29 Kasım 2016 Salı

ZONGULDAK BELEDİYESİ’NDE HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ PROGRAMI DÜZENLENDİ


            
  Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, Zonguldak Belediyesi personeline eğitim semineri programı düzenlendi. Zonguldak Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü işbirliğince gerçekleştirilen eğitim semineri programı iki oturumda gerçekleştirildi. 28 Kasım 2016 Pazartesi günü Kişisel Gelişim Uzmanı Rahim Aladağ tarafından düzenlenen eğitim seminerinin ilk oturumu Belediye Akademisi kapsamında ilk oturum takım çalışması motivasyon konuları üzerine yapıldı.  
             Eğitim seminerinin ikinci oturumunda ise, e-Sayıştay Denetçisi Necip Turguter tarafından 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Konulu Eğitim düzenlendi. Seminer programında konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün planlamış olduğu eğitim seminerlerinin belediye personeline verimli ve kapsamlı bir eğitim sunma açısından oldukça yararlı olduğunu kaydederek, Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
             İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hatice Alın ise; belediye personeline yönelik gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin 15 Aralık tarihine kadar çeşitli konuklarda devam edeceğini, belediye personelinin etkin bir şekilde seminer programından faydalandığını ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anısına eğitim programı düzenleyen Kişisel Gelişim Uzmanı Rahim Aladağ ve e-Sayıştay Denetçisi Necip Turguter’e madenci heykeli armağan etti.

17 Kasım 2016 Perşembe

GMİS “MADEN İŞÇİLERİ, ERDEMİR İŞÇİSİNİN YANINDADIR”




Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu adına bir basın açıklaması yapan Genel Başkan Ahmet Demirci, Türk Metal Sendikası’nın taleplerinin son derece haklı olduğunu belirterek, “Bu talepler işverenin karşılayamayacağı talepler değildir. Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, her şart altında bizim mücadelemize destek veren Türk Metal Sendikası’nın ve Erdemir çalışanlarının yanındayız ve bu mücadeleye her şart altında destek vereceğiz” dedi.
Açıklama şöyle;
“TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası’nın Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamadı.
Erdemir işvereni adına MESS ile Türk Metal Sendikası arasında sürdürülen görüşmelerde işverenin teklifini ‘komik’ denecek düzeyde değerlendiren sendika masayı terk ederek uyarı eylemleri yapma kararı aldı.
Sendikanın talepleri son derece haklıdır. Erdemir işçisi her zaman işine, işyerine sahip çıkmış, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmış ve Erdemir’in rekabet gücünü artırmıştır.
Bu talepler işverenin karşılayamayacağı talepler değildir.
Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, maden işçileri olarak Türk Metal Sendikası’nın ve Erdemir işçisinin yanındayız. Bu mücadeleye her şart altında destek vereceğiz.
Türk Metal Sendikamız tarafından ‘komik’ olarak değerlendirilen MESS teklifleri Erdemir işçisini üzmüştür. Bu hatadır ve en kısa sürede düzeltilmelidir.
Biz GMİS olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve her zaman, her şart altında bize destek olan Erdemir işçisi kardeşlerimizin yanındayız”.





SGK İL MÜDÜRÜ ERKİN AVCI’DAN BAŞKAN AKDEMİR’E ZİYARET




 Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden Zonguldak’a atanan, SGK Müdürü Erkin Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Zonguldak’ta bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Avcı, “Belediyemiz ile güzel bir işbirliğimiz söz konusu. Bundan sonrada başarımızı artırma yollarının gayretini göstereceğiz.”dedi. Yeni SGK İl Müdürü Erkin Avcı, ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Kurumumuz açısından sizlerle önemli bağlantımız, işbirliğimiz var. Zonguldak’a çok ciddi katkı sağlayacak çalışmalar içerisinde yer almalı, desteğinizi hep yanımızda hissederiz. Bugüne kadar olan tecrübelerimiz ile elimizden gelen faydayı vermeye çalışacağız. Zonguldak’a en iyi çalışmayı sunmanın çabası içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.
             Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise;  Şehrimize hoş geldiniz. Yeni görevinizde başarılar dilerim. Bizler, şimdiye kadar kurumunuz ile ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Bize düşen ne varsa, her zaman yanınızdayız. Kapımız her zaman açıktır. Karşılıklı işbirliğimizde bizimde sizlere ihtiyacımız oluyor. Birlik ve beraberliğimiz ve uyumumuz bundan sonrada devam etmesi dileğiyle, çalışmalarınızda başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

15 Kasım 2016 Salı

TOPLUMDA RUH SAĞLIĞI KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

 

 





Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu Hekimi, Ruh Sağlığı ve Hastalıklar Uzmanı Dr. Elif Güneş Yalçın tarafından Kamu çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi.
2014 yılında  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açılarak ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmetleri vermekte, hastaların ilgileri ve kişilik özelliklerine uygun uğraşı alanlarını planlamakta ve uygun hastalara sosyal beceri eğitimleri vererek toplum içinde uygulamalar yapmaktadır.
        Konu ile ilgili olarak Zonguldak Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen seminere,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi personellerinin yanı sıra  Diyabet Kronik Hastalar Derneği üyelerine yönelik verilen bilgilendirme toplantısında Uzman Dr Elif Güneş Yalçın tarafından sinevizyon sunumu ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışmalarını anlatarak, Şizofreni ve benzeri ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara yönelik merkezde  verilen hizmetin kapsamı, başvurusu ve hasta kabulü ( TRSM ) nin sağladığı Psiko-Sosyal destek hizmetleri ve aile desteği hakkında geniş kapsamlı olarak bilgilendirme sunumu yaptı.

11 Kasım 2016 Cuma

KGD’den Emniyet Müdürü Turanlı’ya ziyaret…










Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığından, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Metin Turanlı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Ziyarette KGD Başkanı Osman Sav, Başkan Vekili Mustafa Emen, Başkan Yardımcıları Çetin Özdemir, Doğan Gönüllü, Hasan Miyanyedi, yönetim Kurulu üyelerinden Umut Erses ile Fadime Yılmaz Elma hazır bulundu.
Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek gazetecilerle uzun süre sohbet etti. Turanlı, sohbet sırasında Zonguldak’ı tanımaya çalıştığını ve çok güzel bir şehir olduğunu belirterek gördüğü eksikliklerin başında özellikle trafik sorunu olduğunu gözlemlediğini ve bunun çözümlenmesinin çok zor olmayacağını ancak tüm halkın bunu istemesi gerektiğini ve elbirliğiyle ellerinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.
Şehrin diğer meseleleri hakkında da göreve başladığından bu yana iyi bir gözlemci olarak yaklaşımda bulunduğunu belirten Emniyet Müdürü Turanlı, gazetecilerle güzel bir diyalog ve hoş sohbetin ardından bu ziyaret sona erdi.

2 Kasım 2016 Çarşamba

NECMİ ŞAHİN’İ KAYBETTİK



Türkiye Taşkömürleri Kurumu ( TTK) Üzülmez Müessesesi Sözleşmeli Sahalarda Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak görev yapmakta iken emekli olan ve uzun süredir tedavi altında olan Necmi Şahin hayata gözlerini yumdu.
Necmi Şahin’in cenazesi bugün Acılık camiinde kılınacak ikindi namazına müteakip Aile mezarlığına defnedilecek.
Necmi Şahin’e Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz.