28 Ekim 2015 Çarşamba

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 92’İNCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


BAŞKAN AKDEMİR:“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” sözünden aldığımız feyzle Mustafa Kemal’in yolunda durmadan, yorulmadan, yürümeye devam edeceğiz.”

       
            Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 92’inci yıldönümünü kutlayarak mesajında şu görüşlerine yer verdi: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, çağdaş Türkiye Cumhuriyet’in 92’inci kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi bizlerde sevinç coşku ve mutluluk içerisinde kutluyoruz.
          Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle, yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvencede olabilir. Hak ve özgürlüklerinden yoksun bırakılmış toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ifade eder. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan milli mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın, inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyet rejimini armağan etmiştir. Bu nedenle, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de daha çok ehemmiyet vermekteyiz. Kurtuluş savaşı sonrasında, Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Türk milleti için en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Ülkemiz insanlarının çağdaş dünya ile bütünleşmesinin ve uygarlığın tüm nimetlerinden en üst düzeyde yararlanmasının da, yine Cumhuriyet şemsiyesi altında kenetlenerek çok çalışmaktan geçeceği asla unutulmamalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” sözünden aldığımız feyzle Mustafa Kemal’in yolunda durmadan, yorulmadan, yürümeye devam edeceğiz. En sonunda ayırmadan, ayrılmadan, ayrıştırmadan, birlik içinde, beraberce aydınlık günlere ulaşacağız.
                Cumhuriyet’imizin 92’inci kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve Atatürk’ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, Cumhuriyet Bayramımızın 92’inci kuruluş yıldönümünü yürekten kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz