26 Temmuz 2016 Salı

Gmis’ten Darbecilere direnen Şehitlere Mevlit merasimi

5 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı sokağa çıkarak darbecilere direnirken şehit olan sivil vatandaşlarımız ve yine darbe girişimini püskürtürken şehit olan güvenlik görevlilerimiz için Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde çalışan maden işçileri Kur-an ve mevlit merasimi düzenledi. Sabah vardiyasında düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine karşı Türk Halkının büyük kahramanlık göstererek demokrasiye sahip çıktığını vurguladı. Darbe girişimine karşı direnirken şehit olan sivil vatandaşlarımıza ve emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet dileyen Tıska, maden işçisinin de Zonguldak’ta her akşam Madenci Anıtı önünde toplanarak “ Demokrasi Bekçisi Maden İşçisi” sloganları ile demokrasiye sahip çıktığını vurguladı. Tıska’nın yaptığı konuşma sonrasında Kuran okundu ve dualar edildi

HASAN CELAL GÜZEL DEMOKRASİ NÖBETİNDE KONUŞTU




15 Temmuz (FETÖ ) Fethullah Terör örgütü tarafından gerçekleştirmek istenilen hain darbe girişiminin ardından ülke çapında olduğu gibi Zonguldak’ta da Demokrasi nöbeti tutmaya devam ediliyor. Eski Devlet Bakanlarından Hasan Celal Güzel, demokrasi nöbetine katılmak için Zonguldak’a geldi. Güzel, "Ben bu Zonguldak meydanında hepinizi 5 defa öpmüştüm. Hatırlıyorum. Bu size 5 defa el ense çekmem demek, hakkınızı helal edin.  Ben 70 kusur yaşımın 55 yılını darbelere karşı direnmeye adadım. Bu ülkede bir sürü darbe yaşandı. Dincilere, İslam’a bu ülkede darbe yapıldı. Sağcılar ve solculara darbe yapıldı. Terör diye darbe yapıldı. Adnan Menderes ve yanındaki güzel insanlar asıldı. Bu insanlar o zaman da tankların üzerine çıkmaya istediler ancak 'Ne yapalım bizim askerimiz' dedi. Bugün ki şuur o dönemlerde yoktu. Bu olayların arkasında her zaman Amerika vardı. Bunu dönem dönem kendileri de itiraf ettiler." dedi

25 Temmuz 2016 Pazartesi

YILLAR SONRA CANKURTARANINI BULUP TEŞEKKÜR ETTİ

Zonguldak’ın Belediye tarafından işletilen mavi bayraklı Kapuz plajında bundan yaklaşık on yıl önce ailesi ile birlikte denize girdiği anda deniz yatağından düşerek uzun süre suyun altında kaldıktan sonra ölüm tehlikesi geçiren lise öğrenci 17 yaşındaki Enes Baş yıllar sonra plaja gelerek kendisini kurtaran cankurtaran Hayri Topçuoğluna teşekkür etti.


Yıllar geçse de olayın şokunu daha hala atlatamadığını belirten Enes Baş olayı şöyle anlattı. “ o gün ailemle birlikte denize gitmiştik. Plaj kalabalık ve denizde de dalga vardı, ben deniz yatağı ile dalganın etkisiyle de biraz açılmıştım. Biranda dengemi kaybettiğim ve suya düştüğümü hatırlıyorum. O gün beni denizden cankurtaranlar öldü diye çıkartmışlar. Bu nedenle beni tekrar kurtararak hayata döndüren plajın cankurtaranı Hayri Topçuoğlunun yanına gelerek hem kendisine teşekkür ettim hem de kendisiyle tanışmam beni oldukça mutlu etti “.

Kapuz plajında yaklaşık 32 yıldan bu tarafa baş cankurtaran ve aynı zamanda tesis amirliği görevini de yürüten Hayri Topçuoğlu da yaşanan olayı şöyle anlattı. “ o gün deniz biraz dalgalıydı bir anda kumsalda kadın çığlığı duydum ve olayın olduğu yere koştum ve açıkta boşta olan deniz yatağını gördüm ve oraya kadar yüzerek denizin altına daldım ve çocuğu hareketsiz bir şekilde denizin dibinde gördüm ve çıkarttım. Daha sonra kumsala getirerek ambulans ve sağlık ekipleri gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika ilkyardım müdahalesi yaptım ve çocuğu kendisine getirdim. Daha sonra gelen ambulansla en yakın hastanenin aciline getirdik. Tedavisi süresi içersinde iyi olana kadar takip ettik ve yıllar sonra kendisi bizim yanımıza gelerek teşekkür etmesi de bizleri sevindirdi “ dedi.

Öte yandan deneyimli cankurtaran Hayri Topçuoğlu , “ bizler yıllardır ekibimizle birlikte vatandaşlara büyük özveri ve gayretlerimizle hizmet vermeye çalışıyoruz. Tüm cankurtaran ekibimiz eğitim görmüş personellerden oluşmuştur. Bizim tek istediğimiz vatandaşlardan ekipte görev yapan arkadaşlarımızın ikazlarına uymalarını istiyoruz “





MADEN MÜHENDİSİ AHMET GÖÇMEN HAYATINI KAYBETTİ

Bir Süre önce Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesinde Maden Mühendisi olarak çalışırken emekli olan Ahmet Göçmen geçirdiği kalp krizi sonucu bu sabaha karşı hayatını kaybetti.


Göçmen’in cenazesi Çaycuma merkez camiinde kılınacak öğlen namazına müteakip aile mezarlığına defnedilecek

24 Temmuz 2016 Pazar

GAZETECİ BARIŞ DOĞAN’IN BABASI TOPRAĞA VERİLDİ


Halkın Sesi Gazetesi ve Habertürk Muhabiri Barış Doğan’ın babası 68 yaşındaki Fevzi Doğan hayatını kaybetti. Bir süredir süren rahatsızlığı nedeniyle Pazar günü sabaha karşı evinde hayatını kaybeden baba Doğan,  Karaman beldesine bağlı, Keller Köyü'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.Baba Doğan’ın cenazesine MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, sivil toplum örgütü temsilcileri, Barış Doğan’ın gazeteci dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ÖZTÜRK HABER67 Haber sitesi  olarak Merhum Fevzi Doğan'a Allah'tan rahmet kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.


BARIŞ DOĞAN’IN ACI GÜNÜ

Halkın Sesi Gazetesi ve Habertürk Zonguldak muhabiri Barış Doğan babası Fevzi Doğan'ı kaybetti. Zonguldak Belediyesi'nden emekli Fevzi Doğan’ın cenazesi bugün (Pazar günü) Zonguldak Karaman beldesine bağlı, Keller Köyü'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedilecek.
ÖZTÜRK HABER 67 Web sitesi Başta Barış Doğan olmak üzere kederli ailesine ve geride kalanlara baş sağlığı diler.


23 Temmuz 2016 Cumartesi

EMNİYET’TEN ÇOK ÖNEMLİ UYARI


Emniyet, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile Alevi vatandaşları provoke ederek, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı yönünde istihbarat bulunduğunu belirterek, il emniyet müdürlüklerini uyardı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen uyarı yazısında, PKK/KCK'ya üye kesimleri provoke etmek amacıyla,  İmralı Cezaevi'nin FETÖ/PDY yapılanması içinde yer alan askeri unsurlarca ve askeri hava araçlarıyla tahrip edilmesinin planlandığı bilgisi yer aldı. Söz konusu yazıda, bu tarz bir eylemin vuku bulması durumunda veya HDP milletvekilleriyle yöneticilerine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde, halihazırda darbe girişimine karşı sokağa çıkan vatandaşlar ile PKK/KCK  terör örgütüne müzahir kişilerin karşı karşıya gelebileceğine ve ülke genelinde  karşıt gurupların çatışmasının kaos ortamına neden olabileceğine dikkat  çekilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi. SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR Emniyet yetkilileri, darbe girişiminde başarılı olamayan FETÖ/PDY'nin  Alevi vatandaşları da provoke etmeye çalıştığını ve bunun için özellikle sosyal  medyayı kullandığını belirtti. FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği oluşturarak, halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalıştıklarını ifade eden yetkililer, bu tarz asılsız mesaj ve paylaşımlara itibar edilmemesini istedi. 

ZONGULDAK AYAKTA










Zonguldak Platformu tarafından düzenlenen Milli Birlik Mitingi, Zonguldak'takı tüm siyasi partilerin temsilcileri, Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, BEÜ Rektörü Mahmut Özer, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun,Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, ilçe ve belde belediye başkanları, ve binlerce vatandaşın katılımıyla yapıldı.
Mitingin yapıldığı madenci anıtına siyasi parti liderlerinin dev afişleri asıldı. Afişlerde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in posterleri yer aldı.
Kalabalık halk topluğunun katıldığı mitingin açılış konuşmasını Zonguldak Platformu adına Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas yaptı. Nas yaptığı konuşmasında nöbetleri asla bırakmayacaklarını ifade ederek “ Bütün siyasi partilerimizle el ele gönül gönüle bu meydanlardayız. Nöbetimize devam edeceğiz meydanları asla alçaklara bırakmayacağız"dedi.
 Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ise yaptığı konuşmasında  "Seçimle gelen iktidarın seçimle gitmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu darbe girişimi Türk tarihine büyük bir leke olarak geçecektir. Tüm sivil toplum örgütlerimizin başka Türkiye yok diyerek kenetlenme zamanıdır" dedi. BBP İl Başkanı Taner Yıldırım; "Ülkemiz topraklarında gözü olan emparyalist güçler ve yurt içindeki hainler şunu bilmelidir kardeşi kardeşe asla düşman edemeyeceklerdir. Darbecilerin oyununa gelen yerimiz babasını arıyor. Baba komutan bir dedi diyor. O baba komutanını vur olmadı kendini vur diyor. Bu millet darbe kimden gelirse gelsin karşısındadır" dedi.
SP İl Başkanı Sadık Kar’da konuşma yaparak  "Gönül bu bugüne kadar olan darbeler için de halkımızın sokağa dökülmesini isterdim. Ancak uyanmak bu güneymiş. Darbeler en çok SP ve milli görüşü etkiledi. Allah bu ülkeye başka darbeler yaşatmasın" diyerek konuşmasına son verdi.
 MHP İl Başkanı Hamdi Ayan; "Ülkemizin ve Zonguldak'ikizinden böyle birlikte ve beraberliğe ihtiyacı var. Sayın Genel Başkanına bu programı arz ettim. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sizlere selam gönderdi.  Her şey ortada ve siz olan bitenin farkındasınız. İnanıyorum ve eminim ki bundan sonra Türkiye Cumhuriyetinde darbe olamayacaktır. Hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Darbe planının yapıldığı o gece Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımızı arayarak 'arkanızdayız' dedi. İstanbul Ülkü Ocakları Boğaz Köprüsüne yürümüştür. Bir kaosun yaşanmaması için ilerleyen saatlerde ocak mensuplarımızı geri çektik" dedi
CHP İl Başkanı Ahmet Altun ise yaptığı konuşmasında   "Cumhuriyet Halk Partisi nereden gelirse gelsin darbelerin karşısında olduğunu belirterek “Milletin parasıyla alınan silah, uçak ve tanklarla bu millete darbe girişimi olmuş halkımız bunu engellemiştir" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de yaptığı konuşmasında "Bizler milli mücadelede canını verenlerin torunlarıyız. Cumhuriyeti ve Demokrasiyi benim demiş bir milletin çocuklarıyız. Bu halk önemli olan vatanda gerisi teferruattır dedi ve sokağa döküldü. Şu anda görüşü ne olursa olsun bakın hepimiz buradayız. Birbirimize sarılıp kucaklaşıyoruz. Neden? Çünkü ortak paydamız vatan var. Bu vatani asla böldürmeyeceğiz" dedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, "Bu ülkede protesto için 2 alan vardır. Birisi İstanbul İstiklal Caddesi, diğeriyse Madenci Anıtı'dır. Darbe girişimi sonrası hep birlikte sokaklara çıktı ve üzerine düşeni yaptı. Ülkede Milli birlik sayesinde çapulcuların darbe girişimleri önlendi. Milli birliğimizi her zaman böyle sürdürelim. Nöbetlerimiz Devam ediyor. Bu Milletin iradeli gücü sayesinde bizleri kimse yıldıramaz”  dedi.

 Ak Zonguldak Faruk Çaturoğlu; "Bu meydan çık miting gördü, çok protestolar gördü ancak bu akşamki kalabalığı görmedi. Tarihin en karanlık, en kanlı ve en alçakça saldırısının yapıldığı gün 15 Temmuz Cuma akşamıydı. Bu 15 Temmuz tarihi tesadüf değil. 15 Temmuz 1099 yılında Haçlılar Kudüsü ele geçirdi. Müslümanlardan aldı ve o gece sabaha kadar Kudüs'te kan aktı. Bugün haçlılar yok ama onun ülke içerisindeki uşakları, hainler var ve bunu yapmak istediler.  Bu milletin sevgilisi Adnan Menderes eften püften sebeplerle idam edilirken ses etmedik evde oturduk, sonraki darbelerde de öyle oldu evde oturduk. O zamanlar öyleydi asker düdüğü çalar, halk evine girer siyasetçi de şapkasını alır ve giderdi. Ama artık Türkiye öyle bir Türkiye değil. Millet sokağa indi ve dur dedi. 15 Temmuzda bu insanlar ölüm korkusu yendiler. Ölümden korkmayan sizlere kim ne yapabilir" dedi. Zonguldak Valisi Ali Kaban; "Tam bir hafta önce bu saatlerde bu karanlık ve sıkıntılı süreç başlamıştı. Bugün de karanlığa karşı mücadele edenler olarak bir araya geldik. Bir hafta geçti ve blanço açığa çıkmaya başladı. Yurt içinde olanları, yurt dışında olan her şeyi takip ediyorum ve çok büyük bir darbe girişiminin atlatılmış olduğunu görüyorum. Bugün burada bütün siyasi partilerimiz, polisimiz, askerimiz, memurlarımız, sendikalarımız ve siz halkımız olarak en büyük teşekkürü hak ediyorsunuz. " dedi. 

14 Temmuz 2016 Perşembe

MADENCİLER AYAKTA…. “ BİZİ SATANI BİZ DE SATARIZ “


Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı Karadon Müessesesi’nin özelleştirilmesi girişimlerine karşı eylem başlatan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) na bağlı işçiler yürüdüler.
TTK İşyerlerinden mesai bitimi çıkan işçiler Bölgelerinden guruplar halinde Genel maden İşçileri Sendikası Genel Merkezine yürüdüler. Burada toplanan işçiler daha sonra çeşitli sloganlar eşliğinde Madenci anıtında birleştiler.
Madenci anıtına gelen işçiler burada ve yürüyüş boyunca  ‘’ Ankara Ankara Duy Sesimizi, bu gelen madencinin ayak sesleri, Madenci Feneri sönmeyecek, Emeğin Başkenti şanlı Zonguldak,Madenci Burada vekiller nerede, İşte madenci , işte sendika,Bizi satanı biz de satarız. Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma, Gemileri yaktık geri dönüş yok,İş ekmek yoksa barış da yok, Ankara şaşırma 90 ları unutma’’ şeklinde slogan attılar.
Daha sonra GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci Madenci anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Demirci açıklamasında şu görüşlere yer verdi ‘’ 1990 yılında ve 1994 yılında 5 Nisan kararlarında olduğu gibi Zonguldak üzerinde yine karabulutlar dolaşıyor. Maden ocaklarımız ve dolayısıyla demir-çelik sektörümüz yine tehdit ediliyor. Ülkemiz sanayisinin belini kırmak kırmak istiyorlar.
Uluslar arası tekeller ve yerli işbirlikçiler , kendi kazançlarını artırmak için bizi,Zonguldak ve bölge halkını,sonrada ülkemiz insanlarını işsizliğe, açlığa,yoksulluğa mahkum etmek istiyorlar.Çünkü Karadon müessesi TTK nın bel kemiğidir.En kısa sürede TTK dan kurtulmanın hesabını yapıyorlar.’’ Dedi.

ANKARAYA GERÇEKLERİ ANLATMALIDIRLAR

Demirci AK Parti milletvekillerine de seslenerek sözlerine şöyle devam etti ‘ Zonguldak Adalet ve Kalkınma partisi sorumlulara ve milletvekilleri buralarda açıklama yapmak yerine Ankara’ya gidip bu gerçekleri anlatmalıdırlar. Maden ocaklarına ve madencilere sahip çıkılmalıdır. Zonguldak’taki mücadaleye sahip çıkmalı ve destek vermelidirler.”

SESİMİZİ 8 ŞİDDETİNDE DEPREM GİBİ DUYURACAĞIZ

Demirci 90 ve 94 yıllarındaki yürüyüşü hatırlatarak “ Biz madenciler ve Zonguldak halkı olarak 1990 ve 1994 de tek yürek, tek ses olarak bu yanlışa nasıl dur dediysek, bugünde engel olacağız. bu Hükümet de Zonguldak’ın TTK ya, Türkiye’nin Zonguldak’a ihtiyacı olduğunu görecektir.
Biz Zonguldak gerçeğini hep birlikte anlatmaya devam edeceğiz.
Sesimizi, bu çığlığımızı buradan, yer üstünden duymazlarsa, yeraltından 8 şiddetinde deprem gibi duyurmaya devam edeceğiz.
Bu ses 1990 yılında Türkiye de ve dünyada yankılanmış, siyasi iktidar bedelini ödemiştir.
Bu ses 1994 yılında Türkiye’nin dört bir yanında yankılanmış ve o siyasi iktidarda bedelini ödemiştir.”

ÖSELLEŞTİRMENİN ÖLÜM DEMEK OLDUĞUNU GÖRDÜK
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci Özelleştirmenin ne demek olduğunu bildiklerini ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı.
“ Biz madenciler ve bölge insanı, özelleştirmenin ölüm demek olduğunu gördük.
Biz güzel öldüler sözünü unutmadık.
Ölümden ötesi yok
Biz her gün ölümü yaşayanlardanız. Her gün helalleşenlerdeniz. Son nefesimize kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.” Dedi.
GMİS in eylemine CHP Bartın milletvekili Rıza Yalçınkaya CHP eski milletvekili Ali İhsan Köktürk, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Sivil toplum kuruluşları ve Zonguldak halkı destek verdiler”
Daha sonra maden işçileri Madenci anıtından Valilik binası önüne kadar yürüdüler burada çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.





11 Temmuz 2016 Pazartesi

ÇAYCUMA’DA ALİ UZUN VE SAVAŞ ÇİLOĞLU RÜZGÂRI ESTİ

19.Dönem Zonguldak milletvekili ve Ankara Kavaklı Dere Özel Umut Hastanesi Genel Koordinatöre Ali Uzun ile Çaycumalılar dernek Başkanı Savaş Çiloğlu’nun Çaycuma gezisi büyük ilgi gördü.

Ali Uzun ve Savaş Çiloğlu’ ikilisini karşılarında gören Çaycumalılar Ali Uzun’a büyük ilgi gösterdiler. Her gittiği yerde  “Ankara da Zonguldak ın gözü kulağı Sayın Ali Uzun hoş geldiniz” diyerek sevgi gösterisinde bulunan Çaycumalılar Ali Uzun’a yörenin sıkıntılarını anlattılar. Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu’da Ali Uzun’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Çaycuma nın hangi köyüne gitsek Ali beyin mutlaka iyilik yaptığı insanlara denk geliyoruz. Birlikte Nebioğlu belediye başkanımız Sayın Ertan Aydoğan ı da ziyaret ettik Sayın Başkana da konukseverliğinden dolayı teşekkür ederiz. Ziyarette İstanbul'dan arkadaşım Sayın Serafettin Alpay il genel meclisi üyesi Sayın Siyami Akcaalan da bizim ile birlikteydi “ dedi

KİTLESEL EYLEM PERŞEMBE GÜNÜ

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Başkanlar Kurulu, 11 Temmuz 2016 tarihinde Sendika Genel Merkezi’nde Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında toplandı.
Genel Merkez Yönetiminin ve Şube Başkanlarının hazır bulunduğu toplantıda, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında 45 kişinin hayatını kaybetmesi ve yas ilan edilmesi nedeniyle ertelenen kitlesel basın açıklamasının 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Saat: 17.00’de Madenci Anıtı’nda yapılması kararı alındı.
Genel Maden İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu işyerlerinden Sendikanın Genel Merkezi’ne gelecek olan üyelerin katılımıyla kitlesel basın açıklaması Madenci Anıtı’nda yapılacak.
Sonuç bildirisinde şu görüşlere yer verildi;
“Başkanlar Kurulu’nun açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Ahmet Demirci, kitlesel basın açıklamasının ertelenmesi sonrasındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Başkanlar Kurulumuz, meydana gelen terör saldırısı nedeniyle kitlesel basın açıklamasının ertelenmesi kararının maden işçileri ve kamuoyu tarafından olumlu karşılandığı konusunda görüş birliğine vardı.
Başkanlar Kurulumuz, kitlesel basın açıklamasının 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Saat: 17.00’de Madenci Anıtı’nda yapılması kararını aldı.
Başkanlar Kurulumuz, tüm üyelerimizin ve duyarlı halkımızın kitlesel basın açıklamasına katılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürecek.
Başkanlar Kurulumuz, 27 Haziran 2016 tarihinde yapılan Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; özelleştirme girişiminden vazgeçildiği resmen açıklanıncaya kadar çeşitli eylem ve etkinliklerle mücadelesini sürdürmekte kararlıdır.”

3 Temmuz 2016 Pazar

HANGİ TAKIMIN TİRYAKİSİSİN ?


        Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen mavi bayraklı Kapuz Plajı Sosyal Tesislerinde temiz deniz temiz çevre sloganı altında vatandaşların duyarlı olmaları konusunda ilginç bir uygulama başlatıldı.
        Sosyal Tesisin bahçesinde başta  Zonguldakspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin amlemini taşıyan su damacanalarının üzerine isimleri yazılarak vatandaşların çevre temizliğine hassiyetine göstermek için bir kampanya başlatılmıştır.Hangi kulübün taraftarı sahilden ve bahçeden topladıkları sigara izmaritlerini kendi damacanasını doldurursa o takımın taraftarının çevreye daha duyarlı olduğu belirlenecektir.
     Kapuz Plajı Tesis Amiri ve aynı zamanda başcankurtaran olarak görev yapan Hayri Topçuoğlu konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. "  Bizim sadece burada cankurtaran olarak değil halkımızı çevre temizliği konunda biliçlendirmek için böyle bir uygulama başlattık. Buradaki asıl amacımız kendini bilmez ve çevreye değer vermeyen insanlarıın atmış oldukları sigara izmaritlerini toplayarak hem çevre temizliğini sağlayacağız hem de bu konuda hangi takımın taraftarlarının hassas oldukları ortaya çıkacaktır. Burada asıl amaç insanları sigara içmeye özendirmek değil çevre temizliğini sağlamaktır. Küçük gibi görünsede bir adet sigara izmariti yedi metre küp suyu zehirlemektedir. Dolayısıyla bu da insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen faktörler arasında yer almaktadır " dedi.


1 Temmuz 2016 Cuma

AKDEMİR, CHP İL VE MERKEZ İLÇE BAŞKANI KANDİL SİMİDİ DAĞITTILAR


 Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve beraberinde CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun ve yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte BKM önünde vatandaşlara kandil simidi dağıttı. Akdemir daha sonra Kadir gecesi nedeniyle açıklama yaptı. Akdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi “ Birlik ve beraberliğinin Ramazan ayında daha da güçlendiğini, bu ay içerisinde yer alan Kadir Gecesinin ise bin aydan daha hayırlı bir günde yer aldığını belirterek, şu görüşlerine yer verdi: “Kuran’ın indirilmeye başlandığı bu ay içinde Kuran-ı Kerim’deki ifade ile bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’ne erişmenin mutluluğu içerisindeyiz.
 Bu gece, Allah’ın tüm insanlığa bahşettiği çok yüce bir ikramdır. Ramazan ayının bereketine bereket katan mübarek Kadir Gecesi, dualarla ibadetlerimiz ile daha da anlamlı hale gelecektir. Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevincini yaşarken, Ramazan ayının sonlarına yaklaşmanın üzüntüsünü de yaşıyoruz. Tutulan oruçlarla, yapılan ibadetler ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’nin Tüm İslam Alemi başta olmak üzere, Zonguldak halkına hayırlara vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”