16 Kasım 2017 Perşembe

DİSK GENEL BAŞKANI BEKO, GMİS’İ ZİYARET ETTİ



DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 16 Kasım 2017 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile görüştü.
            Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, DİSK Enerji-Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, DİSK Genel-İş Şube Başkanı Enis Disdaroğlu ile DİSK yöneticileri hazır bulundu.
            BEKO; TAŞERON YASAKLANMALI
            Ziyarette konuşan Kani Beko şunları söyledi;
            “Bugün Zonguldak Belediye Başkanımızı ve Zonguldak Valisi’ni ziyaret ettik.
Ziyaret nedenimiz Eren Şirketi’nden sendikalı oldukları için arkadaşlarımız işten atıldılar. İşten atılan arkadaşlarımızın Disiplin Kurulu kararları bile yok. Dilerim en kısa zamanda şirket yöneticileriyle de bir araya gelip bu arkadaşlarımızı işbaşı yaptırırız diye düşünüyorum.
            Buraya gelmişken Genel Maden İşçileri Sendikamıza uğramadan geçmek haksızlık olur. 1990-1991 yıllarında yapılan grev ve yürüyüşe destek olmuş ve katkı vermiştik.
            Geçtiğimiz hafta yeraltındaki arkadaşlarımızla, madenci kardeşlerimizle yapılan bu direniş bizim için çok anlamlı bir direniş. TTK’nın 58. Madde dışında bırakılması çok doğru bir adım. Bunun sadece Zonguldak’ta değil Türkiye’de tüm madenlerde uygulanması lazım” dedi.
            Taşeronlaşmanın yasaklanması gerektiğini belirten Beko, “Taşeronun olmaması, kamuda kamu işçisinin olması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışma Bakanımızla görüştük. Önümüzdeki günlerde Üçlü Danışma Kurulu’nu toplayacağını ve bu taşeron ve kadro meselesini konuşacağını söylemişti. Dilerim önümüzdeki süreçte taşeron sistemi kesinlikle ortadan kalkar. Belediyelerde, kamuda, şirketlerde çalışan taşeron işçilerine kadro verilir düşüncesindeyim. Dilerim bu işi hep beraber başarabiliriz” dedi.
            MUTLU; ORTAK DİLLE, AYNI DOĞRULARI ANLATMAYA ÇALIŞTIK
            Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, “Biz de geçtiğimiz günlerde özelleştirmeye karşı işçilerimizin geliştirdiği bir refleksle beraber bir eylem süreci yaşadık. Öncelikle sorunları doğru tespit edip doğru çözüm yollarıyla hareket etmemiz gerektiğini hep beraber kabul ediyoruz. Nitekim yaşadığımız süreçte söylemlerimizin ve eylemlerimizin haklılık nedenlerini iyi ortaya koyduk.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onlara bağlı milletvekilleri, HDP milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber aynı dilden, aynı doğruları anlatmaya çalıştık.
            Tabii bazı doğruları anlatmak zaman alıyor. Hükümet yetkilileri de doğrunun bu şekilde olması gerektiğini gördüler, kabul ettiler ve onlar da bir adım atarak bu sorunu çözme yoluna gittiler.
            En son Meclis’te 51. Maddede yapılan bir değişiklikle TTK’nın çalıştığı sahalar bu kapsamın dışında bırakıldı.
            Sorunlarımızı ortak dille, doğru bir şekilde anlattığımızda başarıya ulaştığımızı yaşayarak gördük.
            Burada katkı sağlayan tüm siyasi partilerimize, tüm milletvekillerimize, sendikalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve sorunun çözümü yolunda bizleri yalnız bırakmayan TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay’a tekrar tekrar teşekkür ediyoruz” dedi.
            Taşeron sisteminin Türkiye’nin başına bir bela olduğunu ifade eden Mutlu şöyle konuştu; “Bunu da yıllardır ortak bir sesle, doğru bir şekilde hepimiz haykırıyoruz. TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay da taşeron sisteminin sorun olmaktan çıkarılması gerektiğini ısrarla vurguluyor. Geldiğimiz noktada Hükümet yetkilileri de bunun ortadan kaldırılması gereken bir sorun olduğunu gördüler. Tahmin ediyoruz ki önümüzdeki günlerde ülkemiz bu taşeron belasından kurtulmaya başlayacaktır.
Ortak bir mücadele sergilenirse, doğruların etrafında hep beraber aynı dili konuşursak başarı kaçınılmaz oluyor”.
Eren Enerji şirketinden sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin sorununa değinen Mutlu, “Biz Hükümet yetkililerimizden şunu göz önüne almalarını istiyoruz; İşçilerin işsizlikle terbiye edilmeye çalışılmasını, işçilerin sendikalı oldukları için işten atılmasını kabul edemeyiz. Bu sorunun kökten çözülmesini temenni ediyoruz ve Hükümet yetkililerinin de sosyal barış adına bu sorunun çözümüne yönelik çabalara dahil olacağını umut ediyoruz” dedi.
           
           
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz