3 Ekim 2017 Salı

ZONGULDAK'TA TEKNOLIJİ GELİŞTİRME MERKEZİ KURULUYOR


Üniversite  öncülüğünde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odalarının katılımı ile kurulma çalışmaları başlatılan ve daha önce de protokolü imzalanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin kuruluşuna dair 2017/10806  sayılı Bakanlar Kurulu kararı 30 Eylül 2017 tarih ve 30196 sayılı Resmi Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Böylece Zonguldak Merkez ilçesi Çınartepe mevkiinde bulunan 3334,71 m²’lik alan Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edilmiş oldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde kurulacak olan işletmelerde gerçekleştirilecek olan Ar-ge ve inovasyon faaliyetleri ile ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkıda bulunulacağı ve sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu teknolojinin burada geliştirileceğini söyledi.

Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde  yönetici şirketlere, girişimci firmaların Ar-ge ve destek personeline ve öğretim üyelerine çok önemli destek, teşvik ve muafiyetlerin olduğunu belirten Demir söz konusu bölgelerde faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin bölgedeki yazılım ve Ar-ge faaliyetlerinden elde ettiği kazançlar ile yönetici şirketlerin teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nun uygulanması kapsamında elde ettiği kazançların 31 Aralık 2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaf olduğunu söyledi. Bununla birlikte bölgede çalışan Ar-ge personelinin görevleri ile ücretlerinin de her türlü vergiden muaf olduklarını söyleyen Demir, İlimizde Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasında  öncülük eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr.Faruk Özlü ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Mahmut Özer 'e teşekkürü borç  bilir, kurulacak teknoloji geliştirme merkezinin bölgemize hayırlı olmasını dileriz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz