6 Nisan 2017 Perşembe

MADEN MAKİNALARI FABRİKASI’NA YENİ BİR ATEx BELGESİ DAHA GELDİ




Ülkemizin ve Ortadoğu’nun, maden makinaları üreten en büyük fabrikası olan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Maden Makinaları Fabrikası’nın, künyesine yeni bir ATEX belgesi daha eklendi.
Yurt dışından ve sadece İngiltere’den ithal edilebilen ocak motorlarının Kablo Giriş Başlığı ve Esnek Kablo Başlığının Maden Makinaları Fabrikası’nda üretimine başlandı.
ATEX Belgesi de alınan bu ürünlerden Kablo Giriş Başlığının tanesi 350 Sterline, Esnek Kablo Başlığı ise 675 Sterline ithal ediliyordu.
Ülkemizdeki diğer madencilik sektörlerinin de ihtiyacını karşılayabilecek ürünlerin üretime başlanması nedeniyle Maden Makinaları Fabrikası’nda 6 Nisan 2017 günü tören düzenlendi. Fabrika Müdürü Aydın Balekoğlu’nun ürünlerin tanıtımını yaptığı törene, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, TTK Daire Müdürleri, Maden Makinaları Fabrikası yetkilileri, GMİS Merkez Servisleri Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu, şube yönetim kurulu ve Maden Makinaları Fabrikası çalışanları katıldı.
Fabrika İşletme Müdürü Aydın Balekoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Burada toplanmamızın nedeni, bugüne kadar yurtdışından temin edilen kablo giriş başlığı ve esnek kablo başlığının ATEX sertifikalı olarak fabrikamızda üretilmesinin kutlanmasıdır.
Bu ürünlerden kablo giriş başlığının 1 tanesi 350 Sterline, Esnek Kablo Başlığı ise 675 Sterline alınıyordu.
Bu ürünlere geçişimizde başlangıçta önemli katkıları olan çalışma arkadaşlarımız Hikmet Güney, Tufan Telatar, Uğur Özkara ve Kadir Çelik’e, teşekkür ediyorum.
Katkıda bulunanları sıraladığımda heyecandan unutacağım kişi ya da servisler olabilir. 
Kaş yapayım derken, göz çıkarmayayım. O yüzden servis ve isim söylemeden söyleyeyim.
Yüreğini ortaya koyan, bu ürünleri biz yaptık diyen, yeni bir ürünü üretmenin heyecanını duyan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.”
Tören sonunda konuklara ve fabrika çalışanlarına baklava ikram edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz