6 Ocak 2015 Salı

ERDOĞAN KAYMAKÇI ‘Hiçbir siyasi oluşumun ‘arka bahçesi’ olmadık’


Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “Zonguldak Lavuar Alanı Projesi” içinde yer alan giysi pazarına polis merkezi yapılması önerisinin Zonguldak Belediye Meclisi’nce reddedilmesini olumlu bulduklarını söyledi. Erdoğan Kaymakçı, “Pazarın daha modern koşullarda düzenlenen başka yere taşınması hem ‘Lavuar Alanı Projesi’ için bir adım olacak, hem de Zonguldak Belediyesi’nin bu konudaki kararlılığını gösterecektir” dedi.
Kaymakçı, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’ın, “…CHP’nin arka bahçesi Demokrasi Platformu’nun söylemleri…” şeklindeki ifadelerine de tepki göstererek, “Koalisyon hükümetleri döneminde de, 12 yıldır ülkemizi yöneten, nefretin ve saldırganlığın yeni bir boyut kazandığı AKP hükümetleri döneminde de doğru bildiğimizden taviz vermedik. Bileşenleri ile birlikte alanlara çıkarak; yaşanabilir bir Zonguldak, yaşanabilir bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya için itirazını her zaman dile getiren Zonguldak Demokrasi Platformu, hiçbir siyasi oluşumun ‘arka bahçesi’ olmamıştır” dedi.
UYGULAMANIN PROJENİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZACAĞINI İDDİA EDEREK, TALEBE KARŞI ÇIKTIK”
Zonguldak Belediye Meclisi’nin imar tadilatı teklifini reddettiğini belirten Kaymakçı, “İl merkezinde bulunan ve ‘Giysi Pazarı’ olarak bilinen yerle ilgili yoğun bir tartışma süreci yaşadık. İl Emniyet Müdürlüğü, Soğuksu ve Merkez Karakollarının birleştirilmesi amacıyla anılan yerde yeni bir karakol binası yapılabilmesi için Zonguldak Belediyesi’nden imar tadilatı istedi. Konu meclis gündemine taşınınca, Zonguldak Demokrasi Platformu olarak Giysi Pazarı’nın ‘Zonguldak Lavuar Alanı Projesi’ sahası içinde kaldığını, burada yapılacak her türlü uygulamanın projenin bütünlüğünü bozacağını iddia ederek, talebe karşı çıktık. Bununla ilgili Zonguldak Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaştık. Geçtiğimiz günlerde toplanan Zonguldak Belediye Meclisi, savımız doğrultusunda karar vererek, imar tadilatı teklifini reddetti. Kentimizin bir parça da olsa yaşanabilir bir yer olabilmesi için son şanslarından biri olan projeye sahip çıkan Meclis üyesi arkadaşlarımıza kamuoyu önünde teşekkür ediyoruz. Zonguldak Belediye Meclisi’nin kentin yarınlarına sahip çıkan kararını siyasi parti ayrımı gözetmeden almış olmasını önemli buluyoruz. Ancak kentin göbeğinde son derece çirkin görüntü sergileyen Giysi Pazarı’nı bu haliyle kalmasını da kabul etmiyoruz. Zonguldak Belediyesi sorunu acil olarak gündemine almalı ve kalıcı bir şekilde çözmelidir. Mevcut hali kentimize de, zorlu koşullarda ekmek parası kazanmaya çalışan pazarcı esnafına da yakışmamaktadır. Pazarın daha modern koşullarda düzenlenen başka yere taşınması hem ‘Lavuar Alanı Projesi’ için bir adım olacak, hem de Zonguldak Belediyesi’nin bu konudaki kararlılığını gösterecektir. Zonguldak’ı çağdaş bir kent yapma konusunda içtenliğine inandığımız Belediye Meclis üyelerinin önündeki acil sorunlardan biri de budur. Bu sorunun çözümü Zonguldak halkının moralinin düzelmesi kadar, kentle olan duygusal bağlarının güçlenmesine de neden olacaktır. Ayrıca Zonguldak Belediyesine o gün yaptığımız çağrıyı yineliyoruz: Lütfen bu konuda şeffaf davranın ve tüm gelişmelerden, yapılan yazışmalarla alınan yanıtlar konusunda kamuoyuna doyurucu bilgiler verin” dedi.
Kaymakçı, yazılı açıklamasında şunları söyledi:
“ZONGULDAK DEMOKRASİ PLATFORMU HİÇBİR SİYASİ OLUŞUMUN ‘ARKA BAHÇESİ’ OLMAMIŞTIR”
“Konuyla ilgili olarak dile getirdiğimiz hususları eleştiren AKP İl Başkanı Hamdi Uçar’ın iddialarına da bu vesileyle yanıt vermek isteriz. ‘AKP’nin alan tahsisine yanaşmayarak yalnızca Zonguldak Belediyesini değil, Zonguldak halkını da cezalandırdığı’ yönündeki savımızı eleştiren Sayın Uçar, ‘CHP’li belediye bu projeyi yapamaz’ şeklinde özetlenebilecek açıklaması, aslında, bizleri çok açık bir şekilde doğruluyor. Hamdi Uçar’dan yerel yönetimi suçlayıp önüne engel çıkarmak yerine kentsel meselelerde çözüm ortağı olacağı yönünde pozitif bir açıklama beklerdik. ‘Alan tahsisiyle ilgili sorunun aşılması için ne gerekirse yapacağız, buyurun siz de projeyi başlatın’ demek yerine AKP dışında herkesi suçlayan İl Başkanını, kendinden başka kimseye yararı olmayan eskinin de eskisi bu siyaset dilini terk etmeye çağırıyoruz. Zonguldak Demokrasi Platformu ve bileşenlerinin çabasıyla kente kazandırılan alanın, şayet bu girişimler olmasaydı sakil binalarla kaplı bir caddeden ibaret olacağını ve bu görünümüyle kentin yaşam kalitesini daha da aşağılara çekeceğini kendisine anımsatmak istiyoruz. Ayrıca, AKP İl Başkanı’nın, ‘…CHP’nin arka bahçesi Demokrasi Platformu’nun söylemleri…’ şeklinde devam eden ifadesi için de şunları söylemek isteriz. 1990’lı yılların ortalarında demokrasi ve emek düşmanı politikalara karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da bir araya gelen demokrasi güçlerinin oluşturdukları bu platform insan onuruna yakışmayan hangi gelişme olursa olsun tavır göstermiştir. Koalisyon hükümetleri döneminde de 12 yıldır ülkemizi yöneten, nefretin ve saldırganlığın yeni bir boyut kazandığı AKP hükümetleri döneminde de bundan taviz vermemiştir. Bileşenleri ile birlikte alanlara çıkarak; yaşanabilir bir Zonguldak, yaşanabilir bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya için itirazını her zaman dile getiren Zonguldak Demokrasi Platformu hiçbir siyasi oluşumun ‘arka bahçesi’ olmamıştır.
“DEMOKRASİ PLATFORMU, BÜTÜN OLUMSUZ GELİŞMELERE KARŞI TAVRINI GÖSTERDİ”
“Günü gelmiş AKP’nin savaşçı politikalarına karşı bir araya gelerek sokaklara dökülmüş, günü gelmiş yakın tarihimizin örgütlü olarak işlenmiş en utanç verici yüz karası olaylarından biri olan ‘Madımak Katliamı’nda yakılanlar için tepkilerini dile getirmiş, günü gelmiş Karadon’da, Kozlu’da, Soma’da, Ermenek’te, inşaat sektöründe, tersanelerde sermayenin kâr hırsına kurban verdiğimiz iş cinayetlerine ve taşeron cehennemine karşı alanlara çıkmıştır. Gezi Parkı’yla başlayıp tüm ülkeyi ayağa kaldıran ve AKP Hükümetini çok korkutan o muhteşem direnişi de hatırlatmak isteriz. Demokrasi Platformu olarak, Gezi sürecinde Türkiye ile birlikte alanlara çıkılmış, AKP hükümetinin tepeden inmeci, ‘her şeyi ben bilirim’ politikaları protesto edilmiştir. Ve 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları… Tüm Türkiye’nin sarsıldığı, Cemaat-Hükümet arasındaki kirli ilişkilerin bozulmasıyla ortaya çıkan ve ülkemizin nasıl soyulduğunu gösteren ibretlik, tarihi gelişmeler… Evet, Zonguldak Demokrasi Platformu, bütün bu olumsuz gelişmelere karşı tavrını göstermiştir ve buna devam edecektir. AKP İl Başkanını rahatsız eden ve ‘…arka bahçe!...’ kavramını kullanmasına yol açan durum da, bu tavrımız olsa gerek. Aslında kendilerine tam anlamıyla arka bahçelik yapan, toplantılarında üst düzeyde boy gösterdikleri bir dedikleri iki edilmeyen, kapalı kapılar ardında üyelerinin haklarını pazarlayarak emek düşmanı politikalarına ses çıkarmayan/çıkaramayan bu konudaki yasal düzenlemeleri destekleyen, sendikal mücadeleden bihaber, ‘arka bahçe’ oldukları tanımı tam isabetle yapılabilen ‘yandaş sendikaları, kurumları’ var AKP’nin. Ülkemiz onları tanıyor. Sanıyoruz AKP İl Başkanı da ‘…arka bahçe…’ kavramıyla bizleri değil, ‘onları’, yani kendi arka bahçelerini kastetmek istemiştir!..” 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz