26 Şubat 2016 Cuma

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI TEKİN BİNGÖL VE SEYİT TORUN’DAN ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR’E ZİYARET

 
           Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bir dizi ziyarette ve temaslarda bulunmak için geldikleri Zonguldak’ta, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete; CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, İlçe Başkanı Ebru Uzun ve partililer eşlik etti. 
           Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ziyarette yaptığı konuşmasında; Zonguldak’ta olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğu belirterek; “Zonguldak’ımızın geleceği, hepimiz için çok önemli. Sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı ve insana değer veren anlayışı ile birlikte Zonguldak’ımızın çehresi değişecek ve değişmeye de devam ediyor. Bu konuda her zaman Belediye başkanımızın yanındayız.” dedi. Torun, ziyarette yaptığı konuşmasında şu görüşlerine yer verdi: “Zonguldak, emeğin ve emekçinin kentidir. Yıllardır da Türk sanayisine katkıda bulunmuştur. Gelişmişlik seviyemizde de, en büyük aktör illerimizden biridir. Bizler de güzel şehrimiz Zonguldak’ı ziyaret etmekten son derede mutluyuz. Burada yapacağınız ve yaptığınız hizmetler, Zonguldak’ımızın geleceği için çok önemli. Sosyal demokrat belediyeciliğin insan odaklı ve insana değer veren anlayışı ile birlikte Zonguldak’ımızın çehresi değişecek ve değişmeye de devam ediyor. Belediyecilik çok farklı bir yapı. Vatandaşlarımızın 24 saatini ilgilendiren bir yapıdır. Bu yapının sorumluluğunu hissetmezseniz yapmanızda mümkün değil. Görüyorum ki, siz de Zonguldak’ımızı içinizde hissediyorsunuz ve hizmet ediyorsunuz. Bizler de, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Tekin Bingöl ile birlikte, örgütümüz ve belediyemiz ile Zonguldak’ımıza nasıl daha iyi hizmet ederiz, bu yapıyı daha üst noktaya nasıl taşırız düşüncesiyle geldik. Karşılıklı anlayış ve işbirliği çok iyi çalışmalara vesile olacaktır. Hizmetin yapılması ve sahiplenilmesi de çok önemlidir. Bu da karışıklı anlayış ile olur. Şunu da ifade etmek istiyorum. Böyle bir zor coğrafyada hizmet etmek kolay değil. Maalesef Türkiye’de, belediyecilik yasası olan 5393 gerek 5216 sayılı yasa yeterli değildir. Bundan en fazla etkilenen Zonguldak gibi illerimizdir. Coğrafi koşulları zor olan, ekonomik gelişmişliği yeterli olmayan ve nüfus yapısı itibariyle çok fazla nüfusu olamayan illerimiz için yetersiz bir yasadır. Bu yasaların da mutlaka gözden geçirilip, illerin durumları da ortaya koyularak hem gelir kanunu hem de hizmet kanunu düzenlenmelidir. Zonguldak, sürekli sel tehdidi altında. Aynı zamanda coğrafi konum olarak da eğimli bir bölge ve hizmet verme koşulları çok zor. Bu ilçe ve beldelerimiz için de geçerli. Bunların tek bir açıdan değerlendirilmemesi lazım ve ona göre belediyelere kaynak aktarılması gerekir. 5393 sayılı yasa ile ilgili talepte bulunacağız. Birçok belediyemiz ekonomik sıkıntıdan ötürü zor durumda. Vatandaşlarımızın hizmet almasında önemli sıkıntı yaşanıyor. Çünkü insanımıza hizmet veren önce belediyedir. Belediyecilik doğum, düğün, ölümdür. Şahsen 15 yıl bu görevlerde bulunmuş meslektaşınız olarak inşallah bu sorunlara çözüm bulunacağını düşünüyorum. Sizlere misafirperverliğinizden ötürü teşekkür ediyor, her zaman Sayın Belediye Başkanımızın yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu. 
              Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise; “Yerel yönetimci olmak kolay değil. Ülkemize karşı olan sorumluluğumuz ve sevdamız bu sorunları aşmak adına ve gerekirse fedakârlıklar da bulunarak hep birlikte ülkemizi düze çıkaracağız. Belediyelerimizin ciddi sorunları var. Merkezi hükümet, maalesef ayrımcı bir yaklaşım ile yaklaşıyor. Kendi partilerine mensup belediyeler ile muhalefet partisine mensup belediyelere çok farklı yaklaşıyor. Ciddi zorluklarla bu belediyeler, görevlerinin sürdürmeye çalışıyor. Özelikle belediyelerimizin projelerin geciktirilmesi ise belediyelerimizin elini kolunu bağlıyor. Zonguldak’ın özel koşulları var.  Bahsettiğiniz mülkiyet sorunu yıllardır mevcut. Hala temel bir çözüme kavuşmuş değil. Bu durum sadece yerel yöneticilerin değil, vatandaşlarımızın da ciddi anlamda belini büküyor. Zonguldak’ın coğrafi koşullarından kaynaklanan zorlukları da göz önünde alırsak, işler doğal olarak zor oluyor. İnşallah bu sıkıntılar çözülecektir. Bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
             Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Geçirmiş olduğumuz süreçte, gerçekten de zor görevleriniz var. Ancak sizlerin ülke sevdası olduğu sürece daha da güzel çalışmalara hep beraber imza atacağımızı düşünüyorum. Birlikteyiz, el ele ve gönül gönüleyiz. İnşallah, bu birlikteliğimiz hiç bozulmaz. Amaç ve ilkelerimiz aynı. Partimizin ilkeleri ise belli.. Bu ilkelere gönül vermiş kişiler olarak da, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak’ta yapılması gereken işler var. Özellikle şehrimizin içinde bulunduğu mülkiyet sorunu önemli…Zonguldak gerçekten de çok özel bir şehir. Türk Sanayisine uzun yıllar yön vermiş bir şehir. Özellikle, mülkiyet ile ilgili sorunlar meclise taşındı ve yasa çıktı. Zonguldak adına ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalıyız. Biz, halkın temsilcileriyiz. Halk adına ne yapılması gerekiyorsa, onu yapmalıyız. Özellikle, şehrimizin coğrafi konumu nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Meclis üyelerimiz ve ekibimiz ile birlikte ise bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhalif belediye olduğumuz için bazı sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Bizler de bu surumun üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bizler kenetlenmediğimiz sürece başarılı olmamız mümkün değil. Eleştiri tabiî ki olacaktır. Eleştiriye her zaman açığız. ancak empati yaparak eleştiri yapmalıyız diye düşünüyorum. İnşallah bunları da aşacağız. Gelecek günler de Zonguldak’ta, Cumhuriyet Halk Partisi daha da yükselecektir. Ülke genelinde de partimizin daha da üst noktalara geleceğini düşünüyorum. Emekçi kentinin insanlarıyız. Ziyaretiniz ile şehrimizi onurlandırdınız.” şeklinde konuştu.
            Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a günün anısına madenci fotoğrafının yer aldığı tabloyu hediye etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz