6 Şubat 2016 Cumartesi

ENERJİ BİR SEN İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI



Memur sen konfederasyonuna bağlı Zonguldak Enerji Bir Sen şubesi İstişare toplantısı yaptı. Cumartesi günü Öğretmenler evinde yapılan toplantıya Memur Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul, Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya,Şanlı Urfa Enerji Bir sen il temsilcisi Mehmet Emin Evren,AK Parti Zonguldak milletvekili Faruk Çötüroğlu,AK  Parti il başkanı zeki Tosun, Ereğli İlçe Başkanı Fatih çakır,TTK  Yönetim kurulu üyesi Ercan Gebeş, MTA Bölge Müdürü İsmail Cebeci,Kilimli Milli eğitim müdürü Ayhan yılmaz,İl Ticaret müdürü İsmail Maden, TTK APK daire Başkanı Musa Şekerci, TTK personel daire Başkanı  Cengiz kılıç, İlim yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim cansız, Büro Memur Sen şube başkanı Ramazan Seyrek,Enerji Birsen Bartın il temsilcisi Üzeyir Saraç,Memur Sen Zonguldak İl temsilcisi Kamuran Aşkar, Enerji Birsen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör ve Memur-Sen delegeleri katıldı.
GÜNGÖR “  GÜRNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
 Açılış konuşmasını Enerji Bir sen Zonguldak Şube Başkanı Sedat Güngör yaptı. Güngör yaptığı konuşmasında terör konusuna değinerek “ Bölücü terör örgütlerinin alçakça ve kalleş saldırılarında hayatını kaybedenlere kahraman şehitlerimize rahmet diliyorum. Ülkemiz Küresel emperyalizmin ve siyonizmin planlı saldırısı altında iken, bunları görmeyen, bunların taşeronları olan , PKK ,IŞİD,DHKP ve benzeri terör örgütlerini kınayamayan ve onları terör örgütü ilan edemeyen ve bunun yanında kendi devletini katil ilan edebilecek kadar alçaklaşan karanlık kafalı aydın geçinen zavallı sürüngenleri de  kınıyorum” diyen Sedat Güngör Toplu sözleşme konusuna da değinerek “  Ülke genelinde 20 bin TTK da ise bin üyemiz bulunmaktadır. Biz tüm üyelerimizin çıkarları menfaatleri doğrultusunda toplu sözleşmeler gerçekleştiriyoruz. Kamu çalışanları Memur sen le beraber artı bir değeri ilk kez kazanmış oldu.” Dedi.
Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Sedat Güngör “  Ülkenin gündeminde olan yeni Anayasa çalışması ve başkanlık sisteminde de inşallah bu devletin, bu kadim milletin yanında durarak ülkemizin bu günkü geldiği noktadan bir daha geri gitmemesi, huzurun devamı, ekonomik ve siyasi isbtikrarın kalıcı ve sürekliliği için, siyasette dağınıklığın önlenebilmesi için bugün de yeni Anayasa ve Başkanlık sistemini de desteklediğimizi tüm kamuoyuna paylaşıyoruz” dedi.
Yapılan Toplu sözleşmeler ile bir çok kazanımlar elde etmelerine rağmen bazılarının sendika çalışmalarını hiç yok farz ederek eleştiri yapmasını da eleştirerek “ çalışmalarımız ortadadır. Güneş Balçıkla sıvanmaz dedi.
KAMURAN AŞKAR “ İŞİMİZ ZOR “
Memur sen Zonguldak il temsilcisi Kamuran Aşkar’da kısa bir konuşma yaparak “ Asgari ücretin yoksulluk sınırı altında olduğunu üzülerek söylemek istiyorum. Onun için önümüzdeki Toplu sözleşmelerde işimiz zor. Ancak Sendika olarak tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.
TOMBUL “ MEMUR’UN İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
Memur Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul da yaptığı konuşmasında, göçmenler konusuna değindi ve Dünya Üç maymunu oynarken Türkiyenin bu insanlara kucak aştığını ve Memur sen’in de yardım kampanyalarına destek verdiğini işaret ederek” Memur sen devletimizin yanında ülkemize sığınan bu insanlara ülkemiz evlerini, yurtlarını, ocaklarını ve kucaklarını aştı. Bizde Sendika olarak tüm yardım kampanyalarına destek veriyor ve kampanyalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yeni Anayasa konusuna da değinen hacı Bayram Tombul, Memurların iş güvenceleri olması gerektiğine dikkat çekerek “ Memur statüsünde bazı değişikliklerin yapılmasına destek veriyoruz. Ancak memurun iş güvencesi bizim kırmızıçizgimizdir. Bundan asla taviz vermeyiz ve vermeyeceğiz “ de dedi.
Daha sonra soru cevap şeklinde geçen istişare toplantının ardından katılımcılara Enerji Bir Sen tarafından çeşitli hediyeler verildi.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz