9 Nisan 2016 Cumartesi

NAZIM ALPMAN GÜNÜNÜMÜZ MEDYASINI ELEŞTİRDİ


Gazeteci yazar, İZTV Genel yayın yönetmeni Nazım Alman söyleşi ve imza gününü Maden mühendisleri odasında gerçekleştirdi.
 Çağdaş Gazeteciler Derneği  (ÇGD ) tarafından Cumartesi günü gerçekleştirilen söyleşi ve  imza gününün açılış konuşmasını ÇGD Şube başkanı Ali Ayaroğlu yaptı. Ayaroğlu yaptığı konuşmasında, Basında kırılmanın diğer bir adıyla Basında göçük olarak nitelendirdiğini kaydederek sözlerine şöyle devam etti “  İktidar muhalif gördüğü gazeteyi yok etmek için önce psikolojik baskı Uyguluyor, ardından Adliye koridorlarında süründürüyor. Daha sonra ise el koyup kayyum atayıp havuzun içersizine sokuyor. Basın ifade özgürlüğüne açık açık müdahale ediliyor. Buda demokrasilerde asla kabul edilecek bir durum değildir. Büktün bunlar demokrasilerde olmaması gereken uygulamalardır.
Kayyuma devredilen gazete ve Televizyonlar kapatılmış,1500 dolayında çalışanda işten atılmıştır.
İktidar yayın politikasını beğenmediği basın kuruluşlarına ‘ Ya benim olursunuz, ya sizi yok ederim’ anlayışını sürdürüyor.” Dedi.
Nazım Alpman ise Zonguldak ta kitap okuma oranının yüksek olduğunu kaydettikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü “ Büyük yürüyüş öncesi madenci hareketini görmemezlikten gelen Ulusal basın Büyük yürüyüş başlayınca mecburen yürüyüşü görmemezlikten gelmeyip Manşetlerine taşıdılar. Ama o dönemlerde dahi patron gazeteleri yürüyüşü sabote etmek için çaba sarf ettiler. Gazeteler 80 yılından sonra iktidara göre hareket ederek yayın politikalarını devrin iktidarına göre yaptılar. Gazete yazarları patronları gibi düşünmeye başladılar.
Basında kırılma noktası ise Ak partinin 3 ncü dönemine kadar normal yayınlarını sürdürürlerken 3 ncü dönemden sonra seviye kaybettiler ve günümüze kadar devam ettirildi. Eskiden hükümet yanlısı bir gazete iki üç iken bu sayı tam tersine dönüştü iktidar yanlısı gazetelerin sayısı artarken muhalefet olarak bir iki gazetede kaldı. Gazetelerin manşetleri ortak başlıklarla çıkmaya başladı.” Diyen Alpman, Medyanın iktidara bu kadar yakın olması hem kendileri için hem de iktidar için köktü olduğuna dikkat çekerek “ Medyanın iktidara bu kadar yakın olması Medya için Kötü olması değil, İktidar içinde kötü. Çünkü kontrolden çıkarlar ve bir yere toslarlar. Onun için yapılacak şey korkmadan gazetecilik yapmaya devam etmektir ” dedi
Daha sonra Nazım Alpman okurları için kitaplarını imzaladı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz