10 Ekim 2014 Cuma

HASTA VE YAŞLI HİZMETMLERİ KURSUNU TAMAMLAYAN 22 KURSİYERE HASTA KABUL BELGELERİ VERİLDİ

İlçe Kaymakamlığı, Ereğli Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Fiziksel Engelliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen kursta başarı elde eden kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Törende, 22 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olaylı belgeleri verildi.
Fiziksel Engelliler Derneği hizmet binasında düzenlenen törende gazetecilere açıklamada bulunan Kaymakam İbrahim Çay, Kursun verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  Çay, ortaya konan işin duygu verici olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“İnşallah bu çocuklarımız, bu kursa katılmalarının karşılığını alırlar. Bizde, elimizden geldiği kadar bu çocuklarımızı bir yerlere yerleştirmek için uğraşacağız.
Günümüzde hasta bakımı ile ilgili büyük bir ihtiyaç vardır. Bize gelenler, evlerinde evdeki hastalarına bakacak kimseleri bulamadıklarından yakınıyorlardı.”
Dernek Başkanı Şentürk ise, açılan yeni Devlet Hastanesi ile ilçede bulunan özel hastaneleri hatırlatarak engelli vatandaşların istihdam edilmeleri gerektiğini söyledi. Şentürk, “İlgili yasa biliyorsunuz ki, özel sektörde yüzde 3 engelli istihdamını öngörmektedir. Söz konusu yasaya uymayanlara uygulanacak cezai müeyyide yaklaşık 2 bin Liraya kadar yaklaşmıştır. Söz konusu işletmelerden engelli istihdamı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Biz engelliler olarak, Sayın Kaymakamımızın himayelerinde üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Verilen eğitimi tamamlayarak üzerlerine düşen görevi yetire getirdiklerini belirten Şentürk, bundan sonraki süreçte de işletmelerin üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerektiğini hatırlattı.
Kaymakam Çay’ın isteğiyle ilçedeki gazetecilerinde belge takdiminde bulunduğu sertifika töreni, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz