza indirgemeyi, performansı ve hayat kalitesini artırmayı hedeflediği öğrenildi. Sağlık taramalarının belediye çalışmaları açısından önemli olduğunu vurgulayan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksel Sevimli, " Arıtma tesisi personeline, yapmış oldukları işe bağlı olarak gelişebilecek sağlık problemlerini önceden tespit etmek ve çalışanları bu risklerden korumak için eğitimler veriyoruz, sağlık taramalarından geçiriyoruz. Amacımız eğitimli ve sağlıklı personelimizle birlikte halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek. Hizmetin aksamaması için özveri ile çalışan arıtma personelimizin bilinçli ve sağlıklı olması önceliğimizdir."dedi.

BİK MÜDÜRÜ MUHARREM AKDEMİR'İ ZİYARET ETTİ


Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürlüğü’ne yeni atanan Ali Nuhoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Yerel basın noktasında Zonguldak’ın iyi bir konumda olduğunu belirten Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, bundan sonraki süreçte daha başarılı ve kaliteli habercilik anlayışı ile güzel çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu, ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nde 5 yıldır görevliydim. Genel Müdür Kontrol Hizmetlerinde çalışıyordum. Türkiye’nin dört bir tarafında yerel ve ulusal basın anlamında denetimler gerçekleştirdim. Genel Müdürlüğümüz, 1 Mart itibariyle Şube Müdürü olarak Zonguldak’ta bizleri görevlendirdi. Yerel basın noktasında Zonguldak’ın iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum. Gazeteleri inceleyen bir ekipten gelmemden dolayı, bu konuda şanslıyım. Yerel basımıza, resmi ilanlar konusunda destek veriyoruz. İnşallah desteğimiz artarak devam edecektir. Maddi açıdan yerel basınımıza en büyük desteği veren konumdayız. Biz, sadece bu destek ile yetinmiyoruz. Sosyal çalışmalarımız ve eğitim projelerimiz de oluyor. Özelikle, vasıflı gazetecilerin oluşması için Genel Müdürlük nezdinde çalışmalar yapılıyor ve şubelerimiz tarafından da bu çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. Sadece resmi ilan konusunda değil, yerel basınımızın daha kaliteli bir şekilde çalışma yapabilmeleri amacındayız. İlerleyen günlerde daha da başarılı bir yerel basın ortaya çıkaracağımızı hedefliyorum. Bu noktada, sizin de desteğinizi aldığımız zaman daha da başarılı çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.



BAŞKAN AKDEMİR: “YEREL BASINIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”





Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ta yerel basının önemine dikkat çekerek; “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri haber almak ve halkı doğru bilgilendirmektir. Yerel basınımıza büyük önem veriyorum ve gazeteci arkadaşlarımızın ne kadar zor bir mesleği icra ettiklerini biliyorum. İlimizde yerel basın aktif ve çıtasını yükseltmek için de yoğun çaba sarf ediyor. Yerel basınımızın güzel çalışmaları oluyor. Sizin de kendilerine katkı vereceğinizi düşünüyor, her zaman basınımızın yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

14 Mart 2016 Pazartesi

GMİS YÖNETİM KURULU “Teröre teslim olmayacağız”


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Ankara’daki terör olayını kınayarak “teröre teslim olmayacağız” dedi.
GMİS Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Genel Başkan Ahmet Demirci şunları söyledi.
“13 Mart 2016 tarihinde Ankara’da Kızılay Meydanında düzenlenen terör saldırısında 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 125 arkadaşımız yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Toplumumuzun huzurunu ve kardeşliğimizi hedef alan terörü şiddetle lanetliyoruz.
Bizi korku ve şiddet ile sindirmek isteyen teröre teslim olmayacağız.
Birbirimize kenetlenerek bu oyunu bozacağız.
Uluslararası karanlık odaklar ve onların yerli işbirlikçileri bugüne kadar başaramadılar, bundan sonra da başaramayacaklar.
Devlet bu alçakça saldırının faillerini ve bağlantılarını mutlaka ortaya çıkaracaktır.
Ülkemizde ve bölgemizde hertürlü farklılığı çatışmaya dönüştürmek isteyenlere inat, barışı ve kardeşliği savunacak, millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz.
Terörü bir kez daha lanetliyoruz.
Milletimizin başı sağ olsun”


BAKKA personelinden yangın tatbikatı

 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) personeline, 11 Mart Cuma Günü Ajans merkez hizmet binasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, Afetlere Hazır Türkiye Eğitim Projesi’nin, Afete Hazır İşyeri Ayağı kapsamında İlimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "Doğal Afetlerden Korunma, Yangın, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer)" konularında farkındalık eğitimi verildi.

Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer saldırılar konusunda AFAD Sivil Savunma Şube Müdürü Sami Göktaş ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Arama Kurtarma Teknisyeni Afet Bilinci Eğitmeni İbrahim Kırnapçı ise, heyelan, deprem, doğal afetler, yangın gibi birçok konuda slayt gösterimi eşliğinde Ajans Personeline eğitim verdi ve ardından sorularını yanıtladı.

Eğitimin ardından Ajans binası arkasında yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tüm Ajans personelinin katıldığı tatbikatta, AFAD ekiplerince yangının tespit edilmesi ve yangın tüpünün doğru kullanımı konularında uygulamalı eğitim verildi. BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, AFAD Sivil Savunma Şube Müdürü Sami Göktaş ve ekibine aktardıkları tüm bilgiler için teşekkür etti.

Tatbikatın ardından Ajans Binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi.



SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. BİLAL CİN 14 MART TIP BAYRAMINI KUTLADI.

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin 14 mart tıp bayramını kutlayarak yazılı bir açıklamada bulundu.


Cin, yapmış olduğu yazılı açıklamada şöyle dedi. "Bugün 14 Mart 2016, tıp öğrencilerin işgale başkaldırısının 97. yılı.

Ezelden beri hür yaşamış Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz, İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu “Tıp Bayramı”.

Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.

Dün Başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik.

Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz.

Evet Acılıyız.

Ancak bu milletin acılarla yoğrulmuş şanlı tarihinin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Bu alçakça saldırılarla ölüm kusan insanlık düşmanları kaybedecek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen medeniyet anlayışını temsil eden Büyük Türk milleti kazanacaktır.

14 Mart 1919’da kadim başkentimiz İstanbul’u işgal etmeye kalkanlara karşı direnen tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Terörün; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz.

Hekimler olarak Milletimizle birlikte; acımızın da, umudumuzun da, kaderimizin de bir olduğunu haykırmaya, insanımız ve insanlık için çalışmaya devam edeceğiz.

Milletimize hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk.

Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Çanakkale Ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz.

Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Çanakkale'de vardık, dünde ordaydık ve bu günde yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız.

Biz Buradayız. Dimdik Ayaktayız.

Tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz " dedi.





EĞİTİM SEN ŞUBE BAŞKANI YILMAZ “SORUMLULAR BULUNSUN !

Ankara Kızılayda meydana gelen bombalı saldırının ardından açıklama yapan Eğitim-sen Zonguldak Şube başkanı Orhan Yılmaz sorumluların derhal bulunması gerektiğini açıkladı.


Yılmaz yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi “Dün Ankara’nın merkezinde, herkesin gözü önünde bir kez daha acımasız bir saldırı yaşanmış, resmi açıklamalara göre 37 kişi hayatını kaybetmiş, 125 kişi yaralanmıştır. Eğitim Sen olarak Ankara’da gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

10 Ekim 2015, 17 Şubat 2016 ve son olarak 13 Mart 2016 tarihlerinde, son beş ay içinde sadece Ankara’da patlatılan bombaların ve kaybedilen 169 canın, yüzlerce yaralının ölümüne neden olanlar, iç ve dış politikada benimsedikleri savaş ve şiddet politikaları nedeniyle bütün ülkeyi açık hedef haline getirenlerdir.

Aylardır televizyon ekranlarında Türkiye’nin ne kadar “büyük ve güçlü” bir ülke olduğundan bahsedenlerin, göz göre göre yaşanan böylesi saldırıları önlemek yerine, olayların hemen arkasından jet hızıyla “yayın yasağı” getirmesi, siyasi sorumluluğu gizlemeye ve halkın doğru haber almasını engellemeye çalışması dikkat çekicidir. Ülkeyi yönetenlerin halka yönelik her saldırı sonrasında benzer açıklamalar yaparak siyasi sorumluluktan kaçınması mümkün değildir.

Ankara’da daha önce yaşanan saldırıların ve İstanbul Sultanahmet saldırısının üzerindeki sis perdesi henüz tam olarak aralanmamışken, siyasi iktidarın doğrudan halka yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırıları kendisi için fırsata çevirerek, iç ve dış politikada baskı ve şiddet hazırlıklarının gerekçesi yapması hiç kimse açısından şaşırtıcı olmayacaktır.

Özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında “Ya başkanlık ya kaos” anlayışı üzerinden, en temel hak ve özgürlüklere yasaklar getiren, benimsenen yanlış politikalar ile bütün ülkeyi saldırı ve katliamların hedefi haline getirenlerin, yaşanan ölümlerden sorumlu olmadığı düşünülemez.

Yıllardır izlenen yanlış iç ve dış politikalar nedeniyle Türkiye’yi hızla Irak ve Suriye haline getirmeye çalışan AKP hükümetinin, bir ülkenin başkentinde beş ay içinde üç büyük saldırının gerçekleştirilmesini engelleyememenin verdiği siyasi sorumluluk gereği istifa etmesi gerektiği açıktır.

Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen saldırıda ihmali bulunan, İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü başta olmak üzere tüm sorumlular derhal görevden alınmalı, halkının can güvenliğini sağlamaktan aciz olan, attığı her adımda daha fazla acı ve gözyaşı yaratmaktan başka bir işe yaramayan hükümet derhal istifa etmelidir.”



TIP BAYRAMINDA DERECEYE GİREN ÖRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİLER

 


Zonguldak Tabip Odası Başkanlığı tarafından 14 mart tıp bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara da yaşanan terör olayı nedeniyle tüm etkinlikleri iptal ederek sade bir törenle resim ve şiir yarışmasında dereceye giren minik öğrencileri ödüllendirdi.

Atatürk Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Hasan Tosun, Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akça, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. Mustafa Karadeniz’in yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Zonguldak Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Erol Ünal, Geçtiğimiz gün akşamı Ankara da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle bu hafta düzenleyeceğimiz 14 mart tıp bayramı etkinliklerinin tamamını iptal etmiş bulunmaktayız. Fakat yarışmada dereceye giren öğrenci velilerimize ulaşamadığımız için bu sade töreni yapmış bulunmaktayız “ dedi. Ünal, “ Öncelikle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve sağlık alanı başta olmak üzere insanlığa hizmet etmiş tüm büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Anayasa ve yasal güvenceler ile halkın sağlığını korumak ve geliştirmek için herkesin kolay ulaşabileceği, kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmetini sunmak, meslek etiği ve ahlakın en iyi şekilde korumak, tıp eğitiminin her alanında söz söylemek , mesleğin ve meslektaşların maddi manevi hak ve menfaatlerini korumak için bulunduğumuz sağlık haftası ve 14 mart tıp bayramını kutluyorum “ dedi.

Öte yandan bu yıl 6.Düzenlenen Doktorum konulu resim yarışmasında ödül kazanan Ted Koleji İlkokul öğrencisi Defne Cömert ve Eda Koca, Bahçelievler İlkokulu öğrencisi İzem Demir İn ödülünü Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün tarafından verilirken , Mansiyon ödülü kazanan Ahmet Erdoğan İlkokulundan Zeynep Kaymak, Özel Fatih İlkokulundan Yusuf Numan Baylan ve Fatma Şevval Kaya, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulundan İclal Çeliker, Köksal Toptan İlkokulundan Sude Nur Kocanın da ödüllerini Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya dan aldı ve Doktorum adlı Şiir yarışmasında ise dereceye giren Ted Koleji 3.sınıf öğrencisi Ada Koca, Çaycuma Velioğulu İlkokulu 3.sınıf öğrencisi Enes Kaya, Ahmet Erdoğan İlkokulu 3.Sınıf öğrencisi Zeynep Sevindik, 2016 jüri özel ödülünü Bahçelievler İlkokulu 4.Sınıf öğrencisi B:eril Akçay’a ödülünü Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Hakan Güzel tarafından verildi.





 

12 Mart 2016 Cumartesi

BAŞKAN AKDEMİR: “14 MART TIP BAYRAMINI KUTLUYORUM”


 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akdemir; tüm zor koşullara rağmen sağlık çalışanlarının büyük sorumluluk ve fedakârlık içerisinde çalışma yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir mesajında şu görüşlerine yer verdi:  
                    “Her  insanın doğuştan kazandığı temel hakları vardır. Bunlardan birisi yaşama ve sağlıklı bir çevrede hayatını devam ettirme hakkıdır. Tabii bunu gerçekleştirebilme adına sağlıkla ilgili yapılan çalışmalar ve yatırımlar bugünün dünyasında ülkelerin gelişmişlik düzeylerini de  yansıtmaktadır. Sağlığın korunması her bireyin önceliği olmalı, sağlık politikaları da bu doğrultuda şekillenerek toplum bilinci geliştirilmelidir.

                      Sağlık hizmetlerin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. Bu anlamlı günde, tüm hekim ve sağlık çalışanlarına, mesleklerini sürdürürken gösterdikleri  gayretleri için teşekkür ediyor;  14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”

11 Mart 2016 Cuma

TTK ÜTİM DE SOĞUK MADENE SICAK KARŞILAMA

Bülent Ecevit Üniversitesi Kızılay Gençlik Topluluğu 11 Mart Cuma günü  Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesinde ‘Soğuk Madene Sıcak Uğurlama’ adlı projeyi gerçekleştirdi.
BEÜ Kızılay Gençlik Topluluğu’nun organizasyonu ile gerçekleştirilen projede TTK maden işçilerine kurabiye, börek, tatlı, pasta ve ayran  ikram ettiler. Vardiya çıkışı ve girişi esnasında yapılan ikramda  işçiler kendilerine yapılan jestten dolayı teşekkür ettiler
Projenin gerçekleştirilmesinde Zonguldak belediyesinin katkı sağladığı öğrenilirken, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygünde ikramlarda hazır bulundu. Yapılan etkinlik ile ilgili olarak topluluk başkanı Aykut Aydın ise şunları söyledi: “Topluluk üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarındaki fikirlerin birleşimi olarak ortaya çıkan bu proje için uzun zamandır hazırlık çalışmaları yapılıyordu. Üniversitemizin de çalışmalarımıza destek vermesiyle projemizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yapılan proje ile Zonguldak’ın ana teması olan madeni ve maden işçilerimizi unutmadığımızı ifade etmeye çalıştık. Onları gittikleri o soğuk yolda yalnız bırakmayarak kendilerine sıcacık bir karşılama hazırladık. Bizlere bu fırsatı verdikleri için üniversitemize topluluğumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinlikte görev alan arkadaşlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum. Yeni projeler ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."


9 Mart 2016 Çarşamba

GMİS Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İşçi açığının giderilmesini istedi


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) işçi açıklarının giderilmesini istedi.
Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikasının 8 Mart 2016 tarihinde Ankara’da düzenlediği Kadın Kurultayı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Ergun Atalay ve Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak’ında hazır bulunduğu konuk odasında görüşen GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Mali Sekreteri Adnan Tıska, TTK hakkında bilgi vererek işçi açıklarının giderilmesi talebinde bulundular.
Genel Başkan Ahmet Demirci,Cumhurbaşkanına TTK’ya en son 2009 yılında kendi Başbakanlıkları döneminde işçi alındığını hatırlattı.

Demirci, emeklikler nedeniyle işçi sayısının çok düştüğünü ve can güvenliğini tehdit edecek noktaya geldiğini belirterek TTK Genel Müdürünün talebi doğrultusunda işçi açıklarının giderilmesini istedi.