11 Ekim 2015 Pazar

EĞİTİM SEN ŞUBE BAŞKANI ORHAN YILMAZ” LANETLİYORUZ”


KESK’e bağlı Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz yaptığı açıklamada, “DİSK, KESK; TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlercearkadaşımız yaralanmıştır” dedi.
Yılmaz beraberinde, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeler ile birlikte Madenci Anıtında yaptığı eylemde, “Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlence insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir” diyerek şunları söyledi:
“Türkiye’nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı, ‘Savaş İnat, Barış Hemen Şimdi’ diyerek barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır. Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir.
Bugün Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak oy avcılığı yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır. Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilimi kullananlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur.
Katliam sonrasında kamuoyna açıklama yapan 3 bakandan biri olan İçişleri Bakanının gazetecilerin sormuş olduğu ‘istifa edecek misiniz’ sorusuna pişkinlik içinde katliamın miting alanında değil mitingin başlama noktasında olduğunu ve sorumluluk kabul etmeyeceğini açıklamasını tam bir aymazlık ve suç ortaklığı olarak görüyoruz. Önceden planlanmış ve çalışılmış bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanına soruyoruz. Bombaların patlatılmasına göz yumduğunuz Ankara Garı’nın önü bu ülke toprakları ve sizin görev alanınız dışında mı kalmaktadır?

Eğitim Sen olarak her fırsatta  savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, ‘İnadına barış’ diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyor ve unutmayın döktüğünüz kanda boğulacaksınız diyoruz. Yüreği bizimle birlikte, insanlık ve barıştan yana olan herkesin başı sağ olsun”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz