Zonguldak İl Sağlık
Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 9-15 Mart Tuza Dikkat
Haftası kapsamında Merkez Acılık Caddesi Belediye Bulvarı pazar yeri girişine
stant kurularak halka tuz tüketimi konusunda bilgilendirme yapıldı.
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı
Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görevli Dr. Ayşe Türk ve
Diyetisyen Miyase Koru tarafından vatandaşlara tuz tüketimine dikkat çekmek
amacıyla yapılan bilgilendirmede“ Günlük Beslenmemizde yer alan peynir, zeytin,
tursu, salca, kuruyemişler vb. besinler ile yeterince tuz aldığımıza vurgu yapılarak
soframıza mümkün olduğunca tuzluk koymamamiz gerektiği,tuz tüketiminde aşırıya
kaçıldığında fazla tuzun kan basıncını artırarak inme ve kalp hastalıklarına
sebep olduğu, bu hastalıkların da dünya
çapında en önemli ölüm ve sakatlık sebeplerinin başında geldiği , Sağlık
Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi'ne göre; aşırı tuz tüketimi kardiyovasküler
hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı
kanser türlerinin oluşmasına neden olduğu da belirtilerek Stantta gelenlere günlük
tüketmemiz gereken tuz miktarının kişi başı 5 gramı aşmaması (bir tepeleme cay kasığı)
ve tüketilen tuzun iyotlu tuz olmasına
dikkat edilmesi gerektiği vatandaşlara geniş kapsamlı olarak anlatıldı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz