13 Mart 2015 Cuma

SAĞLIK MÜDÜRÜ BİLAN CİN TIP BAYRAMINI KUTLADI

SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.BİLAL CİN TIP BAYRAMINI KUTLADI
 Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Cin yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “
“           Sağlıklı bir hayat insanlar için vazgeçilemeyecek temel bir haktır. Bu hakkı sağlayabilmek için etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi en önemli şartlardan biridir. Vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta tabiplerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarına düşmektedir. Sağlık alanında her koşulda ve büyük bir özveriyle görev yapan; kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış hekimlerin ve sağlık personelinin bütün çabası da bunun içindir.
Siz değerli meslektaşlarımla birlikte bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı özveri ve çalışma heyecanıyla, insanlarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti verebilmek için gayret edeceğimize,  karşılıklı diyalog ve işbirliği ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk kalmayacağına inanıyorum.
Buradan bu yıl 100. Yılını yâd edeceğimiz Çanakkale Destanını da anmadan geçemeyeceğim. Bu öyle bir destandır ki kendi istikbalinden vaz geçip vatanın istikbali için hiç düşünmeden cepheye gidenlerin destanıdır. Hepinizin bildiği gibi Çanakkale Destanının yazıldığı yıllarda tıbbıyeliler cepheye gitmiş ve hepsi şehit düşmüştür. 1916-18 yılları arasında o zamanki üniversite İstanbul Darülfunun’u hiç mezun vermemiş, öğrencisizlikten kapanma noktasına gelmiştir. Özveri ve fedakârlığın en önemli örneğini bizlere bırakan ve bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
İnsanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan hekimlerimiz, hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlık memurlarımız, paramediklerimiz, acil tıp ve diğer sağlık teknisyenlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz