31 Ağustos 2022 Çarşamba

MANİSA İKLİMİNİ MERAK EDENLERE

 


Manisa deniz seviyesinden ortalama 76 metre yükseklikte olduğundan yazlar sıcak, kış ayları ise ılık ve yağışlıdır. Kış aylarında kar yağışı fazla oluşmaz. Ege kıyılarından iç kesimlere doğru gidildikçe iklim değişir. Kuzey ve kuzeydoğu bölgesindeki dağlık alanlarda yazlar serin, kışlar ise daha soğuk geçer. Kış aylarında soğuk havanında etkisiyle kar yağışı görülebilmektedir.

Manisa’da hava sıcaklığı sıfır derecenin altında geçen günlerin toplam 20 gün civarındadır. Hava sıcaklığı 44°C ile -17°C aralığında mevsime göre değişmektedir. Ortalama hava sıcaklığı 16 °C 'dir. Temmuz ayı 27.3 °C sıcaklıkla yılın en sıcak ayıdır. 6.7°C hava sıcaklığıyla en soğuk ay Ocak ayıdır.

Manisa topraklarının yarısı orman ve makilerle kaplı olduğundan burada yağış oranı yıllık 730mm civarındadır. En kurak Temmuz ayında ortalama 6mm yağış düşmektedir. 147mm yağışla en fazla yağış Aralık ayında gerçekleşmektedir.

Yılın en kurak ve en yağışlı ayı arasındaki yağış miktarı: 141 mm Yıl boyunca ortalama sıcaklık 20.6 °C dolaylarında değişim göstermektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz