23 Ekim 2014 Perşembe

ARI’NIN “HİKAYASİ OLAN ÖLÜLER ”ROMANI ÇIKTI

Susma Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sevim ve Gazetenin Kurucusu ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bahaddin Arı çiftinin oğlu Üstüngel Arı’nın  “Hikayesi olan Ölüler” kitabı Esen Kitaptan çıktı. Kitabın arka kapağında Yazar Altay Öktem’im değerlendirmesi yer aldı.

Öktem okuyucuya yönelik kitabı şu ifadelerle tanıştırıyor, ““Biraz sonra bir roman okuyacaksınız ve hayatınız değişmeyecek. Ama değişen bir şey olacak: Artık hayatınız değişmediği için küfredebilecek olgunluğa erişeceksiniz! Bunu yeniyetme bir yazar, daha ilk kitabıyla yapacak size. Şimdi kendinizden pişman olmayı öğrenin ve hiç zaman kaybetmeden bu romanı okumaya başlayın ya da ağlayın. Hayatınız bir fim şeridi gibi geçsin gözlerinizin önünden: Babanızın ilk tokadı, üstüne erken boşaldığınız sevgiliniz, ya da boşanmak için geç kaldığınız karınız, kocanız, o berbat mesleğiniz… Biliyorsunuz, belki de bilmiyorsunuzdur, yine de söyleyeyim: ‘Bazı meslekler adi suç kategorisine girebilir, tıpkı bazı adi suçların meslek kategorisine girebildikleri gibi.’
Hikâyesi Olan Ölüler’le karşılaşmak sizi şaşırtmazsa, asıl o zaman üzülün. Demek ki bir hikayesi bile olmayan diriler şaşırtıyor sizi. Çok yalnızsınız ve yalnız yaşlanıyorsunuz. Gelin, bir iyilik yapın kendinize. Bu romanı okuyun. Sonra, ister hayatınızı bir saksı gibi önünüze koyup seyredin, hani derler ya, kendinizle yüzleşin; ya da kafanıza sıkın, ne bileyim. Önce okuyun da… “


Üstüngel Arı’nın

Biyografisi

1990 yılının 3 Mart'ında annesinin doğum gününde bir doğum günü hediyesi olarak Zonguldak'ta dünyaya geldi. Bu sebeple hayatının geri kalanında annesine doğum günü hediyesi almasına gerek kalmadı.

2009 yılında Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nü kazandı. 2010 yılında Arkeoloji Bölümü'nde laboratuar asistanlığı yapmaya başladı fakat geçen bir yılın sonunda hocasıyla yaşadığı bazı fikir ayrılıkları nedeniyle işi bıraktı. 2011 yılında yine aynı üniversitede Felsefe bölümünde ÇAP (Çift Anadal) yapmaya başladı.

2012 Haziran ayında, 2008 yılından beri yazdığı edebiyat blogu (benideoku.com) sayesinde Okan Bayülgen tarafından keşfedildi ve işe alındı. Bir yıl süresince Tv8, On8tv, Go Yapım Hizmetleri ve Makina Medya Yapımevi bünyesinde Okan Bayülgen adına editörlük ve metin yazarlığı yaptı. Bu süreç içerisinde bir televizyon kanalı için hazırlanmakta olan polisiye bir dizinin senaryo ekibinde yer aldı ve Selin Atasoy, Ahmet Saatçioğlu, Ülkü Tamer gibi isimlerle çalışma ve tanışma imkanı buldu.

2013 Mayıs ayında "Okan Bayülgen Format Atıyor" turnesi kapsamında Radyo Trafik ve Okanbayulgen.fm'de yayınlanan programa, ekip arkadaşlarıyla birlikte "Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası" adlı radyo oyunları yazarak katkıda bulundu.

2013 Haziran ayında Arkeoloji lisans diplomasını aldı ve çerçeveleyip ofisinin duvarına asması için annesine gönderdi. Çünkü biliyordu, diplomalar çerçevelenip duvara asılmaktan başka bir işe yaramazdı. (Felsefeyi bitirmek için hala 16 dersi ve tezi bulunuyor)

2014 Nisan ayından itibaren ise Ali Biçim Show ekibinde metin yazarlığı yaparak hayatta kalıyor. Başta At Kafası olmak üzere çeşitli edebiyat dergilerinde zaman zaman yazıları yayınlanır. Blogu çok boşladı. Rakı içmeyi sevmez. Cin toniğe hayır demez. Aslen biracıdır.

Ve aslında size hiçbir şey söylemez; tıpkı tüm diğer konuşanlar gibi. (Yayınevinin notundan)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz