7 Kasım 2017 Salı

EYLEM SONA ERDİ ..İŞÇİLER OCAĞA GİRDİ.







Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı maden ocakları başlayan eylem 21 saat sonra sona erdi. Ankara'daki görüşmelerinden olumlu cevaplarla geri döndüklerini dile getiren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay sabah saatlerinde GMİS binası önünde açıklama yaptı.
Türk-İşGenel Başkanı Atalay, 58.maddede değişikliğe gidileceğini dile getirdi. Atalay, "Zor şartlarda 24 saat geçirdiniz. Bulunduğunuz yerlerin çok soğuk olduğunu biliyorum. Dün gece 2'ye kadar enerji ve çalışma bakanlığı açıktı. İki bakanlığın bu 58'nci madde ile ilgili bir sıkıntı olmamasını söylemesine rağmen sizin ve bizim bir talebimiz vardı. Dedik ki 58'nci maddenin Türkiye taşkömürü kurumunun devlet eliyle işletilen sahaları hariç tutulacak. Sabaha karşı 3 buçukta bunu anlaştık. Perşembe günü meclis gündemine getirecekler. Bu iki kelimeyi ilave ettikten sonra bizim hiç problemiz kalmayacak. Burada bu bölgede emeği olan siyasilere basın mensuplarına iki bakanlığın bürokratlarına teşekkür ediyorum."
Bakanlıkların TTK'yı özelleştirme gibi bir çalışmaları olmadığını vurgulayan Atalay, 'Maden işçilerinin eyleminin ardından sendika başkanımız Ahmet Demirci Ankara'ya geldi ve enerji ve çalışma bakanlığı bürokratlarıyla görüştük. Bize, 'Siz nasıl rahatlarsınız? Ne istiyorsunuz? dediler. Biz torba yasadaki maddeye 'Türkiye taşkömürü kurumunun devlet eliyle işletilen sahaları hariç' diye bu iki kelimeyi koyun dedik. Tamam dediler. Yani TTK sahalarıyla ilgili 58'nci maddede kapsam dışında olacak. Onun için bir sıkıntımız yok. Özelleştirilmeyle ilgili bir tedirginliğimiz ve kaygımız yok. Böyle bir çalışma yok. " diye konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz